esmaspäev, 10. september 2007

Kuidas JCI Toompea filmiajalugu tegi, 05.09.07

Et kõik ausalt ära rääkida, pean alustama sellest, et JCI Toompea otsustas kandideerida 2008 aasta JCI Suvepäevade korraldajaks. Et seekord midagi erilist teha, otsustasime teha selle suvise jõuluvanade kokkutuleku stiilis! Korraldav koda pidi välja valitama juba Septembris toimuval JCI aastakonverentsi üldkogul. Mütsiga me seekord lööma minna ei tahtnud... Augusti viimasel kojalõunal veidi asja arutanud, tulime ideele valmistada seekord üks vahva videoklipp ja see üldkogul ette mängida...
5. Septembril koguneski siis Rauli juurde veider seltskond- oli päkapikk punase mütsiga, jõuluvanasid somebreeroga, -rulaga, -rattaga, -tsikliga ja üks lihtsalt suviselt shortsides :-)

Esimeseks julgeks näitlejaks oli Kadi, sombreero peas ja pruunid silmad selle serva alt välkumas, sõitis ta uhkelt rattaga kaamera eest läbi, kingikott seljas. See tuli nii efektselt välja, et otsustasime seda teemat edasi arendada.... Järgmine stseen toimus juba Rauli aias, kus mängis üks jõuluvana päkapikuga liivakastis ning teine igavles kiikudes. Panime oma filmis siis Kadi nende eest läbi sõitma ja jõuluvanad talle järgi vaatama, püsti kargama ja järgi jooksma... :-)

Edasi tahtsime filmida erinevaid jõuluvanasid erineva transpordiga suvepäevadele kihutamas. Et Kaidol oli ilus punane auto, dekoreerisime ta paberist kuuskedega ja “JCI Jõuluvanade Kokkutulek” sildiga ametlikuks jõuluvana autoks :-)




Seejärel pakkisime kaasa vajalikud dekoratsioonid ja atribuudid ning sõitsime veidi kaugemale metsa vahele, et vabamas õhkkonnas segamatult filmida. Tegelikult filmimine nii ludinal ei läinud ja iga stseen nõudis vähemalt 2-3 duublit... kuid näitlejaid see ei häirinud.


Lasime päkapikul mitu korda tee ääres hääletada ja möödatuiskaval tsikliga jõulutaadil ta peale võtta, teine jõuluvana sai rulluiskudega metsas sõita, kolmas rulatada ja neljas autoga mööda kihutada, endal pea aknast väljas ja habe tuules lehvimas...iga kord kiirust vähendades, et auto taga olev silt ikka ilusti kaamerasse paistaks, nii et “operaator” rahule jääks :-)


Kuidas aga näidata, et kõik jõuluvanad ühte ja samasse kohta suunduvad? Kuna meil oli varuks Eesti kaart, siis otsustasime selle peal lauamängu nuppe liigutada, tuues nad lõpuks kõik Pärnu lähedale Jõulumäele kokku.


Mõeldud- tehtud! Kihutasime tagasi Rauli juurde, Raul laenas laste käest vajalikud nupud, liimis neile metallist seibid alla, Kaido maalis neile veel lõbusad näod peale ja siis sai õues oleva batuudi peal neid magnetiga alt poolt liigutatud. Jäi vaid üle filmida :-)


Filmivõtetega vaevalt ühele poole jõudnud, hakkas väljas juba hämarduma, kuid siiski saime veel pea-aegu kogu võttegrupi pildi peale.


Aga ega film sellega veel valmis polnud... allakirjutanu sai kodus seda veel poole ööni kokku mixida... Kogu vaev sai aga tasutud, kuna järgmisel koja koosolekul sai see klipp peale ettemängimist suure aplausi osaliseks. Juhuu!

Lõpetuseks võib öelda, et klipi tegemine oli lõbus ja pakkus kõigile osalistele piisavalt pinget ja “actionit”. Töö käigus tuldi välja huvitavate ideedega, mis enamuses kohe ellu viidi, nii et filmimine oli vaid puhas rõõm. Sellise seltskonnaga võtaks kindlasti veel midagi sarnast ette!

Valminud reklaamiklipp asub siin:



Võttegrupp:
Ando  - operaator Kõps
Kaido ja Raul - näitlemine ja fotod
Kadi, Rain, Reemus- näitlemine


Muljetas Ando


Toimetas ja täiendas Ando, märtsis 2012

Kommentaare ei ole: