laupäev, 15. september 2012

Auhinnaalbum: JCI Estonia parim projekt ja parim projekt lastele 2012- KOOS KOOLI Heategevusprojekt

Projekti algus
JCI Estonia korraldatud “Sahtilist Välja” raames sai esitatud projekt Koos Kooli. Kaks päeva enne tähtaega panid Piia Porr ja Liis Kaupmees projekti paberile.  Antud hetkel tundus see lihtsalt võimalusena midagi, kuhugi esitada, kuni toimus konverents, kus osalesid Toompea koja liikmed v.a. Piia ja Liis. Õhtul sain telefonikõne rõõmust rõkkavalt Krista Vapper´ilt: “Piia kujutad ette, hakati välja andma auhindu Sahtlist Välja! projekti esitajatele... hakkasime juba saalist lahkuma, lootust ju ei olnud, kuid  näe imet, Piia ja Liis võistid. Palju õnne!”, kõlas Krista naerust rõkkavast suust. Sellel hetkel istusin diivanile ja mõtlesin – mis nüüd saab? Ma peangi ammuse mõtte ellu viima! Appi... J

Projekti eesmärk, suunitlus
JCI Toompea korraldatud Koos Kooli projekti eesmärk oli kinkida  lasterikaste perede 1 klassi minevatele lastele koolikott koos vajaminevate koolitarvetega.  Proovisime üheskoos leida võimalusi perede toetamiseks. Käesoleva programmi raames toetasimee lapsi kes alustasid kooliteed 2012.a.sügisel. Koostöös Lasterikaste Perede Liiduga sai selgeks, et kooli on minemas 357 last.

Kojaliikmete osalemine projektis
Kuna projekt oli väga mahukas, üritasime kaasata ka rohkem JCI liikmeid projekti elluviimisesse. Lisaks Toompea koja liikmetele saime palju abi  Go Kojalt. Kristjan Täht oli projektis jooksev abi projektijuhile Piiale. Lisaks aitas Rapla koda ajalehereklaami saamisel kohalikus Rapla lehes. Projekti meeskond oli kaasatud erinevates  tegevustes - heategevuslikud õnneloosid, PR, tutuvustused erinevatel üritustel jne.
  
Üldine planeerimine
Kuus kolm korda sai meeskonnaga pead kokku pandud Piia soojas kodus ja arutatud läbi peamised probleemid ja tegevuskavad.

Rõõmus meel ja sõbralik läbisaamine omavahel olid üheks suureks eeliseks projekti õnnestumisel. Sai tehtud heategevuslikke oksjone Facebookis ja  õnneloose erinevatel üritustel üle Eesti. Meie kogumiskstid olid paigutatud Sportlandi ja Knopka kauplustesse üle eesti. Projektist oli artikkel pea igas Eesti päevalehes. Televisooni reklaami saamine

oli omaette projekt. Õnneks ka antud osas aitas rõõmus meel ja julge pealehakkamine. Reklaam jooksis nii Kanal 2-s kui ka Kana 11-s ja Kanal 12 -s .

Lõputseremoonia 14.augustil Eesti Nukuteatris
Suurpäev oli käes. Enne seda päeva sai kojarahvaga pakitud lastele asjad. Meeleolu oli ärev ja segane – kas tõesti. Kas tõesti on asi tehtud?

Kohale olid tulnud erinevad telekanalid, erinevad Päevalehed  ja toredad inimesed JCI Estoniast. Lõvi Leo maskotti sai kanda meie enda JCI inimene. Emotsioonid olid laes. Kõik kohaletulnud pered tänasid veel hiljem sooja käepigistuse ja kallistusega. Lauad olid lookas sponsorite poolt saadud toitudega.  Nukuteater näitas lustakat nukuetendust…
Kõige eredam ja soojem hetk oli , kui tuli üks 60-70 ndates meesterahvas surus kätt, pisar silmis ja lausus unustamatud sõnad: “Suured tänud Teile, elus esimest korda oli põhjus ka minul Tallinna tulla!”

Projekti tulemuslikkus 2012
Projekt täitis oma eesmärgi.Üle 300 lapse said endale koolikoti koos koolitarvetega. Lisaks suuhügieenitooted ja kommid. Projekti andsid oma panuse vähemal või suuremal määral umbes 10 JCI liiget.


Edaspidine areng
Projekt on tähtis ja vajalik Eesti ühiskonnas, seda nii osalejate kui ka kõrvaltvaatajate arvamusi arvestades. Projekt oli tulemuslik ning on juba plaan ka uuel aastal antud projekti läbi viia. Koostööks käivad hetkel läbirääkimised JCI Rakvere kojaga.

Loodame tuleval aastal aidata juba tuhandet abivajajat!
Piia Porr
Koos Kooli projektijuht
JCI Toompea

Kommentaare ei ole: