pühapäev, 27. mai 2012

JCI Toompea 21.sünnipäev

Rõõmsameelne JCI-kate pere kogunes JCI Toompea koja 21-st sünnipäeva tähistama Rabav elamustallu Kõrvemaa ooside vahele. Juba teekond Tallinnast Kõrvemaale pakkus silmailu. Metsade rüpes paiknevasse tallu kohale jõudes avanes hingemattev vaade hästihoolitsetud kompleksile. Koja huvilisena üritusel osaledes panin mõned mõtted kogetust ja nähtust kirja.
Kohalejõudnud vestlesid JCI liikmest peremehe ja ülejäänud pererahvaga. Nii mõnelegi JCI-kale oli see mitmes külastus Rabav tallu.
Miski justkui toob inimesi siia tagasi. Seejärel asuti kinnistut ja hooneid uudistama. Õues kujundatud hea äraolemise, söögi- ning sööginautimise kohad pakkusid mõnusat äraolemist.
Kartulikeldrisse ehitatud saun – etteruttavalt öeldes leil oli mõnus - ja tünnisaun oma hunnitu vaatega andsid võimaluse nii puhkamiseks kui ka seltskondliku vestluse arendamiseks, mis kestis terve öö.
Koja sünnipäeva puhul tervitustoost tõstetud asusime loodusretkele.
Retke algul mälestasime vaikusehetkega samal päeval viimsele teekonnale saadetud JCI Haapsalu liiget.

matkalised Kõrve rabas

Ottomar ja Ronni

Matka hariduslikus osas kuulsime lugu koprapere tegemistest. Õppisime tundma küüvitsat, tupp-villpead ja sookailu. Igaüks sai valida endale sobiva tempo looduse kogemiseks ja kaaslastega jutu puhumiseks. Retke pidasid vapralt vastu ka noored osalejad. Ottomar silkas rõõmsalt koer Ronniga teiste ees rajal ja nõustas täiskasvanuidki, kuidas mahalangenud puudest üle saada.
Retkelt naasnuna ootas meid ees üllatus.

Piia ja Raili ning
taamal Tallinna ralli

Peatumiskohast möödus Tallinna ralli ja need, kellel oli motospordi huvi, nägid uhkeid kurve. Õhtul viis Piia läbi  töötoa naistele naiselikkuse teema. Andol oli trükivalgust mittekannatav meeste töötoa teema, mis meeste liikuvuse tõttu jäi realiseerimata.
Koja sünnipäevale saabus ka JCI Tallinna koja esindus hea tuju ja kingitustega. Sõbralike inimeste ja mitmekesiste teemadega möödus õhtu rõõmsalt ja sisukalt. JCI Toompea varasemad presidendid vestsid vahvaid lugusid.

külalised:)

Meelis, peremees
söögivalmistame hoos

Õhtule andis omamoodi mõnusa loomuliku värvingu eri vanuses loomade ja laste turvaline ning rõõmus koos kulgemine. Berni alpi karjakoer Mooses ja kuldne retriiver Ronni võitsid kumbki oma isikupärasel moel kohalolnute südamed.  Aeg justkui lendas. Peremees ei pidanud paljuks metsast külalistele ka värsket vihta tuua. Nii, et õhtu hinge ja ihu puhastamisele suunatud pool võis saunades alata. Ööks taltusid ka muidu aktiivsed sääsed.
Mõned JCI-kad seadsid eesmärgiks vaadata päikesetõusu pühapäeva hommikul. Ja kas saaks selleks olla paremat kohta kui tünnisaun! Mistahes söök ja jook maitsesid tünnisaunas eriti hästi. Peaaegu sama suur nauding kui vahepeal enda jääkülma veega värskendamine oli erinevate intellektuaalsete teemade arendamine.
Nädalavahetus pakkus ka tõeliseid maitseelamusi.
Tööka presidendi Raili küpsetatud pannkookide lõhn mitte ainult ei äratanud kojalasi pühapäeva hommikul, vaid nende soolase ja magusa täidisega söömine paitas ka osalejate maitsemeeli. Raili tervitusnapsu salaretsepti, milles on kolm erinevat jooki vahekorras 2, 3 ja 1, peab meistrilt küsima. Nagu ka taluperenaise  beseekihtidega ja metsamaasikatega kaunistatud suussulava koja 21. sünnipäeva tordi valmistamise saladusi. 

Vargamäe

Pühapäeval suundusid kodalased Vargamäele etendust „Vargamäe varjus vaatama.“ Näitlejatöö oli nauditav ja Mari lugu oli Tammsaare oma headuses. Hinge oli pandud nii tüki sisuse kui esitlusse. Vargamäe talu pakkus suurt avastamisrõõmu nii muuseumi, hoonestuse, maastiku kui taimestiku osas.

Vargamäe tamm

Teekonnal Vargamäelt Tallinna suunas ei köitnud meie rõõmsat reisiseltskonda mitte ainult maastikuvormide vaheldumine, vaid ka hingematvad rapsiväljad. Nende kollane värv oli nii intensiivne, et silmadel hakkas lausa valus. Ja milline lõhn, need, kes kohal olid teavad.  Keda huvitab, kuidas see kõiki pildile jäi võiks uudistada fotoalbumit.

Teekonnal Tallinnasse pakkus Jäneda mõis avastamisrõõmu ja Musta täku tall kehakinnitust. Jäeti hüvasti, aga üllatusena teel linna tekkis osal seltskonnast mõte külastada Jägala juga. Juga pakkus silmarõõmu oma veeseina ja vahumerega. Liigne hulljulgus meid ei haaranud ja me järginud ühe külastaja eeskuju hüpata joa veerelt vetesügavustesse. Toomingad oma lõhnaga lausa kutsusid ennast jäädvustama.
JCI Toompea sünnipäeva väärikas tähistamine jääb meelde oma mitmekülgsete ettevõtmiste, heatahtlikkuse, abivalmiduse ja sõbralikkusega. Saadud intellektuaalset stimulatsiooni ja emotsionaalselt laengut on sõnadega raske kirjeldada, mistõttu tasub ise teinekord kogeda.

Muljetas
Kadri Sirg
JCI Toompea huviline

Sünnipäeva  raames üles võetud pildimaterjali leiab Toompea pildialbumist!

1 kommentaar:

Marju ütles ...

Väga mõnus lugemini, aitäh Kadrile toreda kokkuvõtte eest! Kahju, et ise seekord osaleda ei õnnestunud.