reede, 28. märts 2008

Kevade tervitamisest

Sütti, sütti lõke!

Paistab et sõnusime kevade ära...
Nimelt käisime kevadet tervitamas. 20.märtsil ta kirjade järgi ju saabus ja siis oli meil tarvis koguneda Pirita randa ning teha esimene grill. Kevad ju!

Vedasime enne päikeseloojangut kohale suure grilli, hunniku grillitavat ja termoste viisi kuuma teed (mõnele ka veidi "soojendavamat" kraami) ning suundusime tööpäeva lõppedes muuli algusesse liivasele rannale. Kodalasi ja sõpru oli üle Eesti kohale tulnud, nii et õhtu jooksul tilkus meid kokku lausa mitukümmend! Lisaks paar koera, kes siis lõputult hullata ja vorsti närida said.

Termomeeter näitas miinuskraade ja laine randus mühinal. Tuul mässas ja sikutas kiharaid. Kas me sest hoolisime? Surusime külmavõetud näpud tihedamalt ümber auravate kruuside ja pigistasime grillilt tulnud tuliseid vorste sõrmede vahel. Lisaks vorstidele/lihale grilliti kõivõimalikku, kaasa arvatud seeni sinihallitusjuustuga ja banaane meega. Gurmaanide elu, mis teha:)

Hüplesime jalalt jalale, jättes eemalt mulje tantsivatest pärismaalastest. Sabatants ja kukepoks olid samuti aktuaalsed. Oli palju neid, kes autodega muuli poole sõitsid romantikat nautima ja meid oma soojadest autodest pikalt tunnistasid. Vahel tundus, et hämmastavalt, vahel aga, et tunnustavalt:) Hullud grillivad miinuskraadidega lagedal rannaliival!

Aga ütlemata vahva elamus oli.

Miks me seda tegime? Tervitasime kevadet, nagu juba öeldud. Kuigi täna õue vaadates jääb mulje, et hirmutasime ta hoopistükkis ära.
Miks mitte veidi oodata ja suvel grillida? Vabandage, kes siis enam viitsib? Siis on grill nii tavaline, ei tekita mingeid erilisi emotsioone. Peale päikeseloojangut miinuskraadidega pimedas rannas koos vahvate kaaslastega grillilõkke ümber tantsiskleda on aga hoopis teine tera:)
Leebelt hullud ekstremistid on need JCI-kad!
Siiras rõõm
Kukepoks
Laseme hea maitsta, mis sest et varbad-näpud külmast kanged
Ei mäleta et lihast oleks puudust tulnud, siin aga kannibalismi ilmingud...

Sabatants on täies hoos!

Kas soovid neli auku või kaheksa?

Kommentaare ei ole: