laupäev, 20. september 2014

Auhinnaalbum:JCI Estonia parim projekt 2014 ja Parim kohalike kodade koostööprojekt JCI Aastakonverents 2013 (AK2013)

AUHINNAALBUM
A1 JCI ESTONIA PARIM PROJEKT
A7 JCI ESTONIA PARIM KOHALIKE KODADE KOOSTÖÖPROJEKT 2014

Laureaat PARIM PROJEKT: JCI Aastakonverents 2013 (AK2013)
Esitaja: JCI Toompea

Nominent PARIM KOHALIKE KODADE KOOSTÖÖPROJEKT: JCI Aastakonverents 2013 (AK2013)
Esitaja: JCI Toompea ja JCI Haapsalu

Üldine planeerimine ja läbiviimine:
2012 aasta sügisel toimus kohtumine JCI Toompea ja JCI Haapsalu esindajatega, mille tulemusel sündis otsus kandideerida 2013 JCI aastakonverentsi korraldamiseks ühtse meeskonnaga. 

Projekti vedama asus JCI Toompea liige Krista Vapper. JCI Haapsalu poolelt aitas juhtimist korraldada Haapsalu koja liige Kätlin Sasse, kes kordineeris tegevusi Haapsalu linnas. Ettevalmistustööd algasid oktoobris 2012. 

Projekti meeskond käis aasta jooksul koosolekutel vähemalt korra nädalas. Infovahetuseks kasutati Google Drive failivahetus programmi ja uut projektijuhtimisplatvormi Trello. 

Koostöö tulemusena toimus Haapsalus 13-15 september 2013 JCI Estonia Aastakonverents (AK 2013) ja lisaks ka traditsiooniline Põhjamaade JCI presidentide kohtumine.

Projekti eesmärk, suunitlus:
 JCI Estonia Aastakonverents on tähtsündmus, mis toob igal aastal kokku noored juhid, liidrid, ettevõtjad ja valdkonnaeksperdid üle vabariigi. 3 päeva jooksul toimuvad traditsioonilised sündmused, mida näeb ette aastakonverentsi korraldamise reglement.
 AK2013 olitervisejuhtimise teemaline; kuidas hoida oma tervist siis kui veel noor ja ilus oled.
Konverentsi ettekannetest, töötubadest ja seminaridest said osalejad teadmisi ja praktilisi oskusi tervise hoidmiseks ja taastamiseks nii indiviidi kui organisatsiooni tasandil. Näiteks räägiti, kuidas muuta oma elustiili ning tulla toime kiire elutempoga, arutleti töötajate heaolutunde mõju üle ettevõtte tulemustele, tehti virgutusvõimlemist ja tervislikke smuutisid.

Kodade liikmete osalemine projektis:
Projekti olid kaasatud kõik JCI Toompea ja JCI Haapsalu liikmed, kandidaadid ja huvilised. Inimesed tulid konverentsi ideega rõõmuga kaasa sest teema puudutas kõiki. Kokku osales projektis enam kui 60 JCIga seotud inimest Tartust, Toomemäelt, Tallinnast, Go-st ja Raplast.

Projekti tulemuslikkus - koostöö , silmapaistvus JCI Estonia-s:
Projekt andis võimaluse meeskonnaliikmetel ennast proovile panna sest enamus osales konverentsi korraldamisel esimest korda elus.  

Mitmed meeskonnaliikmed olid esimest korda  mikrofoniga suure saali ees esinemas või modereerisid  esmakordset konverentsi esinejaid,  tegid kodulehte ja  sponsorlepinguid.  Eesti Ettevõtlike  Noortekoda on koht kus koostöö viib tulemuseni

AK2013 ei oleks olnud edukas kui meie koostöö Haapsalu Tallinna ja Tartu kodade vahel poleks sujuvalt laabunud. Projektis osalenud meeskonnaliikmed tõid konverentsile oma sõbrad teistest Eesti kodadest. Tulemuseks oli üle 270 osaleja ja tagasiside küsitluse keskmine hinne 10 palli süsteemis oli 8,4.

Koja liikmete innustamine ja motiveerimine:
JCI projektides õppimine läbi isetegemise peamine motivatsioon tegude tegemiseks. Me ei pea olema projekte tehes profesionaalid ja meile on lubatud eksimine. Projektijuht oli ikka teistele meelde tuletamas, et tema võtab vastutuse kui asi läheb halvasti. 

Teadmine, et juht on valmis vastutama annab tegijatele turvatunde ja see oli meie projekti edu alus. Me  ei loonud illusioone, et toome taevast tähed ja kuu kohale. Püüdsime kasutada kõiki saada olevaid võimalusi, et meeskond saaks asjad korraldatud võimalikult ladusal moel. Tekkinud sõbralik ja toetav õhkkond andis meeskonnaliikmetele lisaks uutele oskustele ka hulga toredaid sõpru kogu eluks.

Muud projektiga kaasnevad väärtused:
JCI Haapsalu ja JCI Toompea said korraldusega hõivatud aasta jooksul juurde mitmeid uusi huvilisi, kellest lähiaastatel saavad kindlasti uued liikmed.

Korralduse käigus tekkinud küsimused ja probleemid andsid võimaluse täiendada ja parandada oluliselt JCI Estonia konverentsi korralduse käsiraamatut, mis võimaldab järgmistel kordadel veelgi ladusamat koostööd kodade vahel. 

Aastakonverenst on projekt kus kõik kojad võivad kaasa aidata sest tulemus on meile kõigile oluline.

Krista Vapper ja Kätlin Sasse
JCI Toompea ja JCI Haapsalu
AK2013 korraldusmeeskond



Kommentaare ei ole: