neljapäev, 17. mai 2007

Kuidas JCI Toompea pioneerilaagris käis, 19.05.07

JCI Toompea sai selle aasta Mais 16 aastaseks! Mismoodi seda tähistada, et see ka meelde jääks? ”Et saaks hängida nii, et pärast on kuul kaifitud laifi pärast” (Jüri & Kark)?
Ideid oli mitmeid, kui parimaks osutus aga mõte korraldada oma pioneerilaager!

Milliseid tundeid ja mälestusi sõna “pioneerilaager” inimestes esile kutsub? Mõnele meenuvad rivistused ja lõkkeõhtud, teisele jälle ööhäired koos retkedega metsa ja pasteerimised, kolmandatele esimene disko jne. Seda kõike me ka tegime!


Kenal varasuvisel laupäeval, 19 mail, kogunesid vahvad pioneerid Ojaäärsele, Palmse lähistele. Päev algas piduliku rivistusega, kus igaüks sai endale ka kaelaräti kaela. Soojenduseks tegime rivimarssi ja siis kuulasime vanade “veteranide” heietusi. Veteranideks osutusid JCI Toompea endised liikmed- Jaan Paeveer, Andres Pukspuu ja Jüri Tümanok. Saime teada nii mõndagi huvitavat koja loomise ja esimese 10 tegutsemisaasta kohta. Palju asju oli tookord teistmoodi ja nii mõndagi on ka samaks jäänud....

Pärast kosutavat lõunasööki, jagati kogu pioneerirühm sujuvalt väikesteks salkadeks (Komeedid, Kosmonaudid, Atomikud ja Raketid) ning algas maastikumäng. Orjenteerusime metsas, lahendasime mõistatusi, võistlesime meisterdamises, telgi püstitamises, lippudega signaliseerimises, morse tundmises ja aja peale gaasimaskide pähe panemises. Kogu see rassimine tegi aga kõhu üsna tühjaks ja võibolla just seepärast maitsesid makaronid juustuga imehästi. :-)


Kõht täis, oli veel aega päikest võtta, juttu puhuda ja võrkpalli mängida. Õhtu edenedes sai aga saun valmis...olime plaaninud küll “segasauna”- Eestlased ja Lätlased, aga kuna Riiast ükski pioneer raporteerima ei tulnud, läksime siis lõpuks ”segamata sauna”. :-)


Kui väljas hakkas juba hämarduma, kogunesime lõkkeplatsile ja kolme võlusõna järel: “süti, süti, lõke”, saime nautida sooja, praksuvat tuld. Õige pea oli ka aeg tuua välja sünnipäevatort, mille peal ilutses suur pioneerimärk ja selle keskel ei kellegi muu, kui meie armsa Raini pilt! :-)



Õhtu naelaks osutus aga loterii. Igaühel meist oli eelnevalt võimalus osta pilet, või kaks ning iga pilet võitis! Oli vihmavarje, nokkmütse ja karastavaid jooke, kuid peavõit oli Ericssoni mobiiltelefoni uusim mudel! Kõik tänu tublile organiseerimistiimile, kes need võidud meie sponsorite käest välja rääkis. :-)


Öödiskol sai keksitud varaste hommikutundideni ja kui siis lõpuks voodisse saadi, kõlas ööhäire. Varastatud olid nii meie laagri lipp, kui ka president! Kedagi see aga enam ei huvitanud, kuna tundus nii mõnus lõpuks linade vahel olla... aga ega meie tubli orgunnitiim siis seda nii ei jätnud- suurimad põõnajad avastasid hommikul oma näolt nii vuntse kui ka käte pealt tätoveeringuid- kõik eeskujulikult veekindla markeriga tehtud! :-)




Järgmisel hommikul tõdesime ühise söögilaua ääres, et oli igati vahva üritus!
Suured tänud kõigile organiseerijatele!



 
Muljetas Ando

Toimetas ja täiendas Ando, märtsis 2012

Kommentaare ei ole: