pühapäev, 20. oktoober 2013

JCI Toompea sügismatk Põhja-Kõrvemaale II, ehk uued järved!

Tüüpilise igapäevase kiirustamise ja saja asjaga korraga tegelemise käigus läks minust täielikult mööda mailile tulnud info JCI ToompeaKõrvemaa sügismatka kohta. Alles eelmisel päeval, laupäeva hommikul aega maha võttes ja mõnusalt kaneeliga kohvi juues nägin Priidu postitust Facebookis, mis teatas, et matk algab pühapäeval kell 10.30 praktiliselt minu kodumaja juurest. Esimesest hetkest oli selge, et minemata jätmine ei ole võimalus, seda enam, et salamisi olin juba ammu unistanud väikesest loodusretkest ja linnakärast kasvõi korrakski pääsemisest.

Hommikul silmi avades sain kinnitust eelmisel päeval loetud ennustusele, et ilm on matkaks lihtsalt imeline. Hoolimata väga vähestest soojakraadidest paitas päike meid mõnusalt ja tuul oli otsustanud puhkepäeva võtta. Laadisime seljakotid söögikraami täis ja asusime Kõrvemaa poole teele.

Peale mõningast vastupandamatust pannkoogiisust põhjustatud viivitust alustasime lõpuks oma teekonda Jussi matkarajal.

Pean tunnistama, et siinkohal jääb mul nähtu kirjeldamiseks sõnadest puudu, kuna Eestimaa oli taaskord lihtsalt nii ilus, et tõesti võttis hingetuks. Öiste miinuskraadide poolt tekitatud õrn härmatis andis sügisese metsa värvide virrvarrile eriliselt kauni helgi. Sellist poeetilist kirjeldust võiks siin jätkata lausa lehekülgede kaupa, aga usun, et tõeline emotsioon on siiski sõnul kirjeldamatu. Vaata pilte! Ühesõnaga, väga ilus oli.

Mõnusa seltskonnaga lendab aeg kiirelt ja ühises positiivse energia rütmis jõudsime läbida maksimumprogrammi ehk nii umbes 8 km läbi metsa ja ümber kaunite rabajärvede. Kuna ajakava pitsitas tagant ei olnud aega pikki pause teha, kuid hetkeks peatudes tekkis mul küll tunne, et kui piisavalt kaua seal kaldal istudes jalgu kõlgutada ja sellesse põhjatusse kristallselgesse järvepeeglisse vaadata, leiab sealt vastused kõigile küsimustele, mis ühele inimloomale üldse pähe võiks tulla

Seekord polnud aga meie eesmärgiks eksistentsiaalsetele küsimustele vastuseid otsida, vaid hoopis veeta vahva seltskonnaga üks mõnus tervistav päev looduses ning selle eesmärgi me 100% ka täitsime. Peale matka ootas meid veel saun, kus viimnegi stress välja sai higistatud. Uni oli sel ööl mõnus ja kosutav.

Aitäh korraldajatele, et nii vahva asja teoks tegite ning samuti suur aitäh kõigile osalejatele mõnusa seltsonna ja väga vahva päeva eest!

Salome
JCI Toompea huviline

Kommentaare ei ole: