neljapäev, 3. mai 2012

Yoga Func’i kogemus
3.mail kogunesime koos teiste joogahuvilistega Arigato spordiklubisse. Keegi polnud kokku puutunud sellise asjaga nagu Yoga Func ja mina ei olnud joogaga üldse kokku puutunud. Olen küll mõtteid mõlgutanud, et võiks ju mõne treeningu välja valida, aga sinnapaika on see mõte jäänud. Nüüd siis tore pakkumine JCI Spordiklubilt – no kuidagi ei saanud minemata jätta. Lühitutvustuse Yoga Func’st andis meile imearmas treener Sandra. Treeningu autor on Jocke Salokorpi, kes on treeningu loonud ashtanga jooga põhimõttel.  Treeningu jooksul  pidavat pingutama ka neid lihaseid, mille olemasolust meil ei pruugi aimugi olla. Treening pidavat olema üldfüüsiline ja on võrdväärne lihastreeninguga. Tähtsal kohal on hingamine. Julgesin kahelda, et hingamine ja väike tasakaalu hoidmine kuidagi mõjuda võiks, eriti veel lihastele. Aga kuna ei ole ju joogaga kokku puutunud, ei hakanud oma arvamust valjult välja ütlema.
Niisiis alustasime treeningut, mida saatsid osalejate naerupursakud. Harjutused, mis esmapilgul tundusid nii lihtsad, osutusid palju raskemateks. Tasakaalu hoidmiseks tuligi kasutada neid mitteteadaolevaid lihaseid. Treening toimub muusika saatel ja liigutused on üsna kiired. Treeningu lõpuks oligi nahk märg ja enesetunne supperhea. Väike kokkuvõte treeneri poolt ja arvamused osalejatelt ning oligi 1,5 tundi möödas. Treening osutus nii meeldivaks, et otsustati üheskoos korrata seda ja miks mitte vabas õhus suvisel ajal. Treener Sandra on igati valmis meile seda korraldama.
Sel õhtul tundsin end väga mõnusalt peale trenni. Järgmisel päeval enam nii mõnus ei olnud kuna haiged olid need väikesed lihased ja eriti keskkohast. Minu skeptilisus osutus alusetuks ja minu esimene joogakogemus andis tõuke saada ka kogemusi teistest joogastiilidest. Soovitan soojalt minna Yoga Func treeningusse – see annab väga hea energialaengu terveks päevaks.
Angela
Secy2012

1 kommentaar:

Minni ütles ...

Jocke trennid on huvitavad:)
Angela kokkuvõtet lugedes meenusid kohe enda treeningud.
Aitäh inspireeriva meeldetuletuse eest, mida mina ise saan edasi teha!

Minni