laupäev, 6. aprill 2024

Auhinnaalbum: JCI Estonia Aasta LOM President 2023 laureaat: Heliina Teder

AUHINNA ALBUM B1 JCI Estonia Aasta Liige

Laureaat:   Heliina Teder

Esitaja:   JCI Toompea

Liikmete juhtimine, motiveerimine, inspireerimine: kirjelda juhtimisstiili ja too näiteid. Kuidas motiveeris ja inspireeris liikmeid? Too näiteid  

Presidendina oli Heliina alati oma juhatuse ja liikmete jaoks olemas, uurides kuidas neil läheb ja kas saab kuidagi abiks olla. Eriti suur abi oli Heliina oma asepresidendile, kes oli 2023. aastal ka JCI Aastakonverentsi projektijuht. Tänu Heliina toetusele ja abile oli võimalik JCI Toompeal korraldada suur ja vägev aastakonverents teemal “Elustiil”. Heliina on oma tegemistes väga julge ja pealehakkaja ning inspireerib oma enesekindlusega kõiki enda ümber. Heliina alustas sarjaga Toompea tunnustab, kus koda tunnustas aktiivsemaid liikmeid. 𝐓𝐞𝐢𝐬𝐞𝐝 𝐤𝐨𝐣𝐚𝐥𝐢𝐢𝐤𝐦𝐞𝐝 𝐨𝐧 𝐇𝐞𝐥𝐢𝐢𝐧𝐚 𝐤𝐨𝐡𝐭𝐚 𝐨̈𝐞𝐥𝐧𝐮𝐝: "Heliina on kõikvõimas Naine suure Nga." “Hingega inimene, kellel teatud teemade puhul lööb ikka tõsiselt silma särama.” "Tugev, endas kindel ja armas inimene!'' "Heliina on sihikindel, töökas, julge, värskete ideede ja sügavate mõttekäikudega kaunis naine.” "Heliina on konkreetne ja asine, orienteeritud lahendustele.” "Heliina näeb võimalusi, mitte takistusi. Ta saab kõige hakkama.”

 Mõju kogukonnale. Milliseid kogukonda mõjutavaid algatusi ellu kutsus?  Olles varasemalt olnud Ärifoorumi projektijuht otsustas ta kogu Ärifoorumi tulu suunata heategevusse, mille raames sai vastu võetud otsus esimese heategevusprojektina teha laste ettevõtlusteemaline raamat. 2022. aastal valmis raamatu esialgne käsikiri ning 2023. aasta jooksul raamatut täiendati ning tegeleti illustratsioonide loomisega, ning raamatu eeldatav avaldamise aeg on 2024a sügis. Heliina on koos raamatu valmimisega enda fookusesse võtnud selle, kuidas läheneda ettevõtluse teemaga lasteni, kuidas panna alus juba varajasest lapsepõlvest ettevõtliku mindseti ja finantstarkuseni.



Lisaks kasvas Heliina poolt loodud Ärifoorumi formaadist välja ka networking huviliste õhtud. Kui varasemalt tehti networking ja mull üritust endiselt Ärifoorumi alt koos esitluse osaga, siis alates 2022. aastal sai see eraldi tehtud "Networking & mull", mis 2023. aastal vahetas nime ja oli “Networking & Vein” ehk huviliste ürituseks. Kui varasemalt käis huviliste üritustel kohal paar huvilist, siis huviliste õhtud networking ja veiniga tõid kohale kümneid huvilisi. Sama formaadi on tänaseks üle võtnud mitmed teised kojad, samuti on selle vastu huvi tundnud üks 2023.a huviliste üritusel käinud välismaa koja esindaja, kes arvas, et selle formaadi võiks viia ka välismaale. Heliina poolt algatatud networkingu formaat koos juhendatud networkinguga on soojalt vastu võetud ning osutunud äärmiselt populaarseks. Ürituse formaat annab suurepärase võimaluse uutele huvilistele tutvuda JCI inimestega vabas mõnusas õhkkonnas ning liitmine JCI tegemistega on selle võrra lihtsam.

 

Mõju kohalikule kojale.  Kuidas aitas kaasa kohaliku koja mainekujundusele? Milliseid tegevusi viis läbi koja ja selle liikmete arendamiseks?  Presidendina oli Heliina peamine roll koja jätkusuutlikkuse tagamine ning koja juhtimine. Heliina osales paljudel koja üritustel ning teiste kodade üritustel, ta oli meie koja visiitkaardiks. Lisaks sellele abistas Heliina DP-d, kes oli JCI Estonia Aastakonverentsi projektijuht ning viis läbi huvilistele suunatud üritusi. Lisaks sellele oli Heliina ise kaasatud ka Aastakonverentsi korraldustiimi ning abistas nõu ja jõuga Aastakonverentsi toimumist enne konverentsi kui ka konverentsi ajal.

Kuna JCI Toompea koda on teadlikult oma suunaks valinud ettevõtluse, siis jälgis Heliina, et kõik Ärifoorumi ja Liidrikooli üritused toimuksid ning panustas ise aktiivselt nende toimumisse ning oli alati üritustel kohal ja tutvustas JCI-d.

Heliina on Koja infolehe autor ning sellega ta soovis, et uus huviline saaks koheselt paberi peal kätte kõige vajalikuma informatsiooni. Ta tegi huvilisele väikese check listi, mis aitaks paremini aru saada, milliseid tegevusi tehes saab huviline ja ka koda kõige paremini aimu, kas on üksteisele mõeldud.

Heliina osales Presidentidele mõeldud koolitustel, et koda võimalikult hästi juhtida ja arendada.

Osalemine JCI üritustel.  Kirjelda ja too välja osalemised kohaliku koja, rahvuskoja ja rahvusvahelistel üritustel ning projektides.

Stardipauk Raplas, JCI Rapla

JCI Toompea SUP matk;

3 x Ärifoorum

2  x Networking & Vein huviliste üritus

2 x JCI Toompea üldkoosolek

JCI Toompea valimisüldkoosolek

Twinning Lunch Toompea-Kotka

JCI Toompea sünnipäev

JCI Viljandi FRESH UP

JCI Toompea teambuilding

JCI Estonia koolitused presidentidele

JCI Toompea juhatuse koosolekud

JCI Estonia Presidendiball 2023

JCI Toompea & JCI Toomemäe ühisüritus

JCI Estonia Aastakonverents 2023

JCI Estonia Kevadkonverents

Ketivahetused - Tallinn

JCI Toompea glögi

JCI Euroopa Konverents Bucharestis

 

JCI väärtuste edasikandmine.  Kuidas kannab edasi JCI väärtusi nii JCI tegemistes kui ka isiklikus elus?

 Heliina on suure energiaga ja teotahteline inimene. Ta on tegija ja seda igas mõttes, sest kui vaja, siis korraldab ta ürituse ka üksinda ning teeb seda suurepäraselt. Heliina ei karda võtta väljakutseid, vaid tundub, et ta armastab neid, et saaks pidevalt end täiendada ja arendada.

Imetlusväärne on tema soov teha head, seda nii Ärifoorumi rahade sihtotstarve JCI-st väljapoole heategevuslikuks suunata kui ka lastele ettevõtlusraamatu kirjutamine.

Heliina on ettevõtja ka eraelus - enda ettevõtluskogemuse jagamine. Samuti enda isikliku arengutee jagamine (nt avalik esinemine) Ärifoorumil.

Heliina on oma tegemistes väga põhjalik ning ta ei lepi keskpärase tulemusega, ta on nõus suurepärase tulemuse nimel pingutama. Heliina on väga inspireeriv ja suure teotahtega tõeliselt hea inimene.  

Kommentaare ei ole: