pühapäev, 24. märts 2013

JCI invasioon Märjamaale

Pühapäeval, 24.märtsil oli kalendrijärgne kevad juba mitu päeva vana, aga tegelik kevad andis ennast alles hoolega otsida. JCI Toompea ja JCI Rapla koos huvilistega käisid kevadet otsimas Märjamaal.

Olgu etteruttavalt öeldud, et kevadet me ikkagi ei leidnud - oli parasjagu päikest ja vulisevad veed, aga selle kõrval ka hullumeelselt libedad tänavad ja lõikav tuul. Küll aga leidsime eest vanu häid tuttavaid kodalasi, kes ei pidanud paljuks pühapäevasel päeval kodust kaugele tulla, ja leidsime ka mitu uut huvilist, kes võtsid avatud meeltega vastu, mida JCI-l on pakkuda.


Mõte traditsiooniline kevade tervitamine tuua Tallinnast välja, tekkis juba oktoobrikuus juhatuse üles soojendamisel. Mõte arenes aegapidi ja sai endale külge veel teise mõtte, et miks mitte teha seda koos JCI Raplaga, kes on tunnistanud oma Rapla linna kesksust liikmete värbamisel ja avaldanud soovi uusi liikmeid leida. Miks mitte Märjamaalt! Kolmas mõte sai ka koos JCI Raplaga idanema pandud - Märjamaa ägab mänguväljaku puudumise all ja JCI Rapla on hiilanud ajaloos mitme mänguväljaku rajamisega. Miks mitte need kaks - Märjamaa vajadus ja JCI kogemus - kokku viia. Sellest saigi kokku kohtumise kandev mõte - teeme Märjamaa tuttavaks JCI-ga ja JCI tuttavaks Märjamaaga!

Kohal oli vastastikku tutvumas 12 kodalast-huvilist ja kamba peale lisaks neli last. See oli täpselt paraja suurusega seltskond, et saaksid inimesed omavahel isiklikult tuttavaks ja saaks ka inimeselt-inimesele jagada  omi kogemusi ja põhjuseid, miks on JCI hea koht, kus olla ja tegusid teha. Selleks, et saada tuttavamaks Märjamaaga, jagunesime kolmeks segavõistkonnaks, kes mööda Märjamaad liikudes pures üksiti mälumängu küsimusi JCI ja Märjamaa ajaloo teemadel. Kuna tiimid lähenesid ülesandele väga erinevalt, siis saadi ka üsna erinevad tulemused - kaks meeskonda otsustasid ära oodata tõelise kevade, et üle lugeda kirikuaias olevad mälestustahvlid, kolmas meeskond ei heitunud paksust jäätunud lumekihist ja kaevas need plaadid välja, et nende täpses arvus lõplikult kindel olla. Tõeline JCI võitlusvaim!

Üheks mälumängu küsimuseks olnud "Mis on JCI slogan?" sai kolmelt meeskonnalt kolm erinevat vastust :) Küllap on see tõestus selle kohta, et JCI tähendabki erinevate inimeste jaoks erinevaid väärtusi!

Värske õhu üledoosi siirdusime leevendama Märjamaa ujulasse, kus oli meie päralt päris oma privaatnurgake oma mullivanni, suupistete ja saunaga. Nagu eestlastele ikka kombeks, oli igaüks tulnud kohale oma autoga, mis tähendas, et ühest punktist teise liikudes tekitasime päris uhke ja piduliku autorongi :)

Üks Rapla koja huviline oli JCI üritusel esimest korda. Kuulis ta JCI-st Aasta Alguse Peo järelpeol ööklubis. Järgmisena plaanib tulla Balti Konverentsile. Seega tähendab JCI tema silmis ööklubi ja basseinipidusid! Miks ka mitte :)

Aitäh Cätlinile, kes uskumatu entusiasmi ja ideedetulvaga ürituse algsest plaanist oluliselt tuumakamaks aitas muuta! Minu isiklik tänu Kristale, kes aitas mul JCI Toompea lippu kõrgel hoida!

Kommentaare ei ole: