kolmapäev, 6. veebruar 2013

JCI TOOMPEA presidendi kuukiri nr 2 – Veebruar 2013

Head, kodalased

Alanud on veebruari kuu, mida tunneme ka sõbrakuuna, Eestipärase kuuna, talvekuuna jne. Ning kahtlemata ka JCI kuuna!

Sõbrakuu ikka sellepärast, et 14.02 tähistatakse mitmel pool maailmas sõbrapäeva (Valentini päeva) ja veel enne seda, 12. veebruaril Vastlapäeva.
Mõlemad päevad on ideaalsed tähelepanu osutamiseks oma sõpradele ning nendega miski põneva ettevõtmiseks. Sõbrapäeval on oluline sõprade üllatusmoment ja valdavalt harrastatakse tubaseid ettevõtmisi, nt. restoranis einetamine, teatri-või kinokülastus.
Vastlapäeval aga tavatsetakse ühiselt ette võtta mingi ulakus, nt koos liugu lasta või rohkelt vastlakukleid maiustada või nende koos nende valmistamist katsetada. Ühed maitsvamad vastlakuklid on saadaval Vesivärava kohvikus Kadriorus.
Toompea koda soovib kõigile rõõmsat sõbrapäeva ning pikka liugu vastlapäevaks. 
Veebruar on Eesti jaoks eriline kuu, sest sisaldab mitut isamaalist ja riiklusega seotud olulist tähtpäeva.
2. veebruaril tähistasime Tartu rahu aastapäeva (1920. a sõlmitud Tartu rahuleping Eesti Vabariigi ja Nõukogude Venemaa vahel). Kuu teises pooles tunnustab Eesti Vabariigi president teenekaid kodanikke ja liitlasi riiklike teenetemärkidega ning annab vastavalt Kaitseväe juhataja ettepanekule ohvitseridele auastmeid (vaata www.president.ee). 24. veebruaril (Madisepäeval) täitub 95 aastat Eesti Vabariigi sünnist. Viimast tähistatakse keskpäeval Kaitseväe paraadiga Tallinna Vabaduse väljakul ja millele järgneb õhtul Vabariigi presidendi piduliku vastuvõtt Rahvusooperis Estonia. Igal juhul tuleb arvestada seda, et seoses paraadiga ja paraadi proovidega on liiklemine 23-24.02 Vabaduse väljaku lähiümbruses osaliselt või täielikult suletud.

Rõõm on tõdeda, et Eesti 95. sünnipäev/juubel ei ole vaid ühekordne või ühepäeva üritus. Seda tähistatakse põnevate üritustega alates 1. veebruarist kuni 24. veebruarini. Detailne ülevaade vaadeldav siin.

Veebruar on kahtlemata võimas talispordikuu, sest toimuvad mitmesugused suusavõistlused, nii edasijõudnutele kui algajatele, nii suurtele kui väikestele. Kõik suuremad üritused on väljatoodud siin. Lisaks suusaaladele on mitmel pool võimalik ka uisutada, näiteks Vanalinnas Niguliste kiriku juures (miks mitte ka kodalastega lõunapausi ajal) või Pirital Velodroomi taga (vaata www.piritaspordikeskus.ee). Tallinnas Nõmmel on avatud vahva koht Nõmme Lumepark (http://www.nommelumepark.ee/). Samuti korraldatakse räätsamatkasid ja teisi tegevusi talverõõmude nautimiseks (näiteks www.360kraadi.ee). Prestiižikam spordiüritus on kahtlemata 17.02 sõidetav 42. Tartu suusamaraton, mille kohta on detailne info veebis siin. Suusasõbrad leiavad huvitavat lugemist ka Suusaliidu kodulehelt (nt seda et 08.02 tähistab sünnipäeva legendaarne suusamees Andrus Veerpalu). Lisaks kodustele põnevatele suusaüritustele on 20.02 kuni 03.03 Itaalias Val di Fiemmes toimumas ka murdmaa suusatamise maailmameistrivõistlused. Elagem omadele ja oma lemmikutele teleri (ERR ETV) vahendusel kaasa!

20-22.02 kutsub kõiki lahtiste uste päevadele Eesti Rahvusraamatukogu, mille raames saab kiigata raamatukogu köögipoolele. Saab näha ja kuulda asju, mida iga päev ei näe ega kuule. Detailne ülevaade üritusest siin.

15-17.02 toimub Eesti Näituste messikeskuses 22. rahvusvaheline turismimess Tourest 2013. Hea võimalus leida põnevaid tegevusi puhkusteks. Lähem info siin

10.02 algab uus aasta Hiina kalendri järgi, milleks on musta vesimao aasta. Seda tähistatakse vahva üritusega Kadrioru pargis, mille kohta lähem info siin.

Maksundus on valdkond, milles tuleb täpne olla! 2013 aasta maksustamise muudatused leiab siit: http://www.emta.ee/index.php?id=32857&tpl=1026;  maksukalendri siit: http://www.emta.ee/?id=14196; maksumäärad siit: http://www.emta.ee/?id=14196.  

JCI üritused, millest ühiselt osa saame, kes meie TWINSKI 2013 ja Tahko vahele jätavadJ

06.02 kutsub Age Antsu, eKODA, kella 12:00 lõunale, mis toimub  Trattoria Massimo
08.02 ootab Rakvere koda meid endale külla. Kutse leiab siit!
09.02 lähme mõnusalt Kõrvemaale matkama ja saunatame Aegviidus. Enda tulekust anna märku siin!
09.-10.02 toimetame jõudsalt „Võta Ette„ koolituspäevakutel Tallinnas. Registreeru siin!
12.02 lähevad Tallinna kojad vanakale vastlaliuglema. Mis kell vanakal kohtume? Info peagi Vivikalt!
13.02 külastame Viktoria keskust ning reaalsuseks saab JCI Toompea teine üldkogu sellel aastal. Oma tulekuga seotud informatsiooni saad jagada siin!
16.02 ehitavad KoosKooli, RatRace ja AK2013 meeskonnad Viimsis lumelinna. Kõik kodalased on oodatud meeskondadele appi toimetama!  Teavitustöö toimub siin!
16 -17.02 kostitab Elmo, meie aktiivseim senaator 2012,  Ovaalstuudios eluplaneerijaid ehk Lifeplanning koolitus saab teoks ka sellel aastal! Kodulehel info peagi uuenemas. Registreerumine avatud!
19.02 Paavo Siimann ja eelarve koolitus! Detailne info peagi kodulehel. Registreerumine on avatud juba täna!
20.02 eLIVE ehk eKODA kutsub üldkogule koos põneva ettevõtte külastusega.
23.-24.02 JCI Spordiklubi talvepäevad! (Kus? Mismoodi? Ööbimine? Telk? Suusad? Lumelabidas? ) Küsimustele jagab vastuseid Alaril!
25.02 oled oodatud JCI Toompea juhatuse lõunale.

Krista, projektijuht, ootab AK2013 projektikoosolekutele. Koosolekute toimumise detailid leiad siit  või küsi lisa Kristalt!
Triin Teekivi, GoKoda muhedad hommikukohvitamised ikka sõbralikult Pärnu mnt Reval Cafes igal kolmapäeva hommikul algusega 8:30

Tegusat ja isamaalist veebruari meile kõigile!

Minni Nool
President 2013
Toompea Ettevõtlike Noorte Koda
www.jci.ee/toompea
president@jcitoompea.ee

Kommentaare ei ole: