reede, 6. märts 2020

JCI Toompea märkab ja tunnustab: Triin Toomesaar!

Tublide ja säravate noorte tunnustamine ja märkamine, on väärtus omaette. Toompea koda märkab ja tunnustab! Palun saame tuttavaks TOYP 2020 nominent Triin Toomesaar'ga!


Triin Toomesaar on Kiusamisvaba Kooli SA tegevjuht ning teadus- ja tõenduspõhise KiVa kiusuennetusprogrammi eestvedaja Eestis.

Triinu missioon on pakkuda head ja turvalist haridusteed igas Eestimaa koolis ja lasteaias. Iga Eesti laps – tulevane täiskasvanu – peab saama võrdväärselt kvaliteetse ja koolirõõmsa võimaluse leida oma tee, oma õnn, oma kutsumus. Samal ajal tuleb praegustel täiskasvanutel anda endast kõik, et me planeet ka kestaks – oleks elamisväärne, mitmekesine ja tervislik paik nende võimaluste kasutamiseks.

“Usun muutuste võimalikkusesse ja sellesse, et igaüks meist saab ja peabki soovitud muutuste loomisse oma panuse andma. Koos oleme tugevamad. Igaüks loeb!” Vabaühenduse juhtimise ja kiusu ennetamise kõrvalt annab ta koolides külalistunde ka nt kodanikuaktiivsuse, soolise võrdõiguslikkuse ja seto kultuuri teemadel.


Triinu moto on Michael Jacksoni loo fraas „Kui tahad maailma paremaks paigaks muuta, vaata esmalt ennast ja tee siis see muutus”. Seetõttu peab ta oluliseks õppida, areneda ja paremaks inimeseks kasvada.

Koolikiusamine on oluline teema, mis võib jätta inimese ellu tugeva jälje kogu eluks. Kiusamise teema teadvustamine ja selle probleemiga tegelemine on meie laste tuleviku nimel. Triinu pühendumine kiusamisega võitlemisel väärib tähelepanu ja tunnustust.


Triin Toomesaare juhitava SA Kiusamisvaba Koolimissioon on muuta Eesti koolid kiusamisvabaks. Selleks pakub organisatsioon oma tiimiga Eesti koolidele teadus- ja tõenduspõhist kiusuennetusprogrammi KiVa. Sihtasutuse tiim unistas, et 2020. aastaks oleks programm jõudnud vähemalt poolte Eesti koolideni. Heategevuslikule organisatsioonile omase ebakindla rahastamise juures pole see unistus veel täitunud, ent järk-järgult on uusi koole programmi kasutajate hulgas rohkem ning 2020. aasta sügiseks on rakendajaid ligi 100 kooli, mis on umbes 20% Eesti üldhariduskoolidest.
Jätkuvalt teeb tiim tööd selleks, et kiusamise ohvrite osakaal saaks järjepidevalt langeda - ning KiVa-koolides läbi viidavate regulaarsete õpilasküsitluste põhjal on nad saanud seda ka juba alates 2014. aasta kevadest näha. Et see muutus saaks jätkuda, tuleb aina enam veenda, motiveerida, kaasata ja kõrgemaid sihte seada, mis tähendab üha uusi väljakutseid, iseenda ületamist nii inimesena kui ka valdkonna, organisatsiooni ja inimeste juhina. „Kolmandas sektoris töötades näen aina selgemalt, kuidas eri tasandid kokku saavad, oskan märgata vajaliku muutuse käivitamise võimalikke viise.

Triinu on alati tagant tõuganud soov maailma parandada, tuua õiglust juurde sinna, kus seda napib, võtta vastutust olukordades, kus keegi teine seda teha ei soovi või ei julge.




Täname Triinu ja soovime edu järgmiste suurte tegude korraldamisel! 
Eesti Ettevõtlike Noorte Koda
JCI Toompea



Programmi “Silmapaistev Noor Eestlane” (ülemaailmselt tuntud kui Ten Outstanding Young Persons ehk TOYP) raames tunnustatakse noori inimesi vanuses 18-40 eluaastat, kes paistavad silma märkimisväärsete tulemustega oma tegevusalal ning algatavad positiivseid muutusi.Loe TOYP lähemalt siit:

Kommentaare ei ole: