pühapäev, 13. aprill 2014

JCI Toompea kevade tervitusmatk



Tõnise organiseerimisel toimus 13. aprillil kevade tervitusmatk Lahemaal Pikanõmme loodusõpperajal, mis oli juba teine üritus seda läbi viia - nimelt õigel kevade alguses ei soosinud meid ilmataat. Seegi kord algas hommik vähetõotavalt, vihma sadas korralikult ning nii mõnedki olid peaaegu alt ära hüppamas. Õnneks näitas ilmaprognoos pealelõunaks vihmasaju vähenemist ning korralikult ette valmistatud matkasellid otsustasid matkarajale suunduda.

Matkaraja legend soovitas jalga panna veekindlad jalanõud. Tegelikkuses oli rada äsja läbinud "euroremondi" - laudteed oli renoveeritud ja metsaalused lõigud olid täiesti kuivad. Seega oli 6,5 km pikkuse raja läbimine jõukohane kõigile. Ka hommikul kollitanud vihmasadu oli lakanud ning ilm oli matkamiseks täiesti sobilik.



Rajal kohtasime mitmeid jääajast maha jäänud kivirahnusid. Suurim neist, "Majakivi", oma 584 m³ mahuga on Eestis suuruselt kolmas. Kivi otsa oli võimalik ronida mööda selleks rajatud redelit. Laudteed mööda üle raba matkates jõudsime vaatetorni, kust avanes imepärane vaade kogu Juminda poolsaarele. Vaatetorni läheduses tegime keha kinnituseks ka pikniku peatuse. Tagasi autoparklas klõpsisime kohustuslikud grupipildid.

Matkaraja marsruut Joonase kella logi põhjal: http://www.movescount.com/moves/move29495652

Et matkapäev läheks täie ette, siis selleks oli organiseeritud saun Salmistus, Okka kõrtsis. Peale saunatamist ja matkateemadel muljetamist oli hea tagasi Tallinnasse sõita ja värskena uuele töönädalale vastu minna.

Tänud Tõnisele organiseerimise ja kõikidele matkasellidele osalemise eest!

Matka pildid JCI Toompea flickr albumis.

Muljetas Joonas Vaabel
JCI Toompea, VP Individual 2014

Kommentaare ei ole: