laupäev, 30. märts 2019

Auhinnaalbum: JCI Estonia Aasta Asepresident 2018 laureaat Anna-Mari Oomer



AUHINNA ALBUM
B2 JCI Estonia Asepresident (EVP)
Laureaat:     Anna-Mari Oomer

Esitaja:         JCI Toompea
 
Anna-Mari on olnud JCI Toompea liige alates aastast 2014. Ta on selle 5 aasta jooksul võtnud vastu mitmeid erinevaid rolle nii juhatuses kui ka toimetanud erinevate projektidega. Ta on enda kohta öelnud, et ta on lihtsalt nii suur JCI fänn, et ei saa ka pärast 5 aastat kojas aega maha võtta.
Toomepea koja 2017 a. juhatus astus ootamatult tagasi juba sügisel ning Anna-Mari oli see vapper, kes asus EVP positsioonile kui tööd alustas juhatus 2017-2018 egiidi all „15 magamata kuud“!

Juurdekasv kojas
EVPna tegeles Anna-Mari väga usinasti uute liikmetega. Tema lähenemine oli alati personaalne, sai nendega kokku, uuris ambitsioonide kohta kojas ja tuvustas võimalusi, mida koda pakub. Kui tulemas oli mõni koja üritus, siis helistas - kirjutas ta üks haaval läbi kogu meie huviliste ja liikmekandidaatide listi ja kutsus neid kaasa.
2018. aasta lõpuks oli Toompea kojal vastu võtnud 4 uut liiget ning lisaks 2 liikmekandidaati. 2019. aasta alguses lisandus kohe 3 kandidaati juurde ning huviliste järjekord on üsna pikk. Ilma selle tegevuseta oleksime üsna kehvas seisus, kuna Toompea kojas on käimas generatsioonide vahetuse aeg, kus kolme aasta jooksul lähevad mitmed inimesed kojast välja tulenevalt vanusest.
 
Initsiatiiv ja uuendused
Anna-Mari oli 2018. aasta juhatuses see, kes otsis pidevalt uusi võimalusi liikmete kaasamiseks. Ta tõstatas selle teema pea igal koosviibimisel ning sealt arenes välja mitmeid mõtteid. Eelmise aasta alguses toimus tema eestvedamisel ka JCI Toompea huviliste õhtu, kus oli kohal u 15 uut inimest, kellele nad koos IPP Valeriaga tutvustasid koja ajalugu ja sisu üldiselt. Mitmel koja üritusel oli samuti Anna-Maril kaasas regamisleht, kuhu uued inimesed said märkida üles enda soovi liituda meie meililistiga. Väga paljud seda võimalust ka kasutasid.
 
Väärtuslikkus JCI Estoniale
JCI Toompea ja JCI Estonia suurimaks väärtuseks on inimesed. Anna-Mari nägi eelmise aastaga suurt vaeva, et see väärtus oleks jätkusuutlik. Lisaks osales ta juhtfiguurina JCI Estonia Saunapäevade korraldusel, mis pälvis ka JCI Toompea koja poolt välja antud tiitli parim projekt 2018. Saunapäevad tõid kokku keset suve 100 rõõmsat JCI-kat, et üheskoos nautida mõnusat nädalavahetust Kauksi rannas. Saunapäevadel sai harida ennast Eesti sauna traditsioonide osas, ehitati oma kätega saun, õpiti vihtasid tegema, küpsetati maa sees lammast ning tantsiti elava muusika saatel.
Teise projektina otsustas Toompea koda korraldada Kevadkonverentsi, uue nimega Väärtusta Tulevikku konverents ning teha seda suuremalt kui varem, püüdes konverentsi turundada ka väljapoole JCI-d ning viies konverentsi raames läbi TOYP tseremoonia. Kuigi konverents leiab aset alles märts 2019, siis jääb suurem osa korraldustegevustest aastasse 2018, millest suures osas kogu juhatus on osa võtnud. Lisaks on ta osalenud paljudel väliskonverentsidel ning oli esitantsija Indias Maailmakongressil ning promos Eesti Maailmakongressi nii palju kui jõudis!
  
Projektide tulemused
Anna-Mari on olnud väikselt või suurelt sees igas Toompea koja projektis. Kui mitte nõuga siis jõuga.
Suurim projekt, millesse ta andis väga suure panuse olid JCI Saunapäevad 2018 Kauksis. Tema ülesandeks oli hoida silm peal projekti raha asjadel ja eelarvel. Koostöös e-Kojaga õnnestus projekt fantastiliselt ning saime sellele ainult positiivset tagasisidet.
Tallinna Inglise Kolledži kursuse “Ettevõtlusalused” projektiga algatas samuti Anna-Mari läbirääkimised lepingu osas ning pärast pikki kirjavahetusi saime lugeda ka läbirääkimised õnnestunuks. Meil on hea meel, et see koostöö on jätkuvalt mõlemale poolele huvitav. Lisaks on ta vedanud JCI Toompea koja inveteeringute projekti ja paljusid teisi sotsiaalseid ja arendavaid sündmusi, mis on mõledud nii kodalastele kui väljapoole.
 
  
Anna-Mari on meie koja väärtus. Oma konkreetsuse ja otsekohesusega võib ka esialgu korraks ära hirmutada, kuid selle taga on alati hea soov ja soe süda.
Anna-Mari hoiab Toompea koja lippu alati kõrgel.
 
Toompea koja nimel
Leelo Talistu, JCI Toompea president 2018

Kommentaare ei ole: