kolmapäev, 11. november 2020

JCI Toompea uudiskiri. November 2020

 

Uudiskiri November 2020

 

Hea kodalane! 

Käes on juba novembrikuu ning aasta hakkab vaikselt lõppema. 30. oktoobril toimus JCI Toompea valimisüldkogu, kus valiti kojale 2021 aasta juhatus. Lisaks tutvustan uudiskirjas ka meie uusi liikmeid ning JCI Estonia 2021 juhatust. Järgmise aasta juhatustel on olnud kiired ajad - kohalike kodade EVP kohtusid Viljandis Fresh Upil ning panid paika kalenderplaani, toimus JCI Toompea uue juhatuse teambuilding, mida mentordas meie armastatud senaator Marju Raadik-Kantsik ning järge ootab JCI Estonia poolt korraldatav Presidentide koolituse I moodul.
Oleme kojaga sügisel olnud väga aktiivsed ning toimunud on mitmeid sündmusi, mille üle on põhjust uhke olla. Koja tegevust on märgatud ning saanud avaliku tunnustuse osaliseks. Lisaks on selle aasta uued projektid - Ärifoorum ja Liidrikool, publiku poolt väga hästi vastu võetud ning uued üritused juba ees ootamas. Enesearengu suunal on tulemas JCI Treeninginstituudi poolt Projektijuhtimise Meistriklass ning  koja poolt esinemisoskuste koolitus JCI Presenter. Jätkame planeeritud tegevustega ettepandud võimaluste piires ning arvestades kõiki ettevaatusabinõusid. 


Olge terved ja hoiame üksteist! 
 
Alati teie, Triin 
President@jcitoompea.ee

 

Koja uudised

 

 

Ettevõtluse alused Tallinna Inglise Kolledzis

Oktoobri keskel lõppes juba 5 aastat Tallinna Inglise Kolledzi 10. klassile toimunud kuuenädalane äriplaani õpe, mille jooksul kohtusid õpilased erinevate valdkondlike kogemustega lektoritega ning koostasid valitud äriidee kohta täiemahulise äriplaani. Kursus lõppes äriplaani kaitsmisega klassikaaslaste ja kolmeliikmelise žürii ees. 
Täname kursuse õnnestumise eest tarkasid ja tublisid kodalasi - Kuno Peek, Valeria Kiisk, Kati Miller, Kati Pino, Raili Naris, Meelis Lang, Dianaliis Kross, Helena Heidemann ja Triin Pajumaa.

 

 

 

Ärifoorum vol 2 "Muutunud maailm: tulevikutrendid ja võimalused turunduses."


Peale pikka (sund)puhkust 13.oktoobril toimunud Ärifoorumil rääkis Katrin Vilimaa-Otsing (Turunduskoolitus OÜ asutaja, hinnatud turundusspetsialist ja koolitaja) tulevikutrendidest ja võimalustest turunduses. Juhendatud networkingu kaasabil tutvusime uute inimestega ning veetsime üheskoos meeleoluka ja kasuliku õhtu! 
Ärifoorum on ettevõtjatele ja ettevõtlusest huvitunutele suunatud loengute sari, kus esinevad alati vaid oma ala praktikud. Projektijuht Heliina Teder.

 

 

 

JCI Fresh Up Viljandis

17. oktoobril toimus armsas sügisvärvides Viljandis koolituspäev JCI Fresh Up: Värske algus. Kuulasime põnevaid esinemisi, seadsime nii isiklikke kui kojaga seotud eesmärke ning saime taas kord targemaks ja osavamaks! Lavalt ei puudunud ka meie oma staarsenaator Elmo Puidet!
2020 Värske algus tehtud ning loomulikult ei jäänud õhtu ilma meeleoluka peota! Aitäh, JCI Viljandimaa! 

 

 

 

Liidrikool: Milline saab olema Sinu juhtimisjalajälg?


Liidrikooli sarja teine loeng leidis aset 28.oktoobril Vabaduse Worklandis. Koolitusel arutlesime ootustest juhile, juhiks saamisest ja juhiks olemisest. Eraldi keskenduti juhtimisjalajäljele ehk Sinu kui juhi väärtuspakkumisele. Mõtiskleti, mis tunde me tahame juhina oma meeskonnale jätta ning mis väärtusi me juhina kanname. Arutelu viis läbi praktiseeriv juht ning juhtimiskoolitaja Ivar Raav. Oma jälje jätsid seltskonna südamesse ka Ivari vahvad koerad. 

 

 

 

JCI Toompea valimisüldkogu "Sina oled superkangelane!"


30.10. toimus JCI Toompea superkangelaste teemaline valimisüldkogu, kus tutvustati ja kinnitati Toompea juhatus 2021. Teie ees on järgmise aasta kangelased:
President - Maarja-Eeva Mändmets
Täidesaatev asepresident (EVP) - Kaspar Karik
VP Business - Heliina Teder
Eelmise aasta president (IPP) - Triin Pajumaa


Lisaks on järgmisel aastal kojas aktiivselt tegutsemas:
Sekretär - Kati Pino
Varahoidja - Heili Anni
Twinning Direktor - Aigi Kasvand
Tantsudirektor - Risto Sulu
Investeerimisdirektor - Taavi Tammoja
Liidrikooli projektijuht - Helena Heidemann
Kojalõunate korraldaja - Kati Miller
Juubelipeo projektijuht - Anna-Mari Oomer
Investeeringute tugi - Kristo Roosileht

 

 

JCI Toompea uued liikmed

Kuna superkangelasi ei pea mitu korda kutsuma siis võeti 30.oktoobri valimisüldkogul vastu ka uusi liikmeid. Lubage tutvustada: Risto Sulu, Kristo Roosileht, Gelly Metsaveer ja Triin Tago. Veel saime juurde ühe toetajaliikme - Zahhar Kairjak, kes pikemat tutvustust ei vaja. 
Sellega on JCI Toompea MTÜ-s 01.11.2020 seisuga kokku 29 liiget, 12 senaatorit, 1 välissenaator, 9 auliiget ja 8 toetajaliiget. 

 

 

 

JCI Toompea, Haridus- ja Teadusministeeriumi Ettevõtlusõppe programmi Edu ja Tegu tänavuse tunnustuskonkursi nominent Aasta ettevõtlusõppe edendaja kategoorias!
 

Aasta parimaid ettevõtlusõppe edendajaid tunnustati viies kategoorias: aasta ettevõtlik õpetaja ja õppur, ettevõtlusõppe mentor ja ettevõtlusõppe edendaja ning Edu ja Tegu programmi aasta tegija. Laureaadid kuulutatati välja 4. novembril  Eesti Rahva Muuseumis ettevõtlikkuse, ettevõtlus- ja karjääriõppe konverentsil "Ennast juhtiv ja väärtust loov noor ei ole imeloom". JCI Toompead esindas President Triin Pajumaa ning teda oli toetamas JCI Estonia President Annet Muru. 
Kuigi seekord võitu ei tulnud siis on see suur ja auga välja teenitud tunnustus meie koja tegemistele ning tublidele inimestele, kes on aastate jooksul vabatahtlikuna panustanud Eesti noorte ettevõtlusharidusse! 

 

 

 

 

Ärifoorum vol 3 "Kuidas LinkedIn enda või oma ettevõtte heaks tööle panna?" Indrek Põldveega 


Indrek Põldvee tegevusampluaa on lai - ta on ettevõtja, podcast "Hakkame Tegutsema" saatejuht, mentor ning alates 2018. aastast ka lektor.
2015-2019. aastal tegutses Indrek idufirma Sorry as a service ridades. Ettevõte võitis nende aastate jooksul erinevaid auhindu, osaleti kahel kiirendil ning võeti osa ka Techstars'i programmist, kuhu pääseb vaid 1% kandideerinud ettevõtetest. Just Techstars'i kiirendis osalemine andis Indrekule ka aimu sellest, kui oluline on tegelikult ettevõtjale LinkedIn ja sotsiaalne müük üleüldiselt. Kohtumiseni 11.11. Worklandis!

 

 

 

JCI Presenter - avaliku esinemise koolitus 13.12 


Tahad mõjuda veenvalt, soovid kõita kuulajaskonda ning neile meelde jääda?Osalemine ei nõua varasemaid kogemusi ega väljaõpet esinejana - koolitusele võivad tulla kõik, kes tahavad saada paremaks esinejaks. JCI Presenter on intensiivne ühepäevane koolitus, mille eesmärk on arendada osalejate esinemisoskusi. Soovituslik kursus kõigile kodade juhatuste liikmetele ning projektijuhtidele. Meid tuleb koolitama JCI Estonia 2019 President Anni Oja, kelle jaoks on see viimane amelik koolitus JCI Treenerina. Koolitus toimub EBSis kella 10-17ni.
Registreerimine läbi www.jci.cc lehel. Kohtade arv on piiratud ning veel on eelisõigus koolitusel osalemiseks JCI Toompea liikmetel. Osalustasu on 5 euri - koolitaja kulude katmiseks. 

 

 

JCI Estonia ülesed uudised

 

JCI Estonia 2021 juhatus

JCI Estonia Üldskoosolekul 18.oktoobril Viljandis sai paika JCI Estonia 2021 juhatus, kuhu kuulub lausa 2 fantastilist JCI Toompea liiget! 

President - Sigrid Kivimäe (JCI Rakvere)
EVP - Triin Pajumaa (JCI Toompea)
IPP - Annet Muru (JCI Toomemäe)
GenSec - Raina Talvis (JCI Rakvere)
VP Communication - Merlin Mängel (JCI Tallinn)
VP Admin - Leelo Talistu (JCI Toompea)
VP Community - Rasmus Udde (JCI Tallinn)
VP International - Madis Haasma (JCI Rapla)
VP Development - Riina Käämer (JCI Tallinn)

 

 

 

JCI Maailmakongress 2020 Yokohamas

3.-7.11.2020. toimus JCI ajaloo esimene hübriidkonverents JCI Maailmakongress 2020 Yokohamas, kus toimunud üldkoosolekul valiti JCI 2021. aasta juhatus. Ääretult positiivne on näha naiste suurt osakaalu liidripositsioonidel, sealhulgas on kõik neli EVP-d naisterahvad.

JCI President 2021 – Ryubun Kojima (JCI Japan)
JCI Executive Vice President 2021 (America) – Heather Vardell (JCI USA)
JCI Executive Vice President 2021 (Africa & the Middle East) – Harira Cisse (JCI Mali)
JCI Executive Vice President 2021 (Asia & the Pacific) – Teresa Poon (JCI Hong Kong)
JCI Executive Vice President 2021 (Europe) – Céline Bleher (JCI France)


Põhjamaadele määrati järgmiseks aastaks toeks Manuela Weber Saksamaalt. JCI Toompea jaoks on eriti rõõmustav see, et 2021 JCI Maailma president Ryubun Kojima on meie sõpruskojast JCI Osakast! 

 

 

 

 

Projektijuhtimise meistriklass

Fookuses on rahastus – millal saab ideest projekt? JCI Estonia kutsub kõiki kohalike kodade praeguseid ja uusi ideede generaatoreid osalema kursusel projektijuhtimise meistriklass, mis toimub läbi kahe päeva 28.-29. novembril. Koolituspäevade eesmärgiks on toetada JCI projektide algatamist ja läbiviimist, tõstes tiimiliikmete teadmisi sellest, kuidas kujundada ideest projekt, kuidas projekti eelarvestada, leida rahastusvõimalusi, koostada projektitiim ja kuidas projekti turundada. 

Lisaks toimub koolituse teisel päeval 29.11. PROJEKTITURG
Kas Sul tärkas idee meistriklassi koolituse käigus? Või istub Sinu idee kodus sahtlis ja ootab õigeid mõttekaaslasi? Sul on aega 10min jooksul briifida oma ideed. Samuti võib teha seda koja raames ja näiteks pichida erinevate kodade ideid ja äkki saab nii mõnele ideele projekti ümber joonistatud. Sageli juhtub, et meil on lahedaid mõtted aga tegijatest on puudus. Projektiturul osalemine on tasuta kuid anna oma huvist ette teada Karolin Kairo-Gasmanile!

JCI-l endal nüüd olemas oma arengufond, mis sai loodud selleks, et head projektid riiulile seisma ei jääks. Kellele ja milleks see on loodud, annab lühikese ülevaate Sigrid Kivimäe.

Registreeruda saab kuni 25. november kell 23:59  Osalustasu JCI liikmele – 15 eurot, JCI huvilisele/ külalisele – 20eurot.
Loe lähemalt: https://www.jci.ee/events/projektijuhtimise-meistriklass-2020/ 

 

 

 

JCI Estonia Presidendiball "Linnud"

JCI Estonia Presidendiball toimub 5. detsembril algusega kell 19:00 Rae Meiereis (Dunkri 5, 2. korrus, Tallinn). Pidulikult annavad presidendikette üle JCI Estonia, JCI Estonia Senat, JCI e-Koda, JCI GO-koda ja JCI Tallinn. Loomulikult ei puudu õhtust suurepärane meelelahutus. Selle aasta teemaks on LINNUD ja balli riietusstiil on black tie teemakohaste aksessuaaridega.
Pileti saad soetada siit https://fienta.com/et/jci-estonia-presidendiball-2020-1

 

 

Üritused novembris

 

11.11. Ärifoorum: "Kuidas LinkedIn enda või oma ettevõtte heaks tööle panna?" Indrek Põldveega
13.11. JCI e-Koja valimisüldkogu
19.11. JCI Toompea Meestepäev
20.11. JCI Tallinn valimisüldkogu
23.11. Ärifoorum vol 4
24.11. JCI Toompea kojalõuna
28. - 29.11. JCI Treeninginstituut kutsub: Projektijuhtimise meistriklass 
28.11. JCI Rapla valimisüldkogu 2020 


Oleme välja toonud valiku huvitavamad üritusi. Täpsemalt vaata JCI kodulehelt
Hoia kindlasti silm peal meie tegevusel Facebookis ja JCI kodulehel!

 

 

 

Kommentaare ei ole: