laupäev, 13. aprill 2013

Auhinnaalbum: JCI Estonia Aasta LOM President 2012 nominent Raili Naris


AUHINNA ALBUM
B1 JCI Estonia Aasta LOM President
Nominent:   Raili Naris
Esitaja:         JCI Toompea


JCI Toompea liige alates 2004
Iga koda on pisut oma presidendi moodi. Toompea koda on nagu president Railigi soe, särav, energiline ja ääretult koostööaldis ning abivalmis. Raili jõuab igale poole – tegema, tunnustama, käima lükkama, tagant torkima, innustama ja lahendusi leidma. Suurepärane võime näha nähtamatut ja haarata toimuvat õhust, on Railist teinud karismaatilise presidendi. Kuigi näib, et 24 tundi Raili päevast kulub kojale ja kodalastele, on ta suurepärane naine ja maailmaparim ema. Sõbrana alati särtsakas ja elav ning headest ideedest tulvil. Millal ta tööle jõuab, ei tea – ilmselt on omad kokkulepped kõigevägevamaga, et päevas vähemalt 36 tundi oleks. Peale suurepärase inimestetundmise tunneb Raili end mugavalt ka numbritemaailmas.
Üldine juhtimine
Raili poolt JCI Toompea 2012. tegevusaastale loodud märksõnad olid kojaliikmete kaasamine, huvitavad ja arendavad üritused, lai üldine silmaring ja rohkem koostööd teiste kodadega. Maailmapildi avardamine sõna kõige otsesemas mõttes. Railile oli presidendina väga oluline, et kõik naudiksid seda, mida teevad ja teeksid seda südamest. Just nendest põhimõtetest lähtusid terve aasta jooksul Raili poolt algatatud või juhitud erinevad ettevõtmised:
  • läbi aasta ilmunud põnevad ja harivad ning väga oodatuks saanud Presidendi uudiskirjad. Need väärivad erilist esiletõstmist, sest oma seinast-seina infoga, oli neis alati palju olulist, väärtuslikku ja sisukat ning alati oli vaja infokirja lugeda koos kalendriga, et jooksvalt vajalikke märkmeid teha. Olgu siis kojaürituste või näiteks olümpia avatseremoonia ülekande alguskellaaja kohta. Spordiürituste regamistähtaegadest rääkimata.
  • koja mentori ja tippkoolitaja Elmo Puideti poolt läbiviidud projektijuhtimiskoolitus;
  • suusareis TwinSki – energiat ja tervist täis ettevõtmine spordihuvilistele, millest on saanud traditsioon
  • JCI Toompea talvised, kevadised ja sügisesed loodusmatkad, mis toimusid looduskaunites paikades alati koos väikese lõkke ja saunaga ning kuhu olid alati oodatud ka kodalaste pereliikmed
  • JCI Rattaklubi regulaarsed rattamatkad nii Tallinnas kui selle lähiümbruses
  • Tallinna kodade ühine Vastlapäev Rat Race nii korraldamises kaasalöömine kui osalemine
  • Koos kooli projekti käimatõmbamine ja toetamine
  • südamlik ja lahe Jõuluglögi;
  • JCI Toompea aastakonverents Nõia Elu;
  • Tihe koostöö ja üritused JCI Poolaga, mille käigus allkirjastati vastastikune sõprusleping ja käidi vastastikku külas
  • Koja sünnipäev Rabav Matkakodus, JCI Toompea Laste Jõulupidu Nukuteatris
  • Kojaõhtud ja koosolekud, mis toimusid alati mõnes huvitavas kohas, kus lisaks JCI teemadele oli võimalik avardada ka oma silmaringi: Eesti Disaini Maja, Suur Gild, Raeapteek.
Meie koja tähtsündmus JCI Toompea Aastakonverents- ”Nõia Elu” oli osalejatele lustakas ja meeldejääv. Lisaks kojaliikmetele oli osalejaid nii teistest kodadest, JCI Toompea tulevaste kui endiste liikmete seast ja kõik jäid üritusega väga rahule. Eriti muljetavaldav oli auhinnatseremoonia ja auhinnad ise. Piia Berting viis läbi stressijuhtimise koolituse ning seda kõike muhedas nõidadele omases võtmes. Kõik võtsid kaasa teadmise, et korralik nõid vajab vahel ka väikest pausi, et lihtsalt logeleda. Kindlasti tuleb endale meelde tuletada, millised head omadused teevad just mind eriliseks ning olla oma saavutuste üle uhke ja ennast piisavalt tunnustada. Toimus nõiajookide segamine, mustkunst, tants ja trall.

Juhiks olemise kunst2012. aasta lõpuks oli JCI Toompea ridades 29 liiget, 2 liikmekandidaati, 11 senaatorit, 4 auliiget ja 4 seeniorliiget.Sel aastal Toompea kodalaste tegemisi hinnates võib öelda, et märkimisväärne % kojaliikmeid osales erinevatel üritustel ja projektides, mis on äärmiselt kõrge osakaal. Siin on suur osa president Railil, kes eeskuju andes osales ise nii oma koja kui teiste kodade üritustel, suhtles kodalastega otse, kutsus neid projektides kaasa lööma, üritustel osalema ja naaberkodade ürituste korraldamiseski käed külge lööma (Rat Race). Üritustele olid alati väga oodatud ka senaatorid ja auliikmeid – et järjepidevus säiliks ja kogemused saaksid edasi antud. Tugev rahvusvaheline suhtlus andis kodalastele lisaks tavapärastele JCI rahvusvahelistele üritustele hulgaliselt lisaüritusi, mille kaudu teisi riike ja loomulikult JCI tegevusi tundma õppida.
Nende kodalaste jaoks, kes igapäevaselt koja-asjadega toimetada ei saa, kirjutati järjepidevalt muljeid JCI Toompea blogisse (http://jcitoompea.blogspot.com).
Praeguseks on blogist saanud arvestatav koja kroonika, mis lisaks faktidele kajastab suurepäraselt JCI Toompea vaimsust ja mõnusat energiat. Tegu on nii populaarse blogiga, et ka teiste kodade liikmed kirjutavad sinna heameelega oma muljeid JCI Toompea üritustest.

Väärtuslikkus JCI-le


Tihe koostöö teiste kodadega, JCI promomine läbi heategevuslike projektide
Oma koja üritusi südamest armastavad toompealased osalesid 2012. aastal aktiivselt ka teiste kodade ürituste korraldamisel ja külastamisel. Loomulikult oma energilise ja karismaatilise presidendi eestvedamisel.
 
Traditsiooniks on saanud osaleda:

  • JCI Korvpalliturniiril
  • Rat Race`l
  • JCI Rannavolles;
  • JCI Latvia presidendi ametisse pühitsemisel 
  • Balti Kevadkonverentsil
  • Eurokonverentsil Braunschweigis.
  • Erilise tähelepanu JCI-le ja ka JCI Toompeale tõi heategevuslik projekt Koos Kooli
  • Toimusid Tallinna kodade ühised huviliste õhtud, üldkogud ja ühine Vastla- ja Sõbrapäev.
  • Koostööd Eesti kojaga kinnitab mitmete kodalaste seost Eesti koja juhatusega

    JCI Toompead hinnati ka 2012. aastal Kõige efektiivsema koja tiitliga ning koda kandideeris kreatiivselt ja tulemuslikult JCI Estonia Aastakonverents 2013 korraldajateks.

    Toompea kojal on uhke tunne, et meil on olnud selline president, nagu Raili Naris !
    Me leiame, et ta on igati väärt tunnustust kui JCI Estonia Aasta LOM President aastal 2012!

    JCI Toompea

Kommentaare ei ole: