teisipäev, 21. september 2021

JCI Toompea uudiskiri. September 2021

 






Uudiskiri: september 2021

 

Kallis kodalane! 

Vahepeal on olnud kuum ja meeleolukas suvi ning isegi uudiskiri puhkas :) Seetõttu on käesolev ülevaade veidi pikem kui tavaliselt. Siinkohal pikemat juttu ei teekski - seda on allpool piisavalt ;) Ütlen lihtsalt, et me oleme üks paganama äge koda! :)
 
Tervitustega
Maarja 
President@jcitoompea.ee

58053765

 

Koja uudised

 

Koda jätkuvas tähesajus

Möödunud nädalavahetusel toimus JCI Estonia Aastakonverents "Kirest sündinud äri". Konverentsipäevade raames sai kuulda põnevaid esinejaid nii kire, äri kui vaimse tervise teemadel. Teiste seas astusid lavale JCI Toompea liikmed Karolin Kairo-Gasman ja Roland Tokko. Aitäh JCI Tallinnale ning meie koja liikmetele Gelly Metsaveerele ja Karolin Kairo-Gasmanile nii ägeda konverentsi ja gala eest! 

Tähesadu oli seekord eriti rikkalik, kuna saime kätte ka virtuaalse Kevadkonverentsi raames jagatud auhinnad. Nüüd, sügisel, auhinnati lisaks projekte. Meie koja projektidest tunnustati:

⭐️JCI Estonia lipulaev - Ettevõtluse alused Tallinna Inglise Kolledžis. 2020 sügissemestri projektijuhid Triin Pajumaa ja Helena Heidemann ning 2021 kevadsemestri projektijuhid Dagny Aalde ja Risto Välling
⭐️Parim projekt noortele - KutseRadar. Projektijuht Kätlin Halop
⭐️Parim ettevõtlusprojekt - Ärifoorum. Projektijuht Heliina Teder
⭐️Parim kohalike kodade koostööprojekt - JCI Sammuralli. Projektijuht Maarja-Eeva Mändmets

Nagu Tartu koja president Ago Täkker tabavalt ütles, siis galal me näeme projekti-jäämäe kõige säravamat tippu - tegelik tehtud töö jääb sageli varju. JCI on palju sügavam organisatsioon, kui mõned pidulikud üritused aastas. JCI on inimesed, kes omast vabast ajast näevad vaeva selle nimel, et maailm meie ümber paremaks muutuks. Aitäh teile kõigile selle igapäevase töö eest! 

 


 


JCI Toompea 30: Koos tähtedeni!


Koroonapiirangute karmistumise tõttu olime sunnitud 19. augustiks planeeritud juubelipeo edasi lükkama. Nüüd, kui olukord taas stabiliseerunud on, võtame korralduse uuesti ette ning plaanime veel selle aastanumbri sees peoga maha saada. Esmajoones püüame paika saada kuupäeva sõltuvalt teistest JCI üritustest ja koha saadavusest. Stay tuned!

 


 

JCI Estonia ülesed uudised

 

JCI Estonia Aastakonverents 2021

Aastakonverentsi raames leidis aset ka 25. Peeter Pariku nimeline JCI bowlinguturniir. Toompea koda kaitses oma tiitlit vapralt, mees/naiskonnas mängisid Heili Anni, Kätlin Halop ja Raigo Raid. Heili sai ka parima naismängija auhinna. Lõppkokkuvõttes rändas karikas aga JCI Tallinna kätte. Õnnitleme!

Lisaks eelpool mainitud auhindadele, mis meie kojale osaks said, tunnustati veel järgmisi projekte:

  • Parim koolitusprojekt 2021 - Läbi tagasilöökide edu poole (JCI Toomemäe)
  • Lemmikprojekt 2021 - JCI Estonia Aastakonverents 2020 "Kopp-kopp, lase teadus sisse" (JCI Toomemäe)
  • Parim mainekujundusprojekt 2021 - Aitäh, tervishoiutöötajad (JCI Tartu)

Lisaks sai JCI kolme senaatori võrra rikkamaks. Eluaegse liikmelisuse said Anu Ruul (JCI Tallinn), Maris Tekkel (JCI Rakvere) ja Madis Karu (JCI Rapla). Palju-palju õnne teile! 

 


JCI Estonia üldkoosolek 3/2021

Pärast seda, kui nii mitmedki Aastakonverentsi järelpidu välja magasid, said kodade presidendid ja JCI Estonia juhatud pühapäeva ennelõunal kokku ning võeti vastu mitmedki tähtsad otsused. 
Esiteks kõige suuremad õnnesoovid JCI Estonia presidendile 2022 Triin Pajumaale valituks osutumise eest! Viimati oli Estonial Toompealasest president 2005. aastal Elmo Puideti näol. Lisaks valiti JCI Estonia juhatusse:

  • VP Communications - Gelly Metsaveer (JCI Toompea)
  • VP International Affairs - Jaana Hinno (JCI Viljandimaa)
  • VP Skills Development - Kädi Alanurm (JCI Toomemäe)

Triin otsib oma meeskonda veel täidesaatvat asepresidenti, peasekretäri ja varahoidjat. 
Kinnitati JCI Tartu avaldus Aastakonverentsi korraldamiseks 16.-18.09.2022. Konverentsi teema on "Õppimine täna ja homme" ning see saab toimuma Tartus.

 

Toimunud üritused

 

Naistepäev lummavas Kadriorus


Mai keskel (12.05) tähistasime koroonaolude tõttu edasi lükkunud naistepäeva. Meie koja mehed olid organiseerinud põneva giidituuri Kadriorus koos meeleoluka piknikuga. 

 


JCI Toompea 30: pannkoogihommik


15. mail tähistasime koja 30. juubelit pannkoogihommikuga. Koroona on meile mitmeid trikke mänginud ning oleme pidanud juubelipidu mitmeid kordi edasi lükkama: 15. mailt 19. augustile ning sealt teadmata ajaks tulevikku. Samas ei kaota me lootust ning soovime tähtpäeva väärikalt tähistada. Stay tuned!

 



JCI Estonia kõnevõistlus 2021


Sellel aastal lükati JCI Estonia tasandil käima uus algatus: avaliku esinemise meistrivõistlused. 
Kõigepealt oli kõigil soovijatel võimalik oma esinemisoskusi lihvida JCI Presenteri koolitusel. Seejärel selgitasime välja Toompea koja kõnemeistri, kelleks sai Kati Pino. Lisaks žürii personaalsele ja põhjalikule tagasisidele sai võitja auhinnaks priipääsme septembri alguses toimunud avaliku esinemise meistriklassi, kus ta sai JCI silmapaistvate esinejate käe all veelgi oma esinemisoskusi lihvida. JCI Estonia parim kõnemeister selgitati välja möödunud nädalavahetusel toimunud Aastakonverentsi raames. Võitjaks osutus JCI Tartu noor ja silmapaistev liige Eva Maria Hanson. Eva Maria läheb JCI Estonia kulu ja kirjadega Eestit esindama 2022. aasta JCI Euroopa konverentsile Belgiasse. 
Palju õnne nii Katile kui Eva Mariale!

 


JCI Suvepäevad: Surfilaager


Selle aastased suvepäevad toimusid juulikuiselt kuumal Saaremaal Pidula wakepargis. Toimusid mitmed põnevad töötoad, sai nautida wakepargi mõnusid ja õhtul bändi saatel jalga keerutada. 

 


Traditsiooniline SUP-matk


5. augustil kohtusime Stroomi rannas ning käisime SUP-laudadega merel. Osavõtt oli läbi aegade suurim ning sellele järgnenud piknik kestis varapimeduseni. Jagasime suveelamusi ning nautisime sumedat suveõhtut!

  


JCI Estonia Akadeemia


Augusti viimasel nädalavahetusel toimus taaskord JCI Estonia Akadeemia, mille eesmärgiks on noortele särasilmadele JCI kui organisatsiooni tutvustamine läbi erinevate meeskonnamängude. Toompea kojast oli seekord neli vaprat osalejat ja kaks koolitajat. Aga nagu öeldakse: mis juhtub Akadeemias, jääb Akadeemiasse!

  



JCI Toompea septembrikuine üldkoosolek


Septembri alguses oli jälle põhjust kokku tulla. Grillisime, tsillisime ja saunatasime ning arutasime koja asju. Seekord oli peateemaks rahaga seotud küsimused: majandusaasta aruanne, investeeringute ülevaade, investeerimisdirektori roll ning eelarve täituvus.

 



Twinning-lõuna 


20. septembril lõunatasime oma sõpruskodade JCI Mariehamni ja JCI Kotka'ga. JCI Mariehamnil on plaanis minna külla JCI Stockholmile 30.-31. oktoobril ning kutsuvad meidki! 

 


Järgmised üritused

 

28.09 JCI Toompea kojalõuna Literaadis
06.10 Krista Islandi ja Namiibia reisimuljed
14.10 Ärifoorum
(16.10 FreshUp Viljandis)
26.10 JCI Toompea kojalõuna
29.10 JCI Toompea valimisüldkogu
10.11 Heade Mõtete Kolmapäev
19.11 Meestepäeva tähistamine
30.11 JCI Toompea kojalõuna
04.12 JCI Estonia presidendiball
09.12 JCI Toompea glögi
28.12 JCI Toompea kojalõuna

Oleme välja toonud valiku huvitavamad üritusi. Täpsemalt vaata JCI kodulehelt
Hoia kindlasti silm peal meie tegevusel Facebookis ja JCI kodulehel!

 

Kommentaare ei ole: