teisipäev, 16. veebruar 2010

Talvine automatk

Jaanuarikuu viimasel pühapäeval startis kaks autot marsruudil Tallinn-Jägala Juga-Viru raba- Viitna- Tallinn, et nautida talvist loodust. Loodusesõpru sai seekord kokku kaheksa: Merike, Grete, Laura, Javier, Ando, Werner, Kaido ja Priit.

Esimeseks peatuspunktiks meie loodusrännakul oli talvine Jägala-Juga. Talv koostöös külmaga oli hästi oma tööd teinud ja meile imetlemiseks "jääskulptuure" loonud. Ronides täiesti joa alla oli siiski kuulda, et vesi ikka vaikselt jookseb ka kusagil...selle jäise ilu all...




Selle ilu taustal sai meie vahva punt ka jäädvustatud :)


Autorattad viisid meid edasi Viru rappa. Ees ootas meid väike matk või pigem sumpamine lumises rabas. Lund oli ikka tõesti palju ja kohati vajas rada ka alles sissekäimist. Peale meie oli ka veel teisi looduses jalutajaid, aga põhiliselt olime ikka omapäi.


Puhkepausi müttamisest tegime vaatlustornis. Soojendasime ennast kuuma teega ja maitsesime juurde Merikese valmistatud imemaitsvaid saiakesi ja võileibu. Värske õhu käes viibides on isu ikka alati hea :)



Tundsime rõõmu lumest ja värskest õhust...
...ja sellest, et on pühapäev!



Et sooja sisse saada, oli õhtuks planeeritud saunarõõmud Viitnal. Talvise kuuma sauna juurde oli meil võimalik ka ennast karastada jääaugus käimisega. Mõnele meist (nt minule:) ) oli see esimene selline kogemus... julgust nõudis küll esialgu, aga väga vahva kogemus. Kindlasti- kindlasti läheb see kordamisele !
Saun asus kohe järve kaldal ja vette kastmiseks oli vaja vaid mõned pikad ja kiired sammud astuda.


Värskes õhus tühjaks läinud kõhtu täitid Grete valmistatud Taipärane supp ja magusaks olin küpsetanud muffineid :)
Aitäh, Ando, hea mõtte ja vahva ürituse eestvedamise eest!

Muljetas Laura

Kommentaare ei ole: