neljapäev, 4. mai 2023

JCI Estonia Aasta Magnet Laureaat - Heliina Teder

Heliina on toonud 2022 aasta üritustega kotta väga palju uusi huvilisi. Samuti on huvilisi toonud juurde Heliina poolt loodud infolehe jagamine. Infolehe valmimisel tegi Heliina infolehe jagamise erinevatesse FB gruppidesse ja kutsus üles inimesi JCI tegemistega liituma. Infolehe jagamine tõi koheselt kotta 6 uut huvilist, kes võtsid enda kanda koheselt ka väiksemad rolli. 

Oma kiire elutempo juures leiab ta alati aega, et isiklikult kohtuda kõikide uute huvilistega, saada aru nende soovidest ja ootustest ja kohe ka oskuslikult uusi võimalusi pakkudes.

 

Rem Sillastu, kelle samuti Heliina kotta tõi, sai ka pärjatud aasta noorliikme tiitliga. Üks huvilistest on 2023 aasta alguses võtnud Ärifoorumi projektijuhi rolli ning mitmed huvilised on täna seotud Aastakonverentsi korraldamisega. 


Arvuliselt on raske öelda huviliste mahtu, sest on ka huvilisi, kes on tulnud ja läinud, kuid selge on see, et Heliina tegevus on kotta uusi huvilisi väga palju toonud. 


Uutesse liikmetesse panustamine.  Kuidas on olnud uutele liikmetele toeks ja eeskujuks? Milline on olnud panus uute liikmete kojaga sidumisel, huvide leidmisel, tugevusterakendamisel, teistega tutvustamisel jne?


Heliina teab ja tunneb kõiki oma koja ja teiste kodade projekte ja kaasa löömise võimalusi, läbi mille oskab ta alati viia kokku õige inimese õige projektiga panustades nii koja kui ka JCI arengusse laiemalt.


Heliina poolt loodud Ärifoorumi formaadist kasvas välja networking huviliste õhtud, mida ta korraldas sel aastal 2 tk koostöös Tallinna Kojaga. Kui varasemalt tehti networking ja vein üritust endiselt Ärifoorumi alt koos esitluse osaga, siis 2022 aastal sai see eraldi tehtudki "Networking & mull" ehk huviliste ürituseks. Kui varasemalt käis huviliste üritustel kohal paar huvilist, siis huviliste õhtud networking ja veiniga tõid kohale kümneid ja kümneid huvilisi. Sama formaadi on tänaseks üle võtnud mitmed teised kojad, samuti on selle vastu huvi tundnud üks huviliste üritusel käinud välismaa koja esindaja, kes arvas et selle formaadi võiks viia ka välismaale. Heliina poolt algatatud networkingu formaat koos juhendatud networkinguga on soojalt vastu võetud ning osutunud äärmiselt populaarseks. Ürituse formaat annab suurepärase võimaluse uutele huvilistele tutvuda JCI inimestega vabas mõnusas õhkkonnas ning liitmine JCI tegemistega on selle võrra lihtsam. 


 iga Ärifoorumi alguses on Heliina tutvustanud JCI-d ning jaganud oma kogemust JCI-ga, tuues välja ka selle, kuidas JCI on aidanud tal oma hirmudega tegeleda.  


Heliina valmistas JCI Toompea koja infolehe koos checklistiga. Koja infoleht oli Heliina enda algatus ning sellega ta soovis, et uus huviline saaks koheselt paberi peal kätte kõige vajalikuma informatsiooni. Ta tegi huvilisele väikese check listi, mis aitaks paremini aru saada, milliseid tegevusi tehes saab huviline ja ka koda kõige paremini aimu, kas on üksteisele mõeldud. Infoleht aitab uutel JCI huvilistel paremini JCI ellu sisse elada. See checklist tutvustab erinevaid konverentse, koolitusi ja traditsioonilisi üritusi ja annab uutele huvilistele juhise, mida võiks ära teha ja kus kaasa lüüa selleks, et saada JCIst maksimumi. Just sellised mõttelennud teevad Heliinast parima magneti JCIle, sest tema jaoks on oluline mitte lihtsalt numbriline liikmete kasv, vaid tõepoolest ägedate uute inimeste toomine JCIni nii, et väärtuse loomine oleks vastastikune.


JCI väärtuste edasikandmine.  Kuidas kannab edasi JCI väärtusi nii JCI tegemistes kui ka isiklikus elus?


Heliina on tegija. Seda igas mõttes. Eriti on silma jäänud see, et kui midagi on vaja ära teha, siis Heliina käärib käised üles ja teeb ära. Üksi või teistega, vahet ei ole, tihtipeale saavad asjad üksi isegi kiiremini tehtud. 


Ärifoorumi rahade sihtotstarve JCI-st väljapoole heategevuslikuks oli Heliina soov, algatus ja tänane reaalsus.  


Soov teha head on olnud Heliina sees algusest peale - poleks Heliina JCI-d leidnud, oleks ta ise MTÜ loonud :)


Heliina on väga aktiivne ja otsib uusi võimalusi kuidas JCI-le kasulik olla ning kuidas ühendada omaenda ettevõtlust ja JCI.


Ettevõtja ka eraelus - enda ettevõtluskogemuse jagamine. Samuti enda isikliku arengutee jagamine (nt avalik esinemine) Ärifoorumil. 


Heliina on oma tegemistes põhjalik ja ei lepi keskpärase tulemusega ning on nõus selle nimel pingutama. Heliina ei karda minna sinna, kus enne pole käidud või teha seda, mida enne pole tehtud - olgu see siis oma äriga v6i JCI-s (nt Keko rebranding Väärtusta Tulevikku konverentsiks, Ärifoorumi ümbersünd, uue huvilise check-list ja infoleht, ettevõtlusraamat lastele, uus huviliste ürituse formaat).  


Oma pealehakkamise ja tegutsemisjulgusega väga inspireeriv inimene. 


Kommentaare ei ole: