reede, 12. märts 2010

10.03.2010 Kojakoosolek kunsti ja Kukuga

Märtsikuu koosolek toimus seekord kahes kohas. Esmalt kogunesime Tallinna Kunstihoonesse nautima Enn Kunila kollektsiooni näitust.
Võib vabalt öelda, et nautima, sest esiteks oli meid kokku kogunenud just paras seltskond ja teiseks tänu meie giidile, kelleks oli professionaalne kunstitundja Eero Epner.

IMG_6805 IMG_6808

Algus oli ootamatu ja üllatav. Kes meist oleks arvanud, et näituse algab seina tagant! Eks igaüks meist oleks kunstiruumi sisenedes liikunud ühelt või teiselt poolt ringiratast. Aga tuli välja, et õige trajektoor oli hoopis teine :)

IMG_6813 Eero rääkis tagasihoidlikul moel, kuid väga huvitavalt ja eluliselt. Tänu oma laialdaste teadmiste kunstivallas oskas ta meie tähelepanu juhtida ka neile asjadele, mille peale mittekunstitundjad ehk ise ei tulekski.

Enamus osalejaid tõdes, et oma tavaelus ei oleks nad sellisesse kohta ega sellele näitusele sattunud. Oli meeldiv teie elu mõjutada:)

Pärast kunsti liikusime edasi Kuku klubisse, et kojakoosolekut pidada.
See oli taas koht, kus paljud meist polnud varem käinud. Ja mis seal salata- koht oli justkui ajalooõpikust umbes 20 aastat tagasi! Aga isegi külm koosolemise ruum ei seganud meid sisukalt ja lõbusalt kojajuttu rääkimast.

Maarja alustas kunstist kojateemadeni ja kreedoni jõudmiseks vahva kubismimänguga ning rääkis samal ajal JCI kreedo ajaoost huvitavaid katkeid.

Kas teadsid?
JCI kreedo pandi kirja 1946 aasta juulis 75 minutilise rongisõidu ajal. Kirjutajaks oli William Brownfield, kes sõitis oma kodulinna. Olles USA JCI rahvuspresident, levitas ta kreedot (tol hetkel oli kreedos vaid viis viimast lauset) laialdaselt ning sellest ajast saadik loetakse JCI kreedot igal koosolekul ja kokkusaamisel, mis JCI-s toimub.
Sellel hetkel kirja pandud kreedo algas sõnadega „inimeste vaheline sõprus aitab ületada rahvastevahelisi vastuolusid“. Palju arutelusid tekitav esimene rida „usk jumalasse annab inimelule tähenduse ja eesmärgi“ lisandus kreedole 1950. aastal.
Kreedo autor on öelnud, et „iga liige võib kreedot tõlgendada oma südametunnistuse järgi“



IMG_6815

Meid oli kokku 16 inimest. Meiega olid uued huvilised Gunnar ja Kadri ning külaliseks oli JCI Estonia poolt meie kuraator Piret Sepp. Piret jagas meiega oma arvamust Toompea kojast. Südantsoojendav oli kuulda kui soe, siiras ja sõbralik koda me tema arvates oleme, kuigi kõrvalt vaadates olevat meist hoopis teistsugune mulje jäänud. Ta soovitas meil ennast rohkem avada ja teistelegi oma õiget nägu näidata.

Heidi andis ülevaate JCI Estonia Aastakonverents 2010 korraldamisest. Teda kuulates jäi mulje, et kõik on nii valmis, et võiksime kohe konverentsiga peale hakata – nii suur töö on juba ära tehtud! Tegelikult on muidugi veel palju teha.
Konverentsi teemaks sai sõnastatud Teadlik juhtimine (Counsciuos Leadership). Jah, ainult see, kes oskab juhtida iseennast, saab juhtida teisi! Lõviosaga koolitajatest on ka juba tänu Piia kiirele ja veenvale tegutsemisele kokkulepped olemas. Programmi näed siit. Värskelt on endale näo saaanud aastakonverentsi koduleht. See asub aadressil www.jci.ee/ak2010 ja seal küsitlusele vastates on võimalik võita vabapääse konverentsile!

Koosolekul kõlasid üleskutsed neile, kes soovivad oma elu huvitavaks elada:
- otsime JCI Joompea Alumni projektijuhti. Soov on kutsuda endised JCI Toompea liikmed kokku Aastakonverentsile Viljandisse ja otsime inimest, kes sellega tegeleda sooviks.
- Märtsi viimasel nädalal (23-24.03.10) on toimumas Piia organiseeritud loovuskoolitus.
- Kaido, kes on sel aastal Treeninginstituudi direktor kutsus 20.03.10 huvilisi esinemisoskuste koolitusele JCI Presenter ja andis ülevaate, milleks see kasulik on.
- otsime projektijuhti ka 28.05 toimuvale meie koja sünnipäevale
- 27.augusti paiku plaanime külla minna oma sõpruskojale JCI Kotkale.

President Siki tegi ettepaneku alustada taas kojalõunatega. Kokku sai lepitud, et need hakkavad toimuma neljapäeviti kell 12:30-13:30 Liivalaia 14 asuvas söögikohas Mamo.
Seejärel tegi ta väikese ülevaate teiste Tallinna kodade toimetamistest.
Lisaks andis meie president teada, et eeloleval JCI Balti Konverentsi nädalavahetusel tuleb pöidlad pihku suruda, kuna me esitasime oma inimese tunnustamiseks kolm albumit: JCI Toompea kui parim koda 2009, Ando kui parim president 2009 ja Marju kui parim treener 2009.

Lõpetuseks õnnitlesime märtsikuu sünnipäevalapsi. Neid keda kohal ei olnud – Javieri, Kristat, Siljat, Mariliisi ja Urmast pidasime hea sõnaga meeles. Merilyt saime ka kohapeal kallistada! Palju õnne kõigile! :)

Kokkuvõtteks - koja koosolek oli nagu hea koja üritus olema peab - lõbus, huvitav ja kasulik.

Korraldas ja kribas Maarja, toimetas Siki

Kommentaare ei ole: