laupäev, 9. veebruar 2013

Võta Ette koolitus



Sattusin Võta ette koolitusele juhuslikult tänu oma aktiivse kojakaaslase Merily’le, kes mind sellele koolitusele kirja pani. Ja väga hea, et pani – kui Harald Lepisk juba Tallinnasse koolitama tuleb, siis lihtsalt peab minema juJ. Ja JCI Toompea oma superkoolitaja Kaidoga moodustasid nad suurepärase duo.
Osalejateks olid huvilised teistest Tallinna kodadest. Rõõm oli kohata ka vanu tegijaid nagu Veiko Paalandi ja Anu Vunk JCI Tallinna kojast, kes osalesid koolitusel mentoritena.  Samuti astusid läbi koolituselt ka teised mentorid, kelleks olid Kristjan Täht, Ando, Priit Liiv ja Piret Sepp.

Kahepäevane koolitus oli koolitajate poolt hästi ülesehitatud. Osalejad said praktilise kogemuse ideede genereerimisest projekti läbiviimise algstaadiumini. Pärast lennukat tutvumismängu, seati osalejad gruppidesse – algas ideede genereerimise faas. Igas grupis 3 liiget ja iga liige pidi välja käima 9 ideed. Järgmises faasis pidi iga osaleja enda jaoks ideed tähtsuse järgi seadma ja ette kandma enda jaoks tähtsaima projekti, mille tahaks ära teha. Kuna minu selle aasta suurim projekt on majaehitus, siis selle projektiga mul väga kaasalööjaid ei olnudJ. Siis koondusid osalejad gruppidesse vastavalt huvile mingi projekti vastu. Mina liitusin Martin Lepaga, kes tuli „Koolitusteatri“ ideega lagedale.  Nüüd algas alles tõsisem töö. Tuli panna paika projekti teostamiseks vajalikud sammud ja valmis tegema kuulutuse.
Järgmisel päeval jätkasime projekti tegevuskava plaanimist. Ja siis liitusid meiega mentorid, kes aitasid meid edasi nõu ja jõuga. Lõpuks sai iga osaleja kirjutada kirja iseendale, aga asja konks seisneb selles, et seda kirja võib avada alles järgmisel aastal. Mida kiri sisaldab – teab vaid iga osaleja ise ;)
Koolitajad arvasid muidugi, et igast ideest saaks asja. Kuidas meie kui osalejad need teostatud saame – näitab aeg.

Angela



Kommentaare ei ole: