esmaspäev, 23. aprill 2012

Häälekoolitus, 22.aprill 2012



Andrus, Paavo, Kaspar, Kauri, Alari ja Helina
On imeline pühapäev ja mina sean hommikused sammud EBSi suunas, et osaleda Siiri Veensalu poolt läbiviidaval häälekoolitusel. Koolitusele tulnud osalejad on enamuses samaunised kui mina:)  Saan aru, et igaüks meist on võidelnud kohalejõudmisega, aga eesmärk on enamasti sarnane: kuidas teha oma häälega - organismiga tööd selliselt, et häält säästa ning mitte kaotada seda kriitisel ajahetkel.

Paavo ja Kaspar harjutavad
Siiri Veensalu, meie koolitaja, elulugu kuulates, sain mina kindlusttunnet, et sellest hommikust saab iseenda jaoks teeotsa kätte, mida mööda ise edasi liikuda. Kindlustunne minu jaoks baseerub isiklike kogemuste vahendamises ja oma kogemuste jagamises teistega :)
Mulle meeldis Siiri poolt jagatud teave = terve keha on kõneorgan ning häälikuid moodustatakse kogu kehaga.
Teooria saime selgeks, et inimene vajab teatud toetavaid tegevusi selleks, et 100% olla oma häälega kohal. Praktikas proovisime erinevate häälikute tegemisi, kus rõhu asetus on kehahoiakul ning usaldusel ja seejärel tekivadki häälikud.


usaldusega seotud harjutused
Hingamine on väga olulisel kohal kogu häälikute moodustamise ning häälega töötamisel juures on. Hingamine tuleb tuua enda sees allapoole: sellega hoiad oma häält:) 

Mulle meeldis koolituse ülesehitus.
Märksõnu selle koolitusega seoses blogisse talletades, meenuvad Siiri raudsed sõnad: kõneleja peab oma keha valdama ja harjutama peab iga päev, siis on tulemust:)

Jätkame harjutamist ning ootan põnevusega koolitusel osalejate kommentaare blogisse: mida teised noppisid enda igapäeva elu ja töö jaoks sellelt koolituselt.

Muljetas Minni
EVP2012

Rohkem pilte leiab Flicrkis olevast Toompea pildialbumist!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Paavo kommentaar:)
Sain teada, et kogu keha on kõneorgan ja rääkimise aluseks on õige hingamine.
Minu jaoks oli huvitavaks faktiks ka, et häälepaelad polegi tegelikult "paelad" vaid hoopis üks pilu kurgus.
Nii et äkki oleks õigem öelda häälepilu?
Tegime ka mitmeid kõneharjutusi, millega enamasti kaasnes käte üles-alla liigutamine või liikumine ruumis.

Ja nüüd soovitan Sul, hea lugeja, minna rõdule ja öelda kogu oma keha kaasates "Ratsutas ristirüütel marudal mereratsul ristiretkele".