laupäev, 18. veebruar 2012

JCI Presenter - esinemisoskuste koolitus - 18. veeburar 2012



Marju
18.veebruari hommikul kell 9.00 seadsid 13 ettevõtlikku noort end sisse EBS ruumides, et saada juurde julgust ja nippe eduka esinemise läbiviimiseks.
Koolitus osutus mõnusalt praktiliseks ning mõnusaks loenguks. Kõik osalised said kogemuse spontaansest esinemisest, mille ettevalmistusaeg oli napilt mõni minut.

Pean omalt poolt ütlema, et nendest etteastetest küll väga välja ei lugenud esinemishirmu ega kogenematust.

Päeva lõpus pidi iga osaline esitama kolme minutilise ettekande teemal „nõuanded JCI alustavale kohalikule kojale“. Ettekande ettevalmistusaeg oli umbes 1,5 tundi.
Kui kõik ettekanded olid kuulatud ning vaadatud, sai iga esineja arvamuse oma  ettekande kohta teiste esinejate ning koolitajate poolt. Samuti sai esineja oma esinemist ise hinnata.

Nagu koolitaja Marju kogemused on näidanud, on ettekande esitajad enese suhtes kriitilisemad kui peaks – nii ka sel korral. Eks nii mõnigi esineja oli üllatunud positiivsest tagasisidest.


Taavi

Peale esinemisproovi andis koolitus head juhised ettekande koostamiseks ning selle esitamiseks. Päeva jooksul tekkisid vahvad mõttevahetused ning arutelud osalejate vahel, mida väikeste tarkuseteradega täiendasid koolitajad Marju ning Taavi.
Päev lõppes õhtul kell 19.00 tunnistuste kättejagamisega. Usun, et iga osaline oli rahul kuna oli ju siiski huvitav ning kasulik päev seljataga.
Minule isiklikult meeldisid eriti koolitajate näited nende oma kogemustest. Kõrva taha võiks panna, et enamustel esineb esinemisnärv ning juhtub ka äpardusi. Ei tohiks lasta end heidutada nendest. Heaks esinejaks ei sünnita vaid selleks on meie koolitajate poolt üks hea nipp – harjuta, harjuta, harjuta.
Soovitan JCI Presenteri koolitust kõigile, kel esinemisjulgust ning oskust napib.

Presenterist võttis osa ning jagas oma muljeid
Angela, Secy2012
Marju ja Taavi, koolitajate, pildiline ülesvõte on teostaud FreshUp2012 raames 03.12.2011 EBSi ruumides.

Kommentaare ei ole: