pühapäev, 7. juuni 2020

Rattaretk Viimsist Paljassaarde, 07.06.20

Kunagi tegutses Toompea kojas Rattaklubi.
Sellest on nüüd aastaid möödas, mil viimane ühissõit tehti. Võimalik et praegune aeg soosib igati sportlikku eluviisi... igatahes tekkis aga allakirjutanul spontaanne mõte teha pühapäeval (07.06.20) üks mõnus retk Viimsist Paljassaarde.
Väike üleskutse koja blogisse ja sõpradele ning kokku kogunes meid tubli nelik. Kogunemiskoht oli Russalka juures, kus ootas Taavi ning sealt oli lausa lust mööda Reidi teed otse kesklinna veereda. Nautica keskuse eest läbi ja juba olimegi sadamas, mis praegusel ajal täiesti inimtühi. Vähemalt polnud meil vaja valgusfooride taga passida. Kultuurikilomteeril liitusid meiega veel Hanno ja Erkki. Tee viis Patarei Vangla tagant Lennusadamasse ning sealt läbi Noblessneri kvartali jõudsime juba Paljassaarde.

Katariina kai oli kalameestest tulvli. Tegime ühed jäätised ning sõitsime vaatama, mida mägiveised poolsaare tipus teevad. Veiseid nägime, kuid kaugelt. See-eest oli loodus lopsakas ja roheline, nagu sõidaksime kusagil maakohas.



Põikasime läbi ka Peeter Suure Merekindluse 12. Rannapateri juurest ning mööda veepuhastusjaamatagust tammi jõudsime Koplisse. 


Siin aga tekkis korraks tunne, nagu oleksime Lõuna-Eestis ja lükkasime oma rattad kõrge mäe otsa.


Siin asus enine kopli prügila, mis nüüd on kena murukattega mägi, kus avaneb kena vaade Paljssaare poolsaarele.


Nüüd algas kodutee, mis kulges üpris kiiresti. Allakirjutanul kogunes kilomeetreid kokku 45 ja ajaliselt 4 tundi. Oli selline mõnus "chill" sõit ja ära ei väsitanud.

Aitähh kõigile osalistele!

Muljetas Ando

Kommentaare ei ole: