pühapäev, 9. veebruar 2020

Gallup CliftonStrengths: kõik on tugevad, aga omamoodi


Jaanuarikuus ootas JCI Toompea liikmeid võimalus avastada oma tõelised talendid.



Mida CliftonStrengths endast üldse kujutab? Gallup CliftonStrengths on 177 küsimusest koosnev test, mille alusel reastuvad 34 erinevat tugevust: kõige tugevamast kõige vähem tugevani (mitte nõrgani, vähem tugevani!). Testi tegi igaüks oma diivanimugavusest või kuidas neile kõige parem oli, aga selleks, et rohkem teada saada, millised on meie tugevused ja kuidas neid kõige paremini enda ja ka teiste kasuks tööle panna, kogunesid testitegijad kahel õhtul Maarja-Eeva ja Meelise hubasesse miljonivaatega elutuppa, et nelja tunni vältel saada endast paremini aru.

Mida me siis teada saime? Esiteks, tegeleda tuleb oma annetega, sest heast suurepäraseks on väiksem samm kui kehvast keskpäraseks või keskpärasest heaks. Kuid kuna igaühel on erinevad tugevused, siis tuleb igaühel neid erinevat moodi arendada ja Meelis jagas ka sellel alal mõningaid nippe ning rääkis oma tugevuste arendamise taktikast.
Teiseks, ka vähem tugevate külgedega tuleb tegeleda, aga jälgides printsiipi „nii palju kui vajalik ja nii vähe kui võimalik“. Ehk oma piiratud aja- ja vaimset ressurssi kasutada vähem tugevate omadustega tegelemiseks vaid nii palju, kui on hädapärast vajalik. Samas tuleb aga oma puudujääkidest teadlik olla, sest ainult nii on võimalik igakülgselt areneda ja täisväärtuslikult panustada.
Kolmandaks, et meie ümber on väga erilised inimesed. Testis tuli välja, et nii mõnelgi meist on küllaltki harvaesinevad tugevused just nende kõige tugevamate seas. Samuti aitab teiste inimeste tugevuste ja eripärade teadmine paremini meeskondi komplekteerida ja edukaid ettevõtmisi ellu viia.
Minu jaoks oli see väga põnev ja vahva võimalus enda kohta rohkem teada saada, isegi siis, kui kokkuvõttes testitulemus mulle üllatav ei olnud. Lisaboonusena oli võimalus kassi väntsutada 😊

Aitäh, JCI Toompea, et sellist võimalust pakkusid!

Muljetas Kati

Kommentaare ei ole: