teisipäev, 2. märts 2010

Last train from Paris


Neljapäeval, 25. veebruaril reisis 8-liikmeline seltskond JCI-kaid Lõuna-Prantsusmaale. Reis oli seda põnevam, kuigi sama kõhedam, et rongi kajutis nr 9 toimus mõrv ning ootamatult sattusime me kõik mõrvakahtlusalusteks.

train1

Õnneks aga oli see kõik vaid mäng. :)

Nimelt olime otsustanud mängida üht vahvat mängu, mille süžee põhines Teise Maailmasõja aegsetel sündmustel. Ja olles osalised selles mängus, olime saanud kõrgest soost daamide ja härradena pääsmed veel viimasele Pariisist Lõuna-Prantsusmaale lahkuvale rongile. Rongile,  mis pidi meid päästma koheselt Pariisi vallutavate Saksa vägede eest.

Mäng ise kogu kujunduse ja kõrgklassi keelekasutusega õhkas vintage`likkust ja põhjalikkust –mäng oli inglise keeles, 40-ndate aastate kohaselt kujundatud ning ülimalt tekstirohke. Ometi tuli kokku seltskond mänguhimulisi ning pikkadele ja kohati raskesti mõistetavatele tekstidele vaatamata sai lõpuks väga palju nalja:)) Tänagi veel meenub nii mõnigi mängija hoopis mängukarakteri nime järgi. 

Mis siis eriti eredalt meelde jäi? Kohe enne mängimist üllatas Ando, kes oli meie pikale reisile kaasa teinud liigagi hea õunakoogi (ikka veel ootan seda salajast retsepti!:). Sinna juurde sobis hästi Signe tehtud taimetee. Seejärel aga läks mäng lahti.

Kõigepealt saime üksteisega tuttavaks. Selgus, et rongis oli vägagi kirju ja noobel rahvas: 

  • Oxfordis koolitatud ning Inglismaa kõrgkassi kuuluv piloot, Captain Weyland W. Awfcorce (Ando);
  • Prantsusmaa parfüümikuninga ärahellitatud rikas, kuid kaunis tütar Barbra Z. Enhussie (Katri);
  • kindral Duke Schwärze B. U. Klare (saatuse tahtel Grete);
  • Pariisi moestuudio omanik ja kõrgklassi õmblejanna Ms Belinda Screete (Siki);
  • palju reisinud, kuid oma ettevõtmistes ja ärides salapäraseks jääv Khover T. Ageante (Andri);
  • ainus elus olev iidse ja noobli Chattre suguvõsa esindaja, tema kõrgeausus Princess Idelle Chattre (Laura);
  • kõrgseltskonnas hinnatud, kuid elus kahtlaste äride vahel sahkerdav rahutu, küüniline ja salajane Malcolm R. Conntint (Taavi);
  • ameeriklasest ajakirjanik Mary K. Trairie (Juka).

Siis aga ilmus meie juurde äkitselt politseikonstaabel , kes luges ette uurimisraporti 25-aastase naise, Fiona Fae Tahlle, mõrva kohta, kes oli tapetud samal rongil sama reisi ajal kajutis number 9, seejärel kotiga aknast välja visatud. Brr! Selgus, et oleme kõik ootamatult sattunud mõrvakahtlusalusteks.

IMG_6725

Järgnevalt jätkuski pea 6 tundi faktide otsimist, üksteise kahtlustamist ja süüdistamist. Ometi oli see kõik päris lõbus ja naljakas, sest nii üks kui teine reisija teadis rääkida mõne kulmu kergitama paneva ning kahtlust äratava fakti oma kaasreisija kohta, mis aga samal ajal oli enamasti üllatuseks reisijaile enestelegi, mis omakorda tekitas palju nalja ja naeru. :))

IMG_6730

Lõppkokkuvõttes aga selgus, et tapetu ei olnudki Fiona Fae Tahlle. Fiona Fae Tahlle oli elus ja terve ning meie keskel, kuid kes oli tapetud ja kuidas – see kõik jääb paraku vaid meie endi teada, kes me tol päeval rongis olime.

Igatahes tundus, et mänguga jäädi rahule vaatamata asjaolule, et palju oli teksti ja vanaaegseid inglisekeelseid termineid, mille järgi tuli nii üks kui teine kord sõnaraamatu järgi haarata.

Tänud Andole, Sikile, Andrile, Taavile, Jukale, Laurale ja Katrinile, et reisiga liitusite ning vapralt pingele vastu pidasite! :)

Kribas Grete

Kommentaare ei ole: