kolmapäev, 8. veebruar 2012

JCI Toompea Üldkogu Raeapteegis

Raeapteegis oli meie võõrustajaks Silja Pihelgas, kes oli kodalaste tulekuks ettevalmistanud Raeapteegi taimelugudega garneeritud teelaua. Ravimtaimedest valmistatud teed olid superhead, just niisugused, mida ootad peale karget talvepäeva.
Raeapteeki oli meid kokku tulnud 9 kodalast ja külalist (Anneli, Raili, Minni, Kadi, Rain, Kadri, Hanna, Birgit ja Kaspar) nii et päris mõnus seltskond. Silja rääkis meile vahvaid lugusid Raeapteegi ajaloost: kuulsate apteekrite Burchartide suguvõsast ja kõrvale pakkus mõnusat apteekrinapsu-klareti umbes sama, mida apteekrihärra Tootsile pakkus filmis „Suvi“. Silja palus meil ära arvata, millistest taimedest klaret koosneb; seal oli köömneid, nelki, salveid ja kaneeli ja mida kõike veel. Peale jutuvestmist siirdusime kõik koos muuseumituurile, kus vaatasime vanu ravimeid ja lugesime koos apteekri poja Moritza kirja, mis leiti 4. juunil 1999 aastal Raeapteegi seinast restaureerimistööde käigus ja mis pärines 1827. aastast. Moritza kirja sisu oli järgimine:

Tervist ja õnnistust Teile, minu armas järeltulija!
 
Silja, Raeapteegi perenaine
Käi üha rõõmsalt läbi sellest elust. Et poleks norus lustlik meel. Nii arm ja sõprus ümbritsemas. Kõik kiirustavad päevateel. Kogu olemine on kui peegel, millesse on langenud helge tuleviku kahkjas valgus. Ning aeg kisub meid oma kiirel tiivul kaasa. Kuhu?-Igavikku. Seal on tema kauge eesmärk. Selle sooviga, armas järeltulija, alati teie Hermann Moritz Burchart,16 aastat vana.

Pärast muuseumitoa külastust jätkasime oma üldkoguga, mis toimus seekord English Night võtmes, kuna meie külaliseks oli Hanna Holst loodavast JCI Cosmopolitan kojast.

 
Hanna,
JCI Cosmpolitan
Algus oli ikka tavapärane kvoorumikontroll ja eelmise koosoleku protokolli kinnistamine, seejärel rääkis Hanna meile, et kõige keerulisem on leida JCI Cosmopolitani 15 liiget, sest ilma selleta koda luua ametlikult ei saa. Hanna jagas kogemusi, kuidas Rootsis tehakse lahedalt projekte ning samuti poetas mõne sõna soovidest – a’la minna Erwin Wassenaari juurde ja korraldada põnev üritus juustupoes/restoranis.

Kaspar Loog (meie Koja kuraator Eesti Kojast) tõi meile uudiseid Eesti Kojast. Kaspar tegi ülevaate toimunud Stardipauk üritusest Raplas ning jagas enda emotsioone Stardipaugult nii ürituse teema valikust, mis oli eriti hea (Põleda, aga mitte läbi põleda). Põhiline sõnum on kasv ning LOM tegevus-liikumine selles suunas.

Kaspar rääkis, et sellel aastal on väga huvitav rahvusvahelisel tasemel korraldatav üritus Eestis, milleks on COC Academy (projektidirektor Peeter Tars) Varasematel aastatel on COC Academy korraldatud JCI Austria poolt. Anneli Ohvril saavutas selle, et 2012 toimub COC Academy Eestis, Roostal. Tegemist on 4-päevase üritusega, kuhu kutsutakse teistest riikidest kodalasi kokku, selleks et õppida EC või WC või kohaliku koja tasemel suurürituste korraldamist.  Eestisse ootame 20…30 erinevast riigist osalejaid. Eestist saab ka osaleda, aga osalejad kinnitatakse Eesti koja tasandilt. Piirangud pannakse peale riikide põhiselt sh Eestile. Kaspari sõnul on projektimeeskond fully booked, aga juhuks kui on soovi uurida, kas abikäsi on vaja, siis kontakteeruda Peetriga otse. COC Academy raames Marju Raadik-Kantsik, Toompea liige ja Treeninginstituudi Direktor 2012, on COCle organiseerinud JCI Koolitusi, kus peatreener on Türgist ning abitreenerid Taanist ja USA-st.

ajalugu

Kaspar tuletas meelde tulevasi rahvusvahelisi üritusi, kus on mõistlik ja tore osaleda:
JCI Balti Konverents Panevezys’ses Leedus
JCI European Capitals Meeting, toimub 10.-13. mai Bernis Sveitsis,
JCI Euroopa konverents, EC2012, 13.-17. juuni Braunschweigis Saksamaal

Tulevasi üritusi Kojas tutvustasid Raili ja Minni:
15.02 on toimumas JCI Väitlusklubi algusega kell 18:00 EBSi ruumides,
18.02 toimub JCI Presenter koolitus Tallinnas, eesti keeles.
17.02.-19.02 külastame Olavi Eiklat (VP Int) Poola Vabariigis, Varssavis.
21.02 ühine vastlapäev Tallinna kodade kodalastega. Reserveeri õhtu, sest koos lähme liugu laskma, suppi sööma ning kuklit nosima
22.02 toimub Ärifoorum. Priit Joa organiseerib koos BeWise projektijuhi Martin Rauaga järjekordset ärifoorumi TTÜ-s koos videosillaga Tartusse. Kutse saadetakse e-mailile.

Üldkogu lõppedes toimus tavapärane sünnipäevalaste õnnitlemine, veebruarikuu sünnipäevalastest oli ainukesena kohal Raili, kellele kingitud šokolaadi me ühiselt ära sõime:)

Rohkem pilte meie pildialbumist!

Jutuvestja: Anneli

Kommentaare ei ole: