reede, 14. juuni 2019

Minu JCI Lugu 4. Osa: Kadi


Minu JCI lugude sari on ellu kutsutud, et läbi „user experience“ tutvustada lugematuid võimalusi, mida koda pakub. Kõik inimesed on erinevad, niisamuti on erinevad ka põhjused, miks keegi on kojaga liitunud. JCI sobib kõigile, olgu su huviks – eneseareng ja koolitused, äri ja rahvusvahelised suhted, heategevus või jätkusuutlikus. Siin saad ennast ümbritseda inimestega, kes mõtlevad suurelt ja tahavad luua positiivseid muutusi ühiskonnas.

Seekord jutustab oma JCI loo Kadi .

  • Omal ajal liitusin selleks, et pääseda 24/7 vaid töö rutiinist ja olla mitmekülgsem. 
  • Soovisin teha ka heategevust, mida eraisikuna on raske teha, lihtsam on oma mõttekaaslastega ja organisatsioonina heategevust teha.
  • Lisaks sellele tundsin mingi hetk, et mul on aktiivsust ja tahtmist teha ja proovida erinevaid asju rohkem kui minu tutvusringkonna inimestel, kelle „ära rääkimiseks“ ja moosimiseks kulus liiga palju aega, et neid kaasata ja kes olid liiga passiivsed ja „kodused“ minu jaoks. JCI-s leidub alati kriitiline mass aktiivseid ja uudishimulikke inimesi, et kui korraldad mõne ürituse või projekti, siis on alati keegi, kes aitab korraldada  ning võtab osa. Olgu see siis kanuu- ja rabamatk, heategevusprojekt, lõbus karneval, tõsine Ärifoorum (kuhu saad kutsuda ennast huvitava inimese esinema sel teemal, mida soovid, mis eraisikuna on mõeldamatu) või koolitus. 
  • Lisaks saab „harjutada“ turvalises keskkonnas oskusi, mida võib hilisemas tööalases karjääris kasuks tulla ja mida ei võimalda su praegune töökoht, kuid milliseid kogemusi karjääri edendamisel nõutakse, et sul juba oleks.
  • Veel oli tahtmine ennast proovile panna oma tööalasest valdkonnast erinevatel aladel, mida muidu pole võimalik proovida. Minu jaoks sai määravaks see, et Toompea kojas on ka päriselt inimesed soojad ja sõbralikud. Neil ei ole uue tulija suhtes ei hirme või sisemist „konkureerimist“ ega eelarvamusi. Sind ei sunnita muutuma sobivaks, vaid saad olla see kes oled, sest erinevus rikastab ja on mitmekesistav ning niiviisi sind aksepteeritaksegi. Toompea kojas saab kohe „siseringi“ sisse ning aktiivselt kohe ka meelepärases projektis osaleda või siis seda algatada.

 Kõige suurem kasu on enda isiksuse areng. Nii läbi erinevate koolituste, mida tööandja poleks pakkunud või ise ei oleks osanud otsida.
  • Suur kasu on ka  kogemuste saamine  projektides osalemises, millega  lisaks puutub kokku põnevate  inimestega  nii kojast kui väljaspool koda. 
  • Koda on olnud heaks harjutuse kohaks, kus lihvida avaliku esinemise/kõnelemise kogemust, koosolekute juhtimise kogemust ja projektide elluviimist, turundamist, planeerimist. 
  • Kõige suurem tulu on olnud presidendiaastast, mis andis harukordse võimaluse õppida juhtima ca 60 erinevat, väga iseseisvat ja iseteadvat inimest.
  • Ning seda, kuidas motiveerida ilma rahaliste boonusteta ja sanktsioonide rakendamise võimaluseta inimesi tegema asju nii, et nad on seda tehes õnnelikud, kuigi on panustanud oma isiklikku aega ja energiat sellesse.
  • Kuidas taluda juhina kriitikat ja vastu võtta tunnustust, kuidas teha meeskonnatööd ja kuidas delegeerida ning usaldada. 
  • Tänu JCI kogemusele olen saanud julgust  alustada ettevõtlust, saada  häid kliente oma firmasse. Teha karjääris muudatus ( turunduse ja  sündmuste korraldamise suunas). 
  • Eraeluliselt on kojast ka suur „kasu“ olnud uue väärtusliku sõpruskonna näol. Sest, mida vanemaks saame, seda raskem on uusi endasarnaseid sõpru soetada. Ja veel eriti sõpru teiste linnade või riikide JCI-kate näol.
  • Ning just selliseid enda moodi sõpru-tuttavaid, kes on aktiivsed, positiivsed ning „maailmaparandajad“.
Kõige-kõigemad  ja meeldejäävamad sündmused JCI´s on olnud minu  esimene JCI maailmakonverentsikülastus  Viinis 2005. Eestlaste grupp oli  100 inimest ning promosime  2006. a Tallinnas  toimuvat Euroopa konverentsi. Kogu Viini konverentsist saadud positiivne  energia hoidis  ca 3 kuud  sellises  „roosas pilves“ ja kõik tundus võimalik saavutada ja teha .
Kadi Maldur (liige alates 2005 ja JCI Toompea President 2008 ja JCI Toompea Senaator#75159) – õppis õigusteadust, töötab logistika valdkonnas ja turunduse/sündmuste korraldamise alal

Kommentaare ei ole: