laupäev, 13. oktoober 2012

Sügisene (auto)matk Kõrvemaale, 13.10.2012

13 oktoobril käisid Toompea kodalased ja sõbrad sügisest Kõrvemaad avastamas. KogunesimeTallinnas Sikupillis ja keskkonnasõbralikult koondusime edasi liikumiseks ühiselt autodesse. Avastamist ootas Põhja-Kõrvemaa oma kõrgete ooside ja mõhnade ning nende vahel sügavates lohkudes asuvate maaliliste väikeste järvedega maastik. Meie teele jäid Kaasikjärv, Ümerikjärv, Linajärv ja Paukjärv ning loomulikult ilus sügisene mets oma radade, kraavide ja purretega.

Ilm oli suisa imeline. Me kõk kiitsime matkajuhti suurepärase kokkuleppe eest ilmataadiga. Tõepoolest oli soe ja tuulevaikne päiksepaiste, mis tegi maastiku lausa maaliliseks. Järvede peegelsile vesi, pani kaasas olevad fotosõrad andunult tööle. Tulemus räägib iseenda eest:



 


Kaasa võetud toidumoon hakkas varsti kottides hädakisa tegema ja tuli leida sobiv paik laua katmiseks. Selgus, et parim paik oli vaatetorni tipus asuv platvorm. Oo milline hunnitu vaade oli meie söögilaua ümber!


Mida kõike head ja paremat pakuti ka söögilaual! Kõik olid toonud kaasa kehakinnitust nii endale, kui sõbrale mõeles ja nii jätkus juttu ja nosimist päris pikalt.


Lõpuks saabusime jälle maapeale ja rännak suundus pargitud autode poole. Pidime ju jõudma õhtuks sauna, mis meie teada juba hubaselt suitsu korstnast välja ajas ja ootas leiliviskajaid... Sauna manu jõudsime täpselt kokkulepitud ajal aga mida ei olnud, oli köetud saun. Perenaine saabus hetke pärast ja oli päris õnnetu, et meiega nii juhtus- lihtsalt väike segadus telefoninumbritega... Aga kõik lahenes nii nagu alati- ehk siis hästi! Lisaks soojale saunale saime veel ka mõnusalt kuuma vaarikateed ning magusat kookigi saunaootusajaks põske pista :-)

Saunamõnu kontides ja värskest õhust pea selge, pöördusime pimeduse saabudes tagasi Tallinna. Oli tore ja tervislik päev looduses!

Aitäh Ando, et sa ikka viitsid neid linnainimesi endaga koos loodusesse vedada! Inspireeriv päev andis uusi matkaideid ja loodame, et Ando abiga need ka teoks saavad :-)

Veel pilte näeb koja fotoalbumis.
Ja matka teekonda näeb siit.

Muljetas Krista
Fotod: Kaido, Mikk ja Erki

Kommentaare ei ole: