teisipäev, 13. aprill 2010

JCI Trainer

10.04. – 11.04.2010 toimus Tallinnas hotellis Central JCI Traineri koolitus, millest ka mina seekord osa sain. Olles hiljuti läbinud JCI Presenteri koolituse, oli mul mõningane ettekujutus sellest, mis mind ees ootab, sest eelmise koolituse lõpus tutvustati meile ka järgmist üritust.

Teadaolevalt toimub JCI Trainer inglise keeles, mis nõuab osalejatelt lisapingutust ja seda eriti nendelt, kes igapäevaselt keelt ei kasuta, sest keeleoskus pole nagu jalgrattaga sõitmine, mis meelest ei lähe. Keel ununeb! Ja kuidas veel! Kuid kellelegi polnud pääsu, sest lisaks sellele, et kursus toimus võõras keeles, koosnes kogu seltskond eri rahvuste esindajatest. Meie kampa kuulusid lisaks eestlastele veel lätlased ja venelased, mis muutis kohvipausid keelelises mõttes kirjuks: kuulda oli eesti, vene, läti ja inglise keelt.

Koolitus ise oli väga kaasahaarav, sest igal sammul oli tarvis jälle ise midagi korda saata ja õpitut praktiseerida. Vahepeal tundus lausa, et tahaks vahepeal niisama ka rahulikult kuulata treenerit, kuid tagantjärele mõeldes aitas aktiivne osalemine õpitut kinnistada. Kahe päevaga võeti läbi üle kümne mooduli, millest igaüks keskendus erinevale teemale.

JCI Trainer

Kaks päeva aktiivset taidlemist ja mõttetööd põimituna lõbusate time out´idega muutis selle nädalavahetuse lausa unustamatuks.

Palju olulist informatsiooni ja uusi teadmisi, mida tarvis kohe kasutama hakata, sest muidu läheb ju meelest... Järgmisel korral, kui kuulan kellegi kehvemapoolset ettekannet, oskan vast kohe hinnata, kas esineja on läbinud JCI Traineri või mitte :) See aitab tõeliselt palju kaasa heaks esinejaks saamisel.

kribas Merilin

1 kommentaar:

Ingelise Israel ütles ...

Mul on väga hea meel treenerite järelkasvu üle meie kojas! :)