laupäev, 6. aprill 2024

Auhinnaalbum: JCI Estonia Aasta Asepresident 2023 nominent Kati Miller


AUHINNA ALBUM 
B2 JCI Estonia Täidesaatev Asepresident (DP)

Nominent: Kati Miller

Esitaja: JCI Toompea

Mõju kogukonnale.  Milliseid kogukonda mõjutavaid algatusi ellu kutsus? Kati on olnud 2023. aastal mitmekülgselt aktiivne. Ta on välja paistnud oma tubliduse ja pealehakkamisega tervele JCI Estoniale ning on palju neid, kes imetlevad tema julgust, pealehakkamist ja tõsiselt suurt töövõimet. 2023. aastal pidi olema tema suurimaks rolliks DP roll, kuid veel enne, kui aasta jõudis alata, otsustas ta vastu võtta ka teise väga suure rolli - Aastakonverentsi projektijuhi rolli. Mõlemad olid äärmiselt suured rollid, kuid aasta lõpuks sai koda tõdeda, et ta tuli nende mõlemaga suurepäraselt toime.

2023. aastal alguse saanud  JCI Toompea “Tunneme uhkust” tunnustuste rubriik pälvis teda Toompea koja uhkuseks ning teised toompealased tõid tema kohta välja:

* "Kati on võimas Naine suure algustähega."
* "Kati pühendumus ja toimekus on kõigile suureks eeskujuks. Vahel tundub, et ta päevas on rohkem kui 24h, aga tegelikkuses on ta suurepärane planeerija ning efektiivne ja läbimõeldud tegutseja."
"Kati on naine, kes tunneb siirast huvi, kuidas saaks tiimikaaslasele abiks olla ja siis päriselt ka aitab teda."
"Katil on rohkem rolle/töökohti, kui keskmise suurusega ettevõttel. Mega tubli!"
"Kati on südamlik, avatud, tark, aktiivne ja laia naeratusega aktivist!" 
"Kati näeb võimalusi, mitte takistusi. Ta on avatud olemisega ning teisi innustav."

Kati ei ole mõjutanud kogukonda ainult läbi JCI tegemiste. Lisaks kõikidele tegemistele JCI-s on ta ka korporatsioon Lembela vilistlane ja seisab uhkelt traditsioonide eest. Lisaks sellele õpetab ka ka EBS-s ettevõtlust, kaasates sealseid noori samuti JCI tegemistesse ning tutvustades neile põnevat ettevõtluse maailma. Kati on ka ise ettevõtja, nõustades kliente õiguslikes küsimustes ning müües imemaitsvat naturaalset mahla. Tõeline multitalent, kes oma aktiivsusega kaasab ka teisi!

Mõju kohalikule kojale.  Milliseid kohustusi võttis ja täitis JCI liikmena? Kuidas aitas kaasa kohaliku koja mainekujundusele? Milliseid tegevusi viis läbi koja ja selle liikmete arendamiseks?

Kati oli 2023. Aastal ülimalt aktiivne ning tihti on tekkinud tema puhul küsimus, et kuidas ta jõuab kõike seda, mida ta teeb. Kati oli 2022 Tallinna Inglise Kolledži projektijuhi rollis ning terve 2023 olnud mentoriks igale uuele projektijuhile. Lisaks sellele on Kati ettevõtlusõppes ka ise loenguid andnud, et õpilasi motiveerida. 

Kõige suuremad rollid olid aga DP ja Aastakonverentsi projektijuhi roll. Konverents korraldati üle ootuste hästi ning sai väga palju positiivset tagasisidet osalejalt ning ka DP rolliga tuli Kati tõeliselt hästi toime. DP-na oli tema vastutus uute huvilistega kohtumine ning nende kaasamine koja tegemistesse ning tema kaasabil oli JCI Toompeal üks tõsiselt edukas aasta, kasvades 2024 matrikli andmete järgi Eesti suurimaks kojaks. Ta oli alati olemas, kui koja president teda vajas ning alati vastamas ja kaasa mõtlemas olulistel teemadel. Ka ei puudunud ta üheltki oluliselt ürituselt ega koosolekult, olgugi et Aastakonverentsi korraldamine võttis väga palju energiat ja aega.

Kati oli tõeliselt suureks abiks koja presidendile ning kuna selle aasta tiim oli väga väike, võttis ta vabatahtlikult enda kanda ka väiksemaid tegevusi, mis algselt tema kanda ei pidanud olema. Kati oli abiks ka mõne kojalõuna korraldamisel ning koos presidenti Heliina Tederiga arendati edasi ka JCI Ärifoorumi heategevusprojekti

, milleks on ettevõtlusteemalise lasteraamatu kirjutamine. Kati suureks huviks on ettevõtluse arendamine ning ettevõtlusvaimu viimine kõikide noorteni, sh ka juba lasteni, et lastel oleks võimalik aru saada ettevõtluse alustest.

Suurimaks projektiks, millega Kati 2023. aastal tegeles, oli kindlasti JCI Aastakonverentsi projektijuhtimine koos Maarja-Eeva Mändmetsaga. Kahepäevasel konverentsil osales ligi 160 inimest ning tagasiside konverentsile oli väga hea. Konverents lõppes piduliku gaalaga, kus konverentsi korraldustiim sai nautida oma töövilju. Enne konverentsi toimus ka sissejuhatav webinar, teemal äriidee leidmine, mida Kati kavandas ning ise ka modereeris.

 Nagu ülal mainitud, tuli Kati DP aastal kotta palju uusi huvilisi ja aasta jooksul võttis tänu sellele JCI Toompea vastu lausa 11 uut liiget. Kati kohtus iga huvilisega isiklikult ning kutsus neid kohvile, et tutvustada JCI tegemisi. Kati pühendumus igale huvilisele on suureks väärtuseks JCI-le. Mitmed uued liikmed ütlesid, et nad jõudsid JCIsse just tänu Katile ning sõbralikule ja meeldivale suhtlusele. Kati oskab tekitada inimestes head tunnet. Ta on ülimalt sõbralik ja armas inimene.

Kõigele lisaks leidis Kati ka aega korraldada Vabariigi Aastapäeva lipuheiskamise üritust, kuhu on tavapäraselt oodatud kõikide kodade liikmed ja huvilised, et ühiselt minna koos Toompeale kell 07.15, et näha lipuheiskamist ning seejärel ühiselt hommikust süüa. Lisaks sellele on ka vastlapäeva tähistamine koos sõbrapäevaga samuti Kati üks meelistegevustest ning viimased 2 aastat on Kati korraldanud kodalaste kokkusaamist, et ühiselt nautida vastlakukleid.

Just Katisuguste inimeste pärast JCI kasvabki! Selliste inimeste pärast uued huvilised tulevadki ja kui neil on vastas niivõrd sõbralikud ja inspireerivad inimesed, on organisatsiooniga kohandumine nii palju lihtsam.


Osalemine JCI üritustel.  Kirjelda ja too välja osalemised kohaliku koja, rahvuskoja ja rahvusvahelistel üritustel ning projektides.

Üldkoosolek 3x, JCI Toompea

Lipu heiskamine, JCI Toompea

Vastlapäeva üritus, JCI Toompea

Networking & Vein 2x JCI Toompea

KEKO

JCI Toompea sünnipäev

JCI Toompea aktiivsete (ehk laiendatud juhatus) koosolemine

JCI Toompea & JCI Toomemäe ühisüritus

JCI Aastakonverentsi Webinar

JCI Estonia Aastakonverents

Peeter Pariku bowlinguturniir

JCI Estonia Presidendiball 2023

Fresh-UP

E-koja Give Up

JCI Toompea glögi

Igakuine Business Lunch seeria

DP koolitused

TIK Ettevõtlusealused mentor ja lektor

JCI väärtuste edasikandmine.  Kuidas kannab edasi JCI väärtusi nii JCI tegemistes kui ka isiklikus elus? Kati õpetab ettevõtlust ja äriõigust EBS-s. Esimesi tunde alustab Kati küsimusega ‘’Kes siit on JCI liige? Käsi püsti!’’ Kui käsi ei tõuse, annab Kati mõista, et õpilased on paljust ilma jäänud ja peaksid JCId lähemalt uurima. Kati tutvustab alati JCI-d ning JCI väärtust ning miks peaks olema JCI liige.

Kati on oma aktiivsusega suureks eeskujuks kõigile. Tihti imestatakse, kuidas ta jõuab teha kõike seda, mida ta teeb, ning olles alati rõõmsameelne ja sõbralik. Kati on JCI brändi edasikandja, tutvustades ja rääkides JCI-st, jagades nõu ja abistades kõiki, kellel abi on vaja. Tihtipeale ka iseenda arvelt, kuid selline ta on, seab alati teiste huvid ettepoole.

Ka oma lapsele püüab Kati juba varakult õpetada ettevõtlikku vaimsust ning loomingulisust ning Mariat võib näha ka JCI üritustel.

Kommentaare ei ole: