kolmapäev, 22. veebruar 2012

Vastlad vanakal JCI moodi veebruar 2012

jcikad naudivad vanarahva traditsioone:)

21.veebruari õhtul kogunes nelja koja rahvas Tallinnas vanakale (TPI, Nõmme mägi), selleks et koos toredalt nautida vastlaliugu ning hernesuppi ja vastlakuklit:)
webist saab lugeda, et analoogselt (mitte küll vanakal, aga Tartu lauluväljakul:) kogunesid Tartu kodade rahvamassid:)
Vastlad ruulivad!
Andrei (eKoda), Triin (Go) ja
Tarmo (Tallinn)
Tarmo Põkka Tallinna kojast ja Triin Teekivi GoKojast olid nn tallinlaste vastaürituse mootoriks, selleks et kojarahvas teaks kuhu tulla meisterdasid nad Facebooki lehele bänneri, võtsid kodust kaasa nööpe vurri tegemiseks ning "keetsid supi" valmis Alfredi pubis.
Joonas müttas meie koja poole pealt Tarmole abiks olla ja seda kõike selleks, et me koos kõik kokku saaksime mäel:)


Priit ja Ando kelgudemonstratsioonil
Ando ja Priit olid korralikult valmistunud: ühel ümmargune ning teisel piklik kelk kaasas ja liugusid sai üheskoos liueldud nii mitmedki:)
Tarmo tõukekelkude vastu muidugi ei saanud keegi. Ma ei oleks imestanud, kui jcikad oleksid kodust ka väikese mootoriga kelk-saani möödaminnes kaasa haaranud:)

Vastlapäeva raames käib väike võistluse moment ikka asja juurde. Iga koda pani välja ühe ekipaazi = kahest inimesest koosneva teami ja võisteldi pikema liu tegija auhinnale! 

Võitjaks osutus (üllatus üllatus) eKoda! Palju, palju õnne pikkade linade omanikule!
eKoda võttis kogu vastlatrali tegemisi täie tõsidusega. Südamega asja kallal olles on ainult rõõm õnnitlusi eKojaga jagada! Au tuleb eKojale anda lisaks veel ka selles võtmes, et neil oli suisa kaks liumeeskonda hakkamist täis. Omavahel kokkuleppele ei saadudki, milline meeskond võistlustulle läheb:) Sellest lähtuvalt otsustati vennalikult mäeveerul, et eKoda võitleb kahemeeskonnaga! väga lahe!!

Alfredi pubis ootas meid rammus hernesupp ning korraliku moosi ja rohke vahukoorega kukkel:) Kõikide kommete kohaselt sai söödud ning seejärel jätkatud tubaste tegevustega sh võistlemisega.
õnnelik vurri tööle saamise finaal

vurritajad võisluse tules
Vanarahvas korjas supi seest kokku seakondid ning meisterdas nendest endale vurre. See oli vanasti. Meil läks õnneks: supi seest kontide korjamine oli kokal hästi välja tulnud ning Triin jaotas meile värvilisi nööpe ning rulliga niiti ja igaüks hakkas omale vurri meisterdama.Laudkonnad saatsid oma esindajad vurrivõistlusele, mis lõpetati viigiga. Osalejad oli rohkem kui profid ning viigita lõpu korral oleks me nautinud Alfredi pubi õhustikku viimse päeva laupäevani!  

 

Toompea koja au vurritamisel hoidis kõrgel Nele, meie tore huviline ja vurride maailmas talle vastast leida ei ole võimalik:) Nele auhinnaks on JCI Finlandi T-särk... usun, et see särk lennutab Nele koos meiega EC2012le:)




vurritegemise õpetus

Vahva oli see, et Tarmo tuletas noortele ettevõtlikele tallinna kodade noortele meelde, mis on vastlad ja sellega seonduvad tradisioonid ning vanarahva tõed:-) 

Kokkuvõttes saab tõdeda, et jcikate seas on aus nii vanad traditsioonid ja seltskondlik koosviibimine kui toimekalt eneseareng ning uued ärilised kohtumised!

Kohtumiseni 22.veebruar  so juba homme Ärifoorumil TTÜ ruumides!
Tulemas on põnev Ärifoorum, kus videosilla vahendusel jõutakse Tallinnast Tartusse ja Pärnusse!

mäel käis Toompea koja meeskonnale kaasa elamas
Minni, teie EVP 2012

Rohkem pilte leiab SIIT!



Vastlad: Vastlapäev (ka lihaheitepäev, pudrupäev, liupäev ~ liugupäev) on kristlikus kirikukalendris ja eesti rahvakalendris tuhkapäevale eelnev päev ehk viimane päev enne ülestõusmispühadele eelnevat varakevadist seitsmenädalast suurt paastu. Vastlapäeva nimetus ongi pärit saksakeelsest (fasten) või rootsikeelsest sõnast (fastlag), mis tähistab paastu.

Et paastuajal olid keelatud lõbustused ja rammus toit, siis kasutati vastlapäeval juhust, et

enne veel korralikult pidutseda ja süüa. Eesti traditsiooniline vastlatoit on herne- või oasupp ja seajalad, uuemal ajal ka vahukoorega vastlakuklid. Eesti vastlapäevakombestikku kuulub kelgutamine ning pikk vastlaliug ennustab järgnevaks suveks head linakasvu.

Kommentaare ei ole: