laupäev, 25. aprill 2020

Auhinnaalbum: JCI Estonia Aasta LOM President 2019 nominent Anna-Mari Oomer

AUHINNA ALBUM B2 JCI Estonia LOM president

Nominent: Anna-Mari Oomer
Esitaja: JCI Toompea


Alates aastast 2014 on Anna-Mari olnud aktiivne JCI Toompea liige, kes on võtnud vastutust mitmetes rollides nii juhatuses, ise projekte juhtides kui kaasates oma koda erinevatesse projektidesse, Seda, et Anna-Mari on JCI suurim fänn on näha nii tema pühendumises, koja vaimu ja toimekuse üleval hoidmises, kui ka tema väärtushinnangutes!
Peale seda, kui EVP rollis (1,5 aastat!) sai koos 2018.a Presidendi Leeloga kotta süstitud uus energia, ei jäänud Anna-Mari puhkama. Nüüd oli õige aeg see värskus ning energia koondada ja koos kojaga aktiivselt tegutsema asuda. Ja see, kui palju sai Toompea kojas Anna-Mari juhtimisel ära tehtud – on tõeliselt muljet avaldav! Anna-Mari on valitud ka JCI Toompea parimaks juhatuse liikmeks ning koja magnetiks 2019 aastal.


Juhiks olemise kunst ja üldine juhtimine
Juhina kirjeldavad Anna-Marit visioon, kindlakäelisus, aktiivne kaasamine ning kohalolek – Anna-Mari on pea igas koja projektis suuremal või väiksemal määral kaasa löönud nii nõu kui ka jõuga. Ja seda kõike enda uue töökoha, magistrikraadi omandamise ja kolimise kõrvalt!
Läbi aastate on ta olnud ikka ja jälle Toompea koja magnet. Tema julge, avatud ja personaalne lähenemine on kojaga tutvuma ja liituma toonud väga tegusaid inimesi. Anna-Mari on ise öelnud, et tema suures tutvusringkonnas ei ole enam kedagi, kellele ta poleks ühel või teisel viisi JCI-d ja koda tutvustanud. Tema järjepidev suhtlus on toetanud koja liikmete juurdekasvu hetkel toimuva generatsioonide vahetuse ajal. Kokkuvõttes - 2019.aastal kasvatas Toompea koda oma liikmete arvu, võtsime juurde 6 liiget, 3 kandidaati ja ühe auliikme!
JCI Toompea ja JCI Estonia suurimaks väärtuseks on inimesed. Anna-Mari nägi eelmise aastaga suurt vaeva, et see väärtus oleks jätkusuutlik. Ettevalmistusi oma inimeste kaasamiseks alustas ta juba enne Presidendi aastat – korraldades koja juhatuse teambuildingut, strateegiapäevi ja meeskonnaüritusi. See võimaldas meil 2019.aastat alustades valmis olla ees ootavateks väljakutseteks JCI-s.
Juba 2018.aasta lõpul tuli ta välja oma visiooni ja ettepanekutega koja 2019.a tegevusplaani osas ning aasta jooksul juhtis ta meid vankumatult tulemuste suunas! Oli teada, et tulemas on Vöko-aasta ning kuigi see oleks võinud tähendada, et jätame ajutiselt kõrvale muud projektid, siis Toompea koja plaan oli teine! Anna-Mari sõnastas selged eesmärgid selleks, et lisaks Toompea liikmete panusele Maailmakongressi juures, ei jääks soiku ka koja enda elu. Toompea traditsioonilisel Glögiõhtul aastale tagasi vaadates, saime kõik koos rõõmsalt tõdeda, et lisaks aktiivsele osalusele Maailmakongressi korralduses oleme koja siseselt läbi viinud 7 erinäolist projekti ning ca 40 eraldi sündmust! 
Ja kui sellest veel vähe on, siis olles eeskujuks kõigile kodalastele jõudis ta koja juhtimise kõrvalt olla Vöko raames vastutav Iiri õhtu ja Sales Boothi eest. Lisaks oli ta mitme riigi Country Manager ning käis ja mõtles alati aktiivselt kõikide teemade osas kaasa. COC meeskond tunnustas Anna-Mari panust kõrgelt!  

Koja liikmete osalemine üritustes ja projektides
Kõige olulisem on märkida, et JCI Toompea toetas Maailmakongressi oma maksimumi piires ning seda suuresti tänu koja presidendi initsiatiivile. Toompea kodalaste poolt olid täidetud mitmed vastutusrikkad ametikohad. Lisaks Anna-Marile endale Maarja-Eeva Mändmets, kes oli vastutav suures osas kogu kõrvalprogrammi eest; Kaspar Karik - Aasia piirkonna müügijuht, kes lisaks säras avatseremoonial õhtujuhina;  Aigi Kasvand - Lõuna Euroopa piirkonna müügijuht; Triin Pajumaa - Jaapani müügijuht; Triin Urb TOYP üks eestvedajatest; Karolin Kairo-Gasman Gala dekoratsioonide haldjas ja Taavi Tammoja, kes hoolitses, et meil oleks ikka afterparty hommikuni! Lisaks räägiti, et palju toompealasi nähti siin ja seal ringi jooksmas – küll teibirulli, nõudekasti, garderoobi numbrite, prügikottide ja jumal teab millega või siis hoopis särasilmselt inimesi sadamates ja lennujaamades tervitamas. Võib öelda, et kogu Toompea koda osales Kongressi korraldamises. Ja ärge unustage, et selle kõrvalt korraldsime ära ka JCI Kevadkonverentsi ja TOYP gala.

Väärtuslikkus JCI Estoniale
Anna-Mari on aastaid regulaarselt olnud kohal ja esindanud JCI Estoniat väliskonverentsidel. Lyonis EC-l oli ta koos JCI Toompea 7-liikmelise delegatsiooniga hoogsalt töös Maailmakongressi promomas.
On vähe üle JCI Estonia toimuvaid sündmuseid ja projekte, kus Anna-Mari kohal ei oleks ning kuhu ta kogu Toompea koda poleks julgustanud liituma. Suuresti ka tänu sellele on Toompea koda pea alati soliidselt esindatud ja teisi kodasid oma kohaloluga toetamas. Lisaks osales ta kõikidel JCI Estonia üldkogudel ning presidentide koolitustel.
Anna-Mari aktiivne ja edukas tegustemine erinevates rollides on olnud silmapaistev ning seega on ainult loogiline, et tema särav karjäär JCI-s on toonud ta 2020.a JCI Estonia juhatusse! Täna on Anna-Mari Asepresident rahvusvaheliste suhete alal, mis ei oleks aga mõeldav ilma eduka presidendiaasta kogemuseta!

Projektide tulemused
Anna-Mari on meid alati entusiastlikult tulemusteni suunanud, seega võib julgelt öelda, et osake Anna-Marit on olnud absoluutselt igas Toompea koja 2019.aasta projektis!
Lisaks edukale edukalt korraldatud Kevadkonverentsile ja TOYP Galale, jätkasime 7.semestrit Tallinna Inglise Kolledži kursuse “Ettevõtlusalused” projekti, mille lepingu tingimusi on Anna-Mari järjekindlalt läbi rääkinud ja mis sai JCI Estonia poolt pärjatud tiitliga Parim projekt noortele. Oleme läbi viinud täis majale koolitusprojektid - "Kuidas hoida muu aktiivse elu kõrval oma suhe tugevana" ning "Kuidas mõjutada ennast ja teisi oma soove täitma". Lisaks kasvatanud Toompea koja investeerimisportfelli.
Veel oleme olnud pildis paljude toimetustega nagu Vabariigi aastapäeva lipuheiskamine Toompeal, Munadepüha pidu koos E-koja sünnipäevaga, Toompea koja sünnipäeva tähistamine. Oleme kohtunud oma Twinningkodadega, korraldanud kojalõunaid, matkanud ja öörännanud. Oleme sõitnud SUP lauaga ja leidnud oma Väelooma! Me oleme teinud palju ja seda kõike ka tänu Anna-Mari visadusele ja vankumatule eest vedamisele ja tagant tõukamisele.
 Anna-Mari on meie koja väärtus. Ta on särav, entusiastlik, selge visiooni ja kindla käega!
Anna-Mari on tõeline JCI hing!    

Kommentaare ei ole: