neljapäev, 4. mai 2023

JCI Estonia Aasta Kohaliku Koja President 2022 nominent - Kaspar Karik

Kaspar lähenes oma tiimile alati väga personaalselt võttes arvesse ka iga inimese eripära. 

Ta tegi väga palju 1:1-le kõnesid; tagasisidestas 1-1le ning kellel vaja, siis iga nädal helistas/kirjutas, et uurida ja toetada järjepidevusega projekti arengut. Tänu Kaspari toele sai valmis laste ettevõtlusraamatu käsikiri, sest iga esmaspäev ta helistas ja uuris, kaugel projekt on. 


Iga kuu toimusid juhatuse koosolekud ühe juhatuse liikme kodus koos hea söögi ja joogiga. See tagas turvalise koha oma hetkeolukorra jagamiseks tiimiga ja ei olnud liialt ametlik. 


Toimus tagasisidestamine asjade kohapealt, mis ei läinud nii nagu kokku lepitud. Selle juures olles ise alati mõistev ja arusaaja, kuid mitte käegalööja, sest kui miski jäi tegemata, otsiti ikka väljundeid, kuidas see siiski ära teha. 


Sünnipäevaprojekti tiimis korraldas iga nädal koosolekuid, kirjutas memosid, jaotas ülsendaid ja pidas progressil silma peal. Võttis tiimiga koos vastu ühiseid otsuseid, kuid märkimisväärne on tõsiasi, et Kaspar võttis sünnipäevaprojekti enda kanda, sest tema jaoks oli oluline, et see saaks tehtud vaatamata sellele, et sellele ametikohale projektijuhti ei leitud. 


Kaspar adresseeris messengeri chatis ja ühistes live aruteludes iga valdkonna eest vastutavat otse, tekitades seeläbi vastutust oma ülesannete ja teiste tiimi liikmete ees. 


Kaspar ei olnud kunagi kitsi kiitusega. Ta kiitis avalikult ja tihti, kuid alati asja eest. 


Ta oli presidendina alati suurepärane kuulaja. Ta oskas esitada küsimusi ning tunda siirast huvi inimeste vastu. Ta on olnud alati orienteeritud arengule, seda näitas ka presidendiaasta, kus ta küsis tihti ka tagasisidet enda tegevuse kohta ja selle kohta, kuidas tema saaks veelgi paremini. 



Mõju kogukonnale. Milliseid kogukonda mõjutavaid algatusi ellu kutsus?


JCI Toompea Business Lunch - 2022 oli väga ärile ja juhtimisele fokusseeritud. Varem kojalõunana korraldatud üritused said uue kuue nimega ‘’business lunch’’, kus oli iga kuu uus esineja ja uus äriteemaline teema. Igal lõunal oli kohal keskmiselt 8 lõunatajat ja esinejate teemad varieerusid hingamisteraapiast ja vaimsest tervisest kuni krüptorahani. Kojalõunad olid varem olnud pigem sellised, kus väga palju inimesi käinud. Business Lunch tõi kohale varasemast oluliselt rohkem inimesi.


Kaspari aastal ja ka tema toel sai alguse huviliste ürituse formaat Networking & mull, mis tõi kohale palju uusi huvilisi. Kaspar oli nendel üritustel alati olemas ning hoidis kõrgel oma koja lippu. 


Esmakordselt toimus liveis Humalakojas twinning lunch, kus lisaks JCI Kotkale (Soome) osales potentsiaalne uus twinning koda JCI Kurzeme (Läti) (mõlemate kodade esindajad võtsid osa ka meie sünnipäevapeost). 



Mõju kohalikule kojale.  Kuidas aitas kaasa kohaliku koja mainekujundusele? Milliseid tegevusi viis läbi koja ja selle liikmete arendamiseks?


2022 oli aasta, kus President keskendus teadlikult kõige aktiivsemate liikmete (laiendatud juhatus) kokku kasvatamisele ja sõpruskonna loomisele. Eesmärk oli ja on tekitada rohkem selliseid sügavaid sõpruseid, mis hoiavad meie liikmeid kojas pikalt ja toodaks ‘’raudvarasid’’ kes panustaksid tulevatel aastatel koja juhatuses ja suuremates rollides. Hea näide on Kati Miller - 2023 DP ja 2023 AK Projektijuht, kes oli 2022 aastal business lunchide projektijuht ning Tallinna Inglise Kolledži projektijuht (2 korda). 


Kaspar oli koja visiitkaardiks nii Eesti-sisestel kui rahvusvahelistel üritustel. Muu hulgas osales ta kvartaalsetel online twinning-lõunatel meie sõpruskodadega ning fyysilisel lõunal JCI Kotkaga.  


Kaspar väärtustab sotsiaalseid suhteid ning võttis seetõttu enda südameasjaks, et JCI Toompea ja JCI Tallinna ühissünnipäev ei jääks projektijuhtita võttes selle rolli enda kanda. Nii sai toimuma meeleolukas pidu, mis andis võimaluse suhelda nii enda kui teiste kodade liikmetega.  


Suur saavutus koja mainekujunduse osas on Kaspari kandideerimine ja kinnitamine JCI Estonia presidendi kohale tõestades, et meie kojast tuleb võimekaid liidreid, kes väljakutseid ja vastutust ei pelga. 


Kuna Kaspar on ettevõtliku meelega, siis olid mitmed tema aasta tegevused samuti suunatud koja liikmete ettevõtlusvaimu kasvatamisele. Näiteks toimusid põnevad ettevõttekylastused FitSphere´i ja Sunly´sse ning ka kojalõunad olid ettevõtluse suunitlusega. 


Mainekujunduslikult on oluline ka asjaolu, et Kaspari aastal nomineeris meie koda TOYP kandidaadiks meie endise liikme Karin Kynnapase, kes valiti ka TOYP laureaadiks.  


Kaspari jaoks oli väga oluline koja tutvustamine uutele potentsiaalsetele liikmetele, mistõttu sai korraldatud mitmeid huvilistele suunatud yritusi, kus ka Kaspar ise aktiivselt noortega suhtles ja neid oma kogemuse ja olemusega inspireeris. 



Osalemine JCI üritustel.  Kirjelda ja too välja osalemised kohaliku koja, rahvuskoja ja rahvusvahelistel üritustel ning projektides.


KOKKU 53 üritust

7.1 Kett maha üritus rakveres, JCI Rakvere

12.1 JCI Toompea: Heade mõtete kolmapäev – Fitsphere külastus

15-16.1 Kohalike kodade Presidentide koolitus

29.1 Stardipauk Raplas, JCI Rapla

7.2 Twinning dinner - JCI Kotka & JCI Toompea 30 years (online)

15.2 Online twinning lõuna Q1 (JCI Stockholm, JCI Mariehamn, JCI Toompea and JCI Kotka)

24.2 Lipu heiskamine, JCI Toompea

16.3 Ärifoorum: aja planeerimine, JCI Toompea

21.3 Naistepäeva üritus, JCI Toompea

13.4 JCI Toompea: Heade mõtete kolmapäev - Matk Pääsküla rabas

16-17.4 Kohalike kodade Presidentide koolitus

20.04 JCI Toompea ja JCI Tallinn ’’ TASUTA! Sügise Networking & mull’’

27.04 Online twinning lõuna Q2 (JCI Stockholm, JCI Mariehamn, JCI Toompea and JCI Kotka)

7.05 Silmapaistev Noor Eestlane Gala

13.5 TT3133 ehk Toompea ja Tallinna kodade ühissünnipäev, JCI Toompea ja JCI Tallinn

14.5 Twinning lõuna humalakojas koos JCI Kotka (Soome) ja JCI Kurzeme (Läti) sõpradega

7.6-12-6 JCI Euroopea konverents Belgias

 
1.1-29.06 sees toimusid ka need 12 üritust, mida hetkel kuupäevaliselt välja eraldi ei toonud:
2 tk Üldkoosolekut, JCI Toompea

4 tk JCI Toompea aktiivsete (ehk laiendatud juhatus) koosolemine

6 tk JCI Toompea business lunchid (iga kuu viimane teisipäev)


2.7 JCI Haapsalu Läänemere regatt,

5.07 JCI Toompea chill Maarja juures kodalastega

22-23.7 senaator Elmo Puidetile külla; 26.7 kojalõuna (JCI Toompea);

28.7 JCI Tenniseturniir (jci haapsalu)

11.8 JCI Toompea SUP matk;

12.08 JCI Toomemäe sünnipäev tartus

31.08 kõnevõistlus Tallinna kodadele (esindas Toompea koda)

3-4.09 Kohalike kodade Presidentide koolitus

16.09 Peeter Pariku bowlinguturniir

16-18.09 JCI Estonia Aastakonverents Tartus

21.09 JCI Toompea Ärifoorum: "Teadlik meeskonna ehitamine äri kasvatamiseks" Meelis Lang

28.09 JCI Toompea aktiivsete (ehk laiendatud juhatus) koosolemine

13.10 JCI Toompea ja JCI Tallinn ’’ TASUTA! Sügise Networking & mull’’

22.10 JCI Viljandi FRESH UP

26.10 JCI Toompea & JCI Tallinn: Sunly külastus

29.10 JCI Toompea 2023 teambuilding

30.10-5.11 JCI ESTONIA 2023 EU DP-de kohtumine Euroopas, asukoht Malta. (JCI WORLD CONGRESS 2022 SAMAL AJAL ONLINEIS)

1.11 Online Multi twinning Lunch (JCI Stockholm, JCI Mariehamn, JCI Toompea and JCI Kotka)

15.11 JCI Toompea valimisüldkoosolek

19-20.11 JCI Estonia DP-de koolitus (2023 presidentidele)

23.11 JCI Toompea aktiivsete (ehk laiendatud juhatus) koosolemine

1.12-31.12 JCI Toompea ’’Sammudega säravaks’’

3.12 JCI Estonia Presidendiball 2022

14.12 JCI Toompea glögi



JCI väärtuste edasikandmine.  Kuidas kannab edasi JCI väärtusi nii JCI tegemistes kui ka isiklikus elus?


Kaspar on ka isiklikus elus väga ettevõtlik, juhtides igapäevaselt e-residentsust vahendavat ettevõtet Silva Hunt, mis on muideks alguse saanud JCI ürituselt. 


Avatud ja sõbraliku suhtlejana võtab Kaspar JCI võrgustikust maksimumi, nii kohalikul kui rahvusvahelisel tasandil. Ta on karismaatiline suurelt mõtleja ja kindlakäeline tegutseja. Tema edasipüüdlikkus ja eneseanalüüsi võime on imetlusväärsed. Ta oskab alati küsida õigeid küsimusi ja tunneb siirast huvi inimeste vastu. Ta leiab kõigiga kiirelt ühise keele, on laia silmaringiga ning teeb head nalja. Lisaks ei räägi ta kunagi kellestki halvasti - igaüks on ainulaadne oma erilisel moel. 


 Märkimisväärne on ka asjaolu, et kui Kaspar JCI Estonia presidendiks kandideeris, tulid tema tiimi paljud temaga samal aastal kohaliku koja presidendiks olnud inimesed, keda ta oma oleku ja ideedega inspireerinud oli.  


JCI Toompea koda andis Kasparile 2022. aastal Parima Juhatuse Liikme tiitli. 


Oma aktiivse töö- ja JCI-elu kõrvalt väärtustab Kaspar ka perekonda ning rõõm ja au on olnud kohtuda tema pereliikmetega ka mõndadel koja üritustel. Ta on suurepärase oskusega jagada oma aega nii paljude suurte rollide vahel. Ta jõuab olla nii paljudes kohtades ja sealjuures alati nurisemata. 




Kommentaare ei ole: