teisipäev, 16. märts 2010

JCI Balti konverentsist Tartus 12-14.03.2010


JCI Balti konverents “Pimp Yourself!” leidis JCI Tartu ja JCI Toomemäe ühistööna aset möödunud nädalavahetusel Tartus.
Konverentsi soojendusõhtu ja avalöök toimus reede õhtul kõrtsis “Püssirohukelder”.
Ando teadis rääkida, et kohal oli palju leedukaid ja mõned lätlased, kellele eestikeelsed Audru Jõelaevanduse Pundi lood väga hästi peale olid läinud. Nendega tantsisid eestlased koos puntratantsu! 
Eesti mees on ikka tantsulõvi ;))

Laupäeva hommik leidis Toompea kodalased Marju toas Aastakonverentsi kirjadega komme pakkides:) Jagasime neid komme peale lõunasööki konverentsikülalistele, et natuke promo teha ning  et kõik teaksid: niipea, kui käesolev konverents läbi, tasub hakata ootama JCI Aastakonverentsi! 

IMG_6841 
Konverents algas JCI Estonia Presidendi Hanno Jarveti sõnavõtuga, millele järgnes paneeldiskussioon ja seejärel paralleelsessioonidena erinevad koolitused ja töötoad.

Esinejad olid peamiselt rahvusvahelised koolitajad-tegijad:

  • USA turundusprofessor Marco Protano: “Creating Your Personal Brand Stratergy” ja “”Brand Creation and positioning”
  • Personaalbrandingu strateeg Hollandist Tom Scholte: “Online personal branding”
  • Jason Wright, USA leadership konsultant, kes elab praegu Soomes ja on Deputy President of JCI Cosmopolis Helsinkis.
Aga ka kodumaised:
  • Airi Kivi: “kas minu nišš teeb mind õnnelikuks?”
  • Tiina Tšatšua: “Eristu või…?!”
Lisaks toimusid erinevad töötoad:
  • Heidi ja Kaido Business Networking
  • CV koostamise töötuba Raimo Matverelt ja Ivika Bornilt
  • Ilze Augstkalne Lätist: “Pimp Your social media”
  • Siim Lepisk: “Pimp Your Sotsiaalmeedia”
Konverents oli sisutihe ja igaüks tuli loengutelt-seminaridelt oma muljetega tagasi. Seepärast ma otsustasin enda detailsema kokkuvõtte sel teemal oma lehele pista. Väga sisukalt on kokkuvõtte teinud Martin Waldec Villig oma personaalse brändi lehel ja ka Raimo Matvere CV-Onlinest. Tasub uurimist!

Meie 2007 aasta president Rain kirjutas oma muljeid järgmiselt:
JCI ürituste üks kõige suuremaid võlusid on rõõmsate positiivsete inimeste keskkond ja seegi korda võis seda omal nahal kogeda.

Paralleelsessioonidest käsin kuulamad Jason Wright'i, endist US marine`i, kes kõneles DNA'st kui inimese sisemiste oskuste ja omaduste avastamisest ja enda kasuks tööle panemisest. Uuringute põhjal tegelevat ainult 30% rahvastikust asjadega, mis neile tõeliselt meeldib ja milles on nad tõeliselt head.
Jason innustas inimesi tegelema ennekõike oma tugevate külgedega, sest oma nõrku kohti võib igavesti parandada, aga neis ei saaks kunagi tõeliselt heaks, sest pole sisemist naturaalselt soovi.
Jason rõhutas, et ka oma tugevatest külgedest kasu saamiseks tuleb vaeva näha ja pühenduda. Asjatundjate hinnagutel tuleb millegi hästi tegemiseks pühenduda sellele 10 000 tundi. Tiger Woods olla golfiga tegelenud enne tippu jõudmist 20 000 tundi. Kerge arvutus näitab, et 10 000 tunni kogumiseks läheb 30 aastat, kui iga päev millelegi tunnike pühendada. Samas saaks hakkama ka 3 aastaga kui päevas keerleks elu selle ümber 10 tundi.
Oma DNA avastamiseks soovitas Jason lugeda Tom Rath'i "Strengths finder 2.0". Kui raamat osta, siis netis saab enda kohta teha testi, mis vastuseks annab nii inimese olemuse kui ka mõned soovitused, kuidas peaks edasi minema.

Viimases loengute tsüklis kuulasin CV-online esitlust heast CV'st. Muide, korrektne on seda hääldada "tse ve" tema ladina juurte pärast. Esinejad Ivika Born ja Raimo Matvere panid inimestele südamele, et tegemist on ametliku dokumendiga ja seetõttu tuleb selles hoida ametlikku joont hoidudes slängist ja lohakusest. Viimasel ajal üha enam levinumaks CV vormiks on kujunemas nö kooslus kronoloogilisest ja funktsionaalsest CV'st, kus kajastatakse nii oma arengu kronoloogia kui CV esitaja omadused ja oskused koos lühida seletusega. Koos ametliku joone hoidmisega CV's tuleks hinnata ka oma e-meili aadressi, millelt CV saadetakse. Nt.sexykiisu@mail.ee pealt sobiks saata vaid bordelli kandideerides.

Kokkuvõtvalt öeldes: JCI üritus oma suurepärases vormis, olles nii kasulik kui lõbus.

Õhtul kogunesime kõik ööklubisse Maasikas, kus ootas ees roosas stiilis pidu: naised kokteilikleitides ja mehed ülikonna ja roosade pluusidega:)
Siis me  veel ei teadnud, et see õhtu kujuneneb meie koja jaoks üllatuslikult tõeliseks rõõmupeoks! Nimelt oli meie koda sel õhtul lavalaudadel auhindadel järgi käies esindatud koguni neljal korral!

Auhinnad, mis saime, olid järgmised:


- Marju Raadik-Kantsik - Parim Treener 2009!!
- JCI Toompea - parim keskkonnategu aastal 2009!! Go koda tunnustas seda, et Pireti eestvedamisel meie koja poolt korraldatud JCI Estonia suvepävadel kasutasid osalejad plasttopse tänu neile kleebitud nimesiltidele korduvalt. See vähendas tuntavalt äravisatava plastiku hulka ja andis eeskuju teistele!
Minu mäletamist mööda tõi selle tava meie kotta Kadi ja see on meil kenasti traditsiooniks saanud. Aitäh Go kojale! :)

- JCI Toompea - kõige rohkem punkte arvestuses 100% efektiivne koda!! Siin lähevad kiidusõnad President 2009 Andole! Tema seisis hea selle eest, et kõik Eesti Koja nõuded oleksid õigeaegselt täidetud!

ja kõige krooniks:
- JCI Toompea - JCI Parim koda 2009!!!
Minu meelest on see on suurim tunnustus, mida üks koda võib auhinnatseremoonial saada! Elmo, meie hää senaator, ajas silmad suureks ja teatas: "Me pole alates 2003 aastast seda tiitlit saanud!" :)
Armas kojakaaslane, just Sina oled teinud meie koja parimaks kojaks Eesti kohalike kodade seas! Suured tänud ja suured kummardused Sulle selle eest! Suur aitäh meile kõigile!

Ja nagu see poleks veel kõik - võitis meie tubli bowlingutiim, koosseisus Elmo, Raili ja Rain Piiri JCI bowlinguturniiril II auväärse koha! Ja parima meesvõistleja kategoorias sai  Rain ise II koha! Toompea teise tiimina olid väljas ka Martin, Kadi ja Ando.
Palju õnne ja aitäh teile!

Ma tunnen uhkust ja rõõmu (ja suurt väljakutset;-)) olla sellise koja president!
Meid ootavad ka sel aastal ees suured teod ja võimalus sellest kõigest rõõmu tunda! 
:)
P.S. Teised Balti Konverentsil välja antud auhinnad olid järgmised:
1. Parim President – Veiko Paalandi (JCI Tallinn)
2. Parim Liige – Age Antsu (JCI e koda)
3. Parim Noorliige – Karin Laasmäe (JCI e koda)
4. Parim Senaator – Madis Mädamürk (JCI Toomemäe)
5. Parim Asepresident – Merelle Zeiger (JCI Toomemäe)
6. Aasta Üllataja – Urvika Palts (JCI Tallinn)
7. Aasta Magnet – Tanel Samuel (JCI Rapla)
Lisan siia pildikese konverentsil olnud meie kodalastest rõõmujoovastuses:)
Meiega on ka meie kuraator Piret Sepp.
IMG_6852_a
Esimesi pildikesi  Balti konverentsilt näed Kaimo Galeriist.
 Kribas Siki

Kommentaare ei ole: