kolmapäev, 16. detsember 2020

JCI Toompea uudiskiri. Detsember 2020


Uudiskiri Detsember 2020

 

Hea kodalane! 

On olnud ajalooline aasta täis muutusi, mis märgib uue ajastu algust. Käesolevas uudiskirjas võtan kokku novembrikuu sündmused ja detsembris toimuvad üritused. Olenemata olukorrast oleme suutnud leida kompromissid ja parimad lahendused, et kõik koja tegevused saaks läbi viidud. On toimunud nii virtuaalseid, füüsilisi kui hübriidüritusi!
Koja jaoks kõige olulisema ja südamlikuma sündmuse, aastat kokkuvõtva Glögiõhtu toimumine oli suure kahtluse all. Paljud teised kojad olid oma üritused lükanud edasi jaanuarisse ja aina suurenevad koroona positiivsete arvud olid päris hirmuäratavad. Lahendusena toimus seekordne presidendiketi üleandmine ja koja aasta kõige kõigemate inimeste, kes on oma tegevusega silmapaistnud ja kodalastele hinge läinud, tunnustamine LIVE ülekandena.
Aastaga on JCI Toompea tõusnud uuele tasandile. Suur tänu siinkohal meie auliikmele Peeter Võrgule, kes kinkis kojale pool bitcoini ja oleme vähemalt esimene koda Eestis, kellel on krüptorahakonto ja seal raha ka :) Selle abil saab järgmisel aastal  toimuma suurjooneline JCI Toompea 30.juubel! Viimasel üldkogul otsustati ka JCI Toompea sisenemine väärtpaberiturule ning anti roheline tuli aktsiate ostmiseks. Nüüd on kojal olemas kauplemiseks vajalik oma LEI kood. 

Ei ole paremaid ega halvemaid aegu.
On vaid hetk, milles viibime praegu.


On olnud imeline, uusi kogemusi, ülevaid emotsioone ja värvikaid mälestusi täis aasta ja ma olen nautinud iga hetke sellest! Kindlasti on see aasta kasvatanud mind inimesena ning teinud tugevamaks - ma ei murdu, sest ma paindun! Tänan teid kõigi hetkede eest! Annan uhkusega - kokkuhoidvama, suurema ja edukama koja üle oma järglasele, JCI Toompea 2021 presidendile, Maarja-Eeva Mändmetsale! 

...And it`s a wrap!

 
Alati teie, Triin 
President@jcitoompea.ee

 

Koja uudised

 

 

Ärifoorumi lõpuspurt

Ärifoorum tegi aasta lõpus lausa 3 üritust. 11.novembril toimus Indrek Põldveega koolitus "Kuidas LinkedIn enda või oma ettevõtte heaks tööle panna?" Indrek Põldvee tegevusampluaa on lai - ta on ettevõtja, podcast "Hakkame Tegutsema" saatejuht ja mentor.
23.novembril rääkis turundusguru Timo Porval Lavii digiagentuurist teemal "Levinumad vead ja müüdid digiturunduses" ja 7.detsembril toimus viimane heategevuslik webinar, mille kogu kasum suunatakse Ärifoorumi heategevusfondi ning sealt edasi heategevusprojektidesse, mis aitavad edendada ettevõtlust noorema generatsiooni hulgas! 

Ärifoorum jätkub ka 2021.aastal Heliina Tederi ja tema meeskonna eestvedamisel. 

 

 

 

Meestepäev discgolfiga
 

JCI Toompea hoolib oma meesliikmetest ning peab neid meeles rahvusvahelise meestepäeva #MensDay tähistamisega!
Seekord planeerisime sportliku päeva värskes õhus ning käisime discgolfi mängimas. Kui veel laupäeva õhtul tundus, et kätte on jõudnud on maailmalõpuilm siis pühapäeva hommikul tervitas meid imeilus ilm - Oli päikest, vihma ja ka topelt vikerkaar! Kuid mis kõige tähtsam - fantastiline seltskond!!! Proovisime erinevaid tehnikaid ning otsisime kettaid nii maa alt kui puu otsast et külm kontide vahele ei poeks, oli abi piparmünditeest ja mullist!

 

 

 

Meestekuu Movembri kojalõuna

möödus väga mehises seltskonnas - President ja mehed! Traditsioonilised kojalõunad on meie liikmete seas populaarsed ning jätkuvad ka järgmisel aastal - ikka iga kuu viimasel teisipäeval
Kojalõunate osas pöördu julgelt Kati Milleri poole. Kohtume juba 29.detsembril!

 

 

 

Online kohtumised sõpruskodadega


Juba kevadest saati oleme paaril korral virtuaalselt kohtunud oma sõpruskodadega. Twinning on hoo sisse saanud ning tuleval aastal kohtume JCI Stockholmi ja JCI Mariehamniga iga kvartali esimesel neljapäeval ehk 7.jaanuar, 1.aprill jne. Kui olukord võimaldab siis mõtetes on taaselustada Battle of the Baltics!!! Kohtumisel osales ka JCI VP Jenni Ahlstedt

15.detsembril toimus ühine lõuna kohtumine meie Soome sõpruskodadega - JCI Kotka ja JCI Haminaga! Meiega olid JCI Kotka 2021 President Jukka-Pekka Inkinen ja JCI Hamina 2021 President Irina Kujanpää. Üllatusvisiidi tegi ka meie vana tuttav Ulla Parviainen! 

2021.aastal hoolitseb JCI Toompea välissuhete hoidmise eest Twinning Director Aigi Kasvand.

 

 

 

 

JCI Toompea Glögiõhtu 2020

10.detsembril toimus JCI Toompea aastat kokkuvõttev glögiõhtu, kus teeniv president Triin Pajumaa tunnustas koja poolt 2020.aasta parimaid liikmeid ning anti presidendikett üle 2021.aasta presidendile - Maarja-Eeva Mändmetsale

JCI Toompea parimad 2020.aastal on: 
Aasta Tegu/Tegija - Peeter Võrk! Tõelise eeskujuna suuremeelse kingituse - Poole Bitcoini kinkimise eest koja elu edendamiseks!
Aasta Liige - Heliina Teder! 
Aasta Juhatuse Liige - Triin Pajumaa!
Aasta Uus Liige - Kati Pino! 
Aasta Magnet - Maarja-Eeva Mändmets! 
Aasta Koolitaja - Meelis Lang! 
Aasta Senaator - Raigo Raid! 
Parim Projekt - "Koroona kroonikad"
Kevadise karantiini ajal koja sisegrupi Take Over, Videotervituste jagamine 1,5 kuud, mis aitas pandeemia kõige raskema aja koos üle elada ja tegi koja lähedasemaks ning aitas kokku kasvada. 

Pildigaleriid vaata siin.

 

 

 

JCI Toompea auliige - MINNI NOOL 


Glögiõhtul tunnustas koda aastate pikkuse pühendumise ja silmapaistva panuse eest koja arengusse JCI Toompea 2013.aasta presidenti Minni Noolt, omistades talle auliikme staatuse. 
Minni on JCI-ga olnud seotud alates European Conference 2006 korraldamisest. Kandnud mitmeid positsioone nii kohalikul kui rahvuslikul tasandil, jutides erinevaid projekte ning panustades siiani koja tegemistesse blogi ja kodulehe asjakohasena hoidmisega. Aitäh, Minni! 

 

 

 

JCI Presenter - avaliku esinemise koolitus 13.detsembril EBS-is 


JCI Presenter on intensiivne ühepäevane koolitus, mille eesmärk on arendada osalejate esinemisoskusi. See on JCI soovituslik kursus kõigile kodade juhatuste liikmetele ning projektijuhtidele. Meid koolitas imeline JCI Estonia 2019 President Anni Oja, kelle jaoks oli see viimane amelik koolitus JCI Treenerina. Abitreeneri rollis oli meie oma kodalane Anna-Mari Oomer

 

 

 

Marstipani värvimine Maiasmoka kohvikus


11. detsembril olid kõik lapsed ja lapsemeelsed oodatud vanalinnas asuvasse ajaloolisesse "Maiasmoka" kohvikusse martsipani värvima.
Imelises miljöös, toa täis meeldivat seltskonda ja jõuluhõngu, valmisid mitmed magusad kunstiteosed jõuluvana koti sisse. Kindlasti püüame üritust korrata! 

 

 

4.Advendi matk koos kontserdiga Pääsküla rabas


Kutsume Sind 4. Advendi matkale Pääsküla rabasse 20.detsembril algusega 11.45. Matka pikkus on 8 + 5 km ja võimalik liituda ka vaid mõnele etapile. Kell 16:00 toimub vaatetornis 4. Advendi kontsert, esineb Maarja-Liis Ilus ja kontsert on tasuta. Tee peal teeme ka mõne põgusa pikniku- palun võta selle tarbeks kaasa midagi näksimist mis Sulle endale maitseb. Ja kindlasti termosega mõni soojendav jook.
Ürituse kohta loe täpsemalt siit. 

 

 

JCI Estonia ülesed uudised

 

 

JCI Estonia virtuaalne Presidendiball "Linnud" 2020 


Seekordne presidendiball toimus virtuaalse ülekandena Tartust Ahhaa keskusest. Õhtut juhtisid säravad Rasmus Udde ja Kätlin Halop JCI Tallinna kojast. 
🕊 anti üle JCI Tallinna (Margus Tinkus), JCI Estonia (Sigrid Kivimäe) ja JCI Estonia Senati (Anu Pagel) presidendikett järgmise aasta eestvedajale,
🕊 loositi välja heategevusliku loterii peaauhinnad ja annetati 1120€ Future Heroes organisatsioonile,
🕊  kuulutati välja kolm uut JCI senaatorit - Sigrid Kivimäe (JCI Rakvere), Annet Muru (JCI Toomemäe) ja Märt Rohtla (JCIe-Koda). 

Ülekannet saab järgi vaadata siit. Pildigaleriid näeb siin :) 

 

 

JCI Programmide koolitus 16.12.

Soovid rohkem õppida JCI Programmide kohta: Public Speaking, Debating, TOYP, Awards, Twinning ja uus Creative Young Entrepreneurs Award Program! Programmide kohta loe lähemalt https://juniorchamber.international/programs/. Lisaks saad koolituselt teadmisi ja nippe, kuidas oma oma kojas organiseerida teadmiste edasi andmist.
Koolitust viivad läbi JCI VP-d Ana Nikolova ja Jenni Ahlstedt. Registreeru SIIN 

 

 

 

JCI Estonia ja rahvusvahelised sündmused 2021.aastal

 

JCI Estonia sündmused ja üldkoosolekud 2021

30. jaanuar  JCI Stardipauk + JCI Estonia üldkoosolek (Kohila)
9.-11.aprill JCI Estonia Kevadkonverents + JCI Estonia üldkoosolek (Rapla)
17.-19. september JCI Estonia Aastakonverents + JCI Estonia üldkoosolek 
23. oktoober JCI Fresh Up + JCI Estonia üldkoosolek (Viljandi?)
4. detsember JCI Estonia Presidendiball (Tallinn)

 

 

JCI Akadeemiad 2021

8.-13. märts 2021 (Eesti) Conference Organizing Academy (tulevastele konverentside korraldajatele)
7.-8. august 2021 (Simisalu, Eesti) JCI Estonia Akadeemia (tulevastele JCI Estonia kohalike kodade liidritele)
13.-17. august 2021 (Kungälv, Rootsi) JCI Euroopa Akadeemia (tulevastele kohalike kodade presidentidele)
25.-28. august 2021 (Rootsi) JCI Põhjamaade Akadeemia (tulevastele rahvuskoja juhatuste liikmetele)

Täpsemat informatsiooni küsi JCI Treeninginstituudist

 

 

 

JCI Rahvusvahelised konverentsid 2021

5.-9.05. JCI Ameerika konverents (CA) – Panama City, Panama
19.-22.05. JCI Aafrika ja Lähis-Ida konverents (AMEC) – Amman, Jordan
3.-6.06. JCI Aasia-Vaikse Ookeani konverents (ASPAC) – Taichung, Taiwan
8.-12.06. JCI Euroopa konverents (EC) – kruiisilaeval Rostock-Gothenburg-Oslo-CPH-Rostock
16.-20.11. JCI Maailmakongress (WC) – Johannesburg, South Africa

https://juniorchamber.international/2020/12/registration-is-open-for-all-2021-jci-events/

 

 

Üritused detsembris

 

05.12. – JCI Estonia Presidendiball 
10.12. – JCI Toompea glögiõhtu 
11.12. - Martsipani värvimine Maiasmokas
13.12. – JCI Presenter esinemisoskuste koolitus 
15.12. - Online Multitwinning Lunch x JCI Kotka x JCI Hamina
20.12. - 4.Advendi matk ja kontsert Pääsküla rabas
29.12. – JCI Toompea kojalõuna

Oleme välja toonud valiku huvitavamad üritusi. Täpsemalt vaata JCI kodulehelt
Hoia kindlasti silm peal meie tegevusel Facebookis ja JCI kodulehel!

 

 

 



Kommentaare ei ole: