teisipäev, 14. veebruar 2012

JCI Toompea presidendi kuukiri nr 2 - Veebruar 2012

Head, kodalased
Alanud on Veebruari kuu, mida võib suuresti iseloomustada märksõnadega sõbrad-sõprus, isamaalisus, talisport-talverõõmud ja loomulikult JCI. Miks?

Sõbrakuu eelkõige sellepärast, et täna tähistatakse mitmel pool maailmas sõbrapäeva (Valentini päeva) ja 21. veebruaril Vastlapäeva.
Mõlemad päevad on ideaalsed tähelepanu osutamiseks oma sõpradele ning nendega miski põneva ettevõtmiseks. Sõbrapäeval on oluline sõprade üllatusmoment ja valdavalt harrastatakse tubaseid ettevõtmisi, nt. restoranis einetamine, teatri-või kinokülastus.
Üllatusterohket sõbrapäeva kõigile!
Vastlapäeval jälle seiklused õues, eelkõige liu laskmine ning vastlakuklite hankimine-kinkimine-nautimine. Ühed maitsvamad vastlakuklid on saadaval Vesivärava kohvikus Kadriorus.
Isamaaline kuu eelkõige sellepärast, et 2. veebruaril tähistati Tartu rahu aastapäeva (1920. a sõlmitud Tartu rahuleping Eesti Vabariigi ja Nõukogude Venemaa vahel), Eesti Vabariigi president tunnustab teenekaid kodanikke ja liitlasi riiklike teenetemärkidega  ning 24. veebruaril (Madisepäeval) täitub 94 aastat Eesti Vabariigi sünnist. Viimast tähistatakse Kaitseväe paraadiga Tartu südalinnas ning Vabariigi presidendi piduliku vastuvõtuga, mis toimub seekord samuti Tartus. Kes Tartusse aga ei jõua, need saavad isamaaliselt riigi sünnipäeva tähistada näiteks Sõjamäel asuvas Jüriöö pargis, kus kell 14 algab pidulik tseremoonia vabaduselõkke süütamisega (vaata SIIT).
Talispordikuu eelkõige sellepärast, et toimuvad mitmesugused suusavõistlused, nii edasijõudnutele kui algajatele, nii suurtele kui väikestele. Kõik suuremad üritused on väljatoodud siin!
Lisaks suusaaladele on mitmel pool võimalik ka uisutada, näiteks Vanalinnas Niguliste kiriku juures (miks mitte ka kodalastega lõunapausi ajal) või Pirital Velodroomi taga. Samuti korraldatakse räätsamatkasid ja teisi tegevusi talverõõmude nautimiseks.
JCI kuu ikka sellepärast, et taas on toimumas hulgaliselt põnevaid üritusi. Sh erinevaid koosolemisi ja temaatilisi koolitusi.
15. veebruar toimub järjekordne Väitlusklubi ja 18. veebruar on tihe koolituspäev JCI Presenter.
17.-19. veebruar toimub JCI Toompea 8 liikmelise esinduse ametlik visiit Varssavisse. 18. veebruaril kell 14 on meie esindus palutud Eesti Majja ametlikule Eesti Vabariigi Aastapäeva vastuvõtule. Varssavi visiidi ajal võõrustab meid JCI Toompea juhatuse liige Olavi Eikla.
21. veebruaril toimub Tallinna kodade ühine vastlapäev. Täpsem kava ja informatsioon ilmub lähiajal.
Meie koja traditsiooniliseks ürituseks on 22. veebruaril toimuv JCI Toompea Ärifoorum.
Täpsem info teiste JCI-s toimuvate ürituste kohta leiab kodulehelt.  
Veel põnevaid sündmusi ja üritusi: 17-19. veebruarini toimub Eesti Näituste messikeskuses 21. turismimess Tourest, palju soodsaid pakkumisi puhkuse veetmiseks.
Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoda korraldab jätkuvalt mitmesuguseid koolitusi erinevate valdkonda esindajatele.
Jätkub soodusregistreerumine SEB Maijooksule, õrnema soo jooksuüritusele kui ka SEB Tallinna maratonile, vaata SIIT.
Samuti jätkub Eesti Filmi 100. aastale pühendatud filmiaasta programm.   
  
Tegusat ja isamaalist Veebruari meile kõigile!

Raili Naris
President 2012
Toompea Ettevõtlike Noorte Koda

Kommentaare ei ole: