laupäev, 13. märts 2010

Auhinnaalbum: JCI Estonia Parim Kohalik Koda 2009 laureaat - JCI Toompea


AUHINNA ALBUM
A10 JCI Estonia Parim Kohalik Koda
Laureaat: JCI Toompea
Esitaja: JCI Toompea

Üks varasem JCI Toompea president on öelnud meie koja kohta humoorikalt: „Köikse ilusamad tüdrikud on meitel, köikse körgemad kadakad on meitel, köikse kangemad mehed on meitel...“
Jah... kas see nüüd täpselt nii on? Allpool oleme kirja pannud lühikokkuvõtte Toompea koja eelmisest aastast ja usume et siit saab ka vastuse. 


Liikmeskond. 2009 aastal võtsime kotta vastu 2 uut liiget ja 5 liikmekandidaati. Aasta lõpuks lugesime ennast kokku: 39 liiget, 6 liikmekandidaati, 9 senaatorit, 4 auliiget ja 2 seeniorliiget. Pole paha

Finantstegevus. Tänu treasury Merily Esko hoolsale tööle laekusid koja liikmemaksud õigeaegselt. Väiksemate projektidega suutsime hoida kulud-tulud tasakaakus ning suuremad projektid tõid ka planeeritud kasumi. Aasta lõpul annetasime 10 000kr ka Kairiti ravifondile. JCI Toompea täitis kõik finatskohustused nii oma partnerite kui JCI Estonia ees. Lõppkokkuvõttes lõpetas koda 2009 a. majandusaasta positiivselt.

Mihkel Kütson
TOYP laureaat 2009
Tegevus JCI Estonias. JCI Toompea oli 2009 aastal esindatud JCI Estonia juhatuses kolme tubli kodalase läbi: Heidi Kakko, Siiri Põldar ja Kaido Irval. Meie koda oli esindatud ka kõigil JCI Estonia üldkogudel. Aastakonverentsil pälvis TOYP laureaadi tiitli meie koja poolt esitatud kandidaat Mihkel Kütson. JCI Toompea oli 2009 a. Kõige Efektiivsem Koda (100% efektiivse koja arvestuses). Juulis korraldasime edukalt JCI Estonia Suvepäevad Jõulumäel ning Septembris kandideerisime tulemuslikult ka JCI Estonia Aastakonverents 2010 korraldajateks.

Rahvusvahelised suhted. Neljast twinningkojast suhtlesime 2009 a. kõige tihedamini JCI Mariehamni ja JCI Stockholmiga. Stockhomi sõbrad käisid ka meil JCI Suvepäevade ajal külas ning jätkame nendega koostööd Battle Of The Baltic nimelise ürituse korraldamisel 2010 aastal. JCI Toompea kodalased võtsid osa nii JCI Latvia presidendi ametisse pühitsemisest Riias, Balti Kevadkonverentsist Vilniuses, kui ka Euro-konverentsist Budapestis. Hetkel on meie koda ilmselt kõige rahvusvahelisema liikmeskonnaga- meil on nii vene kui ka hispaania rahvusest liikmeid. Huvilisi on lisaks veel Bulgaariast ja Uus-Meremaalt. 2009 a. Novembris toimus meie kojas esimene rahvusvahelistele huvilistele mõeldud JCI-d tutvustav üritus- JCI Toompea Newcomers’ Night, vedajaks Javier Ortiz de Artiñano.

Koostöö. 2009 aastal toimis hea koostöö kõigi Tallinna kodade vahel. Toimusid Tallinna kodade ühised huviliste õhtud ja lisaks ühine Vastla- ja Sõbrapäev Veebruaris. Koos JCI Paide ja GO Kojaga korraldasime Augustis GO Wild Loodusmatka. JCI Toompea andis ka oma panuse üle-Eestilises projektis:Teeme Ära- Minu Eesti- kus meie kojast osales lausa 6 talgujuhti: Signe Israel, Heidi Kakko, Jüri Tümanok, Kaido Irval, Katrin Aedma ja Marju Raadi-Kantsik. Signe ja Heidi korraldasid JCI Mõttekoja. Meie kodalasi jätkus appi ka E-kojale JCI Estonia Aastakonverents 2009 korraldamisel.

Tähtsaimad üritused ja projektid. 2009 aasta keskne sündmus JCI Toompea jaoks oli korraldada huvitav, lõbus ja edukas JCI Estonia Suvepäevad Jõulumäel. Projektijuht Piret Naberi eestvedamisel algas töö juba 2008 a. lõpul ning intensiivselt oli sellega kevadel/suvel ametis ligi 1/3 JCI Toompea liikmetest. Tegime ka usinasti promo- nii teiste kodade üritustel, korvapalliturniiril kui ka Rat Racel- ikka nägi meie kodalasi punastes päkapikumütsides
Suvepäevad läksid väga edukalt ja said ka auhinnatud, kui
JCI Estonia Parim Projekt 2009.

JCI Toompea Aastakonverents- ”KoosOlemise Päev Toompeal” oli teine meie koja tähtsündmus, kus jällegi oli korraldamisel ametis ligi 1/3 koja liikmetest. Tandemina vedasid seda üritust Signe Israel ja Pille Seppar. Toimusid keskaegse tantsu ja vehklemiskunsti töötoad, sekka ajude ragistamist, inspiratsiooni ning loomulikult traditsiooniline koja- aastat kokkuvõttev üldkogu ja pidu.
2009 aastal toimus ka hulk väiksemaid üritusi ning lõppkokkuvõttes nägi kõiki JCI Toompea liikmeid kas mõne ürituse korraldustiimis või siis lihtsalt üritust kohapeal nautimas.

Sport. JCI Toompea on ka sportlik koda Võtsime osa Mais toimunud JCI Korvpalliturniirist, Juunis jooksime Rat Racel ning Augustis proovisime teiste kodadega rinda JCI Rannavolles.

Enese arendamine on samuti Toompea kojas au sees. Toimusid meeskonnakoolitus, projektijuhtimis-koolitus ja ärifoorumid. Ärifoorumid said üsna suure vastuvõtu osaliseks ka teiste kodade poolt, vedas neid Victoria Punga. Vahva oli ka see, et 2009 a. alguses toimunud JCI Presenteri ja –Traineri koolitusel olid kõik abitreenerid Toompea kojast (Marju Raadik-Kantsik, Katrin Aedma, Signe Israel) ja meie kotta lisandus eelmisel aastal kokku 5 uut treenerit! Nende koolituste Eestisse toomisel oli suur osa Marjul. Katrin Aedma saavutas aga esimese eestlasena IG (International Graduate) taseme.
Krista Kilter

Toompea kojas on kombeks, et kojaõhtud-koosolekud toimuvad alati mõnes uues/huvitavas kohas kus lisaks JCI teemadele oleks võimalik avardada ka kodalaste silmaringi. 2009 aastal käisime külas: Coca-Colas ja Spordiklubis Arigato, katsusime kulda Tavidi kontoris, uitasime Bastioni käikudes, kuulasime kodalaste reisimuljeid Euphoria hostelis ja harisime ennast Laidoneri Muuseumis ning Laevaliikluse Korraldamise Keskuses.

Meelelahutus/sotsiaalne suhtlus. Suure enesearendamise hoos ei unustanud me ka funi ja sotsiaalset suhtlemist. 2008 aastal alustasime oma koja blogiga (jcitoompea.blogspot.com) ning 2009 aastal lisandus sinna jutte, ürituste kokkuvõtteid ja muud infot juba uue hooga. 2009 aasta üheks tunnuslauseks Toompea kojas oli: „Tunne Oma Kojakaaslast“ ning koja Aastakonverentsil lisandus sellele: „Meie Reliikvia On Inimesed“ Sellega seoses alustasime 2009 aastal koja blogis persoonilugudega, et silmapaistvaid kodalasi ja muid isiksusi kõigile lähemalt tutvustada.

Meelelahutuslikuma poole pealt toimus traditsiooniline Kevade Vastuvõtmine, seekord 2008 aasta JCI Toompea presidendi Kadi Malduri juures; Victoria Punga ideena teostus JCI Toompea 18. Sünnipäev ühiskülastusena Vene Draamateatrisse ja Juunikuine piknik- koosolek Stroomi rannas; JCI Toompea senaatori Olavi Tammemäe filmiõhtud tema reisidest Madagaskarile ja Malaisiasse võeti samuti hästi vastu, korraldas neid aga meie „teine Olavi“- Otepalu
Alustasime ka uue traditsiooniga- JCI Toompea Laste Jõulupidu. See üritus sai teoks eelkõige kodalastest lapsevanemate soovil ja nende rõõmuks. Kojas on piisavalt lapsevanemaid kes mõnele ametlikumale koja üritusele pelgab oma pisikesega tulla... nüüd aga said kõik noored emmed ja issid kokku ning lastega mängida ja ühiselt jõulukinke jagada. Seda üritust vedasid Mirjam Frey ja Signe Israel.
2009 aasta alguses lahvatas Toompea kojas „beebibuum“- järelkasvu said Annely, Silja, Alexandri ja Joonase pered
2009 aasta viimane ametlik üritus oli aga JCI Toompea traditsiooniline Jõuluglögi, kus mõnusas ringis vaadati veelkord tagasi lõppevale aastale ja eelmine juhatus andis teatepulga edasi uuele ning presidendikett vahetas omanikku.

Koja järjepidevuse poolelt ei ole me ka unustanud oma senaatoreid ja auliikmeid. Neid osales nii Toompea koja Aastakonverentsi projektitiimis, JCI Estonia Aastakoneverents 2010 ajurünnakus, kui ka koja 18. Sünnipäeval. Nõu oleme nende käest ikka saanud ja senini paneb neil südame põksuma kui koja poolt mõni uudis või abipalve tuleb.
Traditsiooniliselt valmis uue aasta alguses 2009 aastat kokkuvõttev koja kroonika CD/DVD- pildid, jutud ning videoklipid. Need on eriti head vaatamiseks-muljetamiseks välja võtta pärast mõne-aastast laagerdumist


Siiralt Sinu JCI Toompea


Ps. Toompea koda ei jää puhkama, vaid suunab 2010 aastal suure osa oma energiast sellele, et korraldada kõigi jaoks igati huvitav, lõbus ja kasulik JCI Estonia Aastakonverents!

Kommentaare ei ole: