kolmapäev, 13. märts 2013

JCI Toompea Märtsikuu Üldkogu


JCI Toompea Märtsikuu üldkogu toimus 3.märtsil Haabersti Tervisekeskusesse, Ehitajate tee 137.
Kohapeal tutvustas maja vanemõde.
1.juunil 2012 avatud  Lääne-Tallinna Keskhaigla Haabersti Tervisekeskkuses on Lääne-Tallinna Keskhaigla poolt rajatud tervisekeskus, kus on ühendatud esmatasandi- ja eriarstiabi kõige kaasaegsemal ja patsiendisõbralikumal kujul. Põnevaks vaatamiseks oli imikute bassein, kus füseoterapeudi juhendamisel õpivad imikud vees rallima. Suuremas basseinis saavad nad seda teha koos emmede ja issidega.

Katrin Gross-Paju, MD PhD, TTÜ dotsent ja Lääne-Tallinna Keskhaigla Närvihaiguse kliiniku juhataja, tegi väga põneva ettekande insuldist ja selle kaasaegsest ravist. Insult on peaaju verevarustuse häire, mille tagajärjeks võib olla halvatus või äkksurm. Saime teada, et on loodud ravim kolmest komponendist, millest üks vähendab vererõhku, teine kolesterooli ja kolmas vedeldab verd. Sellise imerohu mõjul võib juu elama jäädagi... Kõik osalejad said teada, et kui on tegu insuldiga, kus tromb on jõudnud aju veresoonde on võimalik 4h jooksul saadud süstiga paraneda täielikult. Vastasel juhul ootab halvatus, mis halvemal juhul tähendab voodis lamavat inimest, kes ei räägi ega liiguta. Meelde jäi seik, et kui inimene ei räägi ja ei saa kätt liigutada, on kordinatsioonihäired siis ärge kartke kutsuda KIIRABI!
Pärast tõsist teemat järgnes veel tõsisem üldkogu, kus meid külastasid tõsised mehed tõsiste teemadega ning kenad neiud üli-tarkade tegemistega.
Kristjan Täht: 16.-17. 03 JCI Estonia strateegia päev .Võetakse kokku Viljandis kivisse raiutud suunad ja luuakse üks ühine strateegia.
Henry Arnhold :  13.-14. 04 JCI BC2013 Laulasmaa .Viimane võimalus smokingus basseini minna.
Margit Alep:  25. -28. 04 COC Academy -koolitusnädal, mille sarnast pole siinmail enne nähtud.
Loomulikult olid kohal meie suurepärased kodalased, kes rääkisid Toompea koja tegemistest.
Krista Vapper: AK2013 -aina paremaks läheb.
Liina Karotamm: KoosKooli ja meie koja kollased särgid; 24.03 Kevade vastuvõtmine Märjamaal koos huviliste õhtuga ühiselt Raplaga.
Minni Nool : 21.03 Ärifoorum Arti Ots, Elion Ettevõtted, peadirektor -kui sa ei osale, siis sa ei tea millest sa ilma jäid.
Ja oli ka teisi teemasid..
Lõpetuseks soovisime ühel häälel "PALJU ÕNNE!"
Urmas! Merily! Timo! Tanel! Mariliis!

Priit Joa
JCI Toompea EVP 

Üldkogu pildid on meie pildialbumis siin! Flickri keskkonnas.
 

1 kommentaar:

Minni ütles ...

Aitäh Kristale, kes meid Haaberstisse kutsus.
Mina olen selle ajastu inimene, kelle teadlikkus insult-infarkt piirdus sellega, et pigem elada üle 3 infarkti kui 1 insult, sest viimasega töenäoliselt kaasneb elukvaliteedi muutus.

Tore on teada, et on olemas nn ravim (tromolüüs), mille abil on võimalik kiire toimetamise puhul, insuldi tagajärjel mitte voodihaigeks jääda!
Väärt teadmine ning nii nagu dr mainis, ennetustööna nn kasutada positiivset mõtlemist ja hoiakut ning tervislikke eluviise ja tõenäosus on väiksem insulti kogeda.

Mõnusat kevadet ja liigume rohkem värkses õhus!

Minni
Sinu president