laupäev, 20. september 2014

Auhinnaalbum: JCI Estonia parim koolitusprojekt 2014 nominent JCI Toompea koolitus „Tervislik toitumine – hea vormi saladused“

AUHINNAALBUM
A2 JCI ESTONIA PARIM KOOLITUSPROJEKT 2014
Nominent:  JCI Toompea koolitus „Tervislik toitumine – hea vormi saladused“
Esitaja: JCI Toompea

Projekti eesmärk, suunitlus
JCI Toompea koolitusprojekt „Tervislik toitumine – hea vormi saladused“ koolitus oli suunatud aktiivsetele inimestele, kes olid huvitatud oma vormi parandamisest toitumise ja spordi koosmõjul. Projekti kaugem eesmärk oli soov, unistus, teadmisjanu, mis oli tekkinud ühe kodalase sees. Selle aasta märksõna – viia ellu koja liikme unistus, realiseerus seekord koolituse vormis. Nimelt soovis JCI Toompea koja liige Birgit Ormus laiendada oma teadmisi õige toitumise osas, et läbida maraton. Head mõtted saavad alati teoks heade inimeste kaasabil, nii sündiski 2 osaline koolitusseeria, mis tõi kokku inimesi kodades ja ka väljapoolt koda. 

Tervislik toitumine – hea vormi saladused koolituse koolitajaks oli Siret Saarsalu, kes on omandanud toitumismeditsiini alase hariduse Hohenheimi Ülikoolis Saksamaal ja lisaks ennast täiendanud sporditoitumise alal Sveitsis. Sireti igapäevane tegevus on tippsportlaste toitumisnõustamine ning lisaks sellele viib läbi toitumisalaseid koolitusi ja praktilisi seminare.

JCI Toompea on sellel aastal oma tegevustes asetanud rõhku tervislikule eluviisile, spordile ning tervislikule toitumisele. Üheks inspiratsiooniallikaks oli ka käesolev liikumisaasta ning JCI Aastakonverentsil 2013 käsitletud tervisejuhtimise teemad.

Planeerimine ja läbiviimine
Jaanuaris toimunud JCI Toompea 2014. aasta tegevuste ajurünnakul sai paberile ka antud koolitus. Nii lükati projekt veerema ning planeerimine toimus juba meeskonnatööna, kus oma panuse andsid nii turundusmeeskond kui korraldustiim. Koolituse toimumise kohaks sai valitud TTÜ Avatud ülikooli uued ruumid, mis kujundasid just selle vajaliku akadeemilisuse kuid lõi samas laheda õhkonna. Koolitustoimus kahes jaos, millest esimene 3. aprill ja teine osa 22.mail 2014.
 
Koolituse muutis eriliseks tema ülessehitus ja läbiviimine. Kui tavaliselt akadeemikud armastavad oma häält ja kasutavad seda neile antud aja piirides ja natuke veelgi enam, siis antud koolitus oli kui rätseplahendus, just meile. Toimus aktiivne arutelu, kül jäeti slaide ja teemasid vahele, kuid mindi ka sügavamale ning otsiti lahendusi oma kogemusest või soovist.

Kui Sina kes sa seda loed arvad, et tegu oli järjekordse toitumiskoolitusega siis siin on mõningad märksõnad, millest räägiti ja mis tegid minust parema sportlase:
vedelikutasakaal, toidulisandid, vitamiinid, mineraalid, dehüdratsioon, anaeroobne glükolüüs ja lipolüüs, glükeemiline indeks, hüpotooniline, isotooniline ja hüpertooniline ning lõpetuseks platseeboefekt.

Me täname sind Siret Saarsalu koos veedetud aja ja nende tarkuseterade eest, mida sa olid valmis meiega lahkelt jagama.


JCI Toompea 2014









Kommentaare ei ole: