kolmapäev, 26. oktoober 2022

Seitsme järve matk, 23.10.2022

23 oktoobril toimus järjekordne loodusmatk- selle sügise esimene ja ta viis meid Kose-Risti kanti. Huvilisi oli seekord viis, nende hulgas ka üks päris esimest korda kaasategev tütarlaps. Ette rutates saab öelda, et ta sai suurepäraselt hakkama. Leidsime mingi porise tee ja hakkasime aga astuma. Tee nimi oli "Hiiemäe-Punamäe". 

Matkarada kulges üle mägede ja läbi orgude,läbi raba ja metsa, aga nii peabki. Mis sa ikka mööda siledat maad tatsad. Matkajuht Ando lubas, et meie tee viib mööda seitsmest järvest. Olgu nad siinkohal ka täpsuse huvides üles loetletud: Lina-, Punamäe-, Rahk-, Kaats-,Must- ning Suur ja Väike Kaksikjärv. Leidsime nad kõik üles, väga tublid. Ujumas ei käinud, sest lihtsalt ei tahtnud.

Võibolla oleks sellest matkast kujunenud üsna tavapärane ja rahulik kulgemine, kui mitte poleks juhtunud midagi enneolematut! RMK lõkkeplatsil kus me piknikku pidada tahtsime hõljus kummaline lõhn. Ja seal toimetasid juba ees kaks matkaselli. Nähes, et ka meie tahame sööma hakata, pakkusid nad lahkelt oma kaasvõetud delikatesskonservi. See oli rootslaste kuulus Surströmming, eestikeeli hapukala, ehk mädakala. See viimane nimetus annab muidugi lõhnaaistingut paremini edasi. Hais, ütleme ausalt, oli ikka kole kohutav ja isegi värske metsaõhk ei suutnud sellest jagu saada.

Allen võttis kokku oma vapruseraasud ja proovis maiuspala ära. Tõendusmaterjal on siin :-)

No teist ampsu ta igatahes enam ei võtnud. Ja kahvli viskas ka ära! Edasisel matkal palusime tal meist teistest allatuult käia.

Pärast sellist piknikku läks matk juba ladusalt lõpu poole, ilm oli ilus, järved sätendasid raja ääres ja puudel olid veel värvilised lehed küljes. Matka lõpp tuli kuidagi äkki, puude vahelt hakkas paistma tee ja olimegi lõpppunktis. Kokku tuli meeldivalt mõnus 8 km koos vahva seltskonna ja ilusa Eesti sügisega.

Ja lõpuks muidugi saun! Kuuma kerise ja hüva leiliga. Leili ootas meid saunas, tema matkal ei käinud.


Muljetas: Marge

Matka fotod: https://www.flickr.com/photos/jcitoompea/albums/72177720303209528

Kommentaare ei ole: