pühapäev, 4. mai 2003

Toompea Koja kevadmatk 4. mail 2003


Toompea Koja kevadmatk oli sellel aastal veidi erinev oma eelkäijatest- nimelt oli traditsiooniline kanuumatk asendatud rabamatkaga ning ühendatud Kiiklasse rajatava laste- ja noortekodu talgutega. Eelneva talgupäeva väsimust ning tuulist kevadilma trotsides läbiti pühapäeval Selisoo- ja Kotka matkarada- kokku 10 kilomeetrit. Kevadmatkal osalesid: Anneli, Janek, Evelin, Liina, Maret, Peeter, Helen, Liis lastega, Marika, Sten, Külli ja Alar.


 Rabamatka juhtis kogenud RMK matkajuht Anne-Ly Fenzer (pildil keskel). Pärast lühikest instruktsiooni rabas liikumise kohta asusime Selisood vallutama.

Matkaraja pikkuseks oli 4 km. Erinevalt tavapärasest laudteega raba-matkarajast liikusime Selisoos enamjaolt laugaste vahel- see oli väsitav, kuid tõeliselt huvitav kogemus!!!



Selisoo matkarada saab alguse Estonia kaevanduse Milloja settebasseini juurest. Soosse on rajatud laudtee puhkekohtadega kuni järveni.




Selisoole on iseloomulikud erineva suurusega laukad, mis paiknevad rühmiti, moodustades maalilisi laugastikke. Rabajärvede"ujuvad" saared võivad sõltuvalt tuule suunast ja tugevusest muuta oma asukohta märkimisväärselt kiiresti.




Pärast lõunasööki püstkojas suundusime Kotka matkarajale. Tuulised lagendikud sundisid matkalisi mütsid pähe panema ja kapuutsid kõvasti kinni nöörima. Külm tuul ning niiske rabaõhk tegid oma töö! Vastupidiselt esimesele matkarajale läbiti viimane osa märkimisväärselt aeglasemalt- laupäevane talgutöö, pikaleveninud õhtune sumin lõkke ääres ning hommikune sumpamine lauguste vahel olid matkalised silmnähtavalt ära väsitanud. Pildil "külmunud" nägudega Anneli, Marika, Helen, Peeter, Külli ja Alar matkajuht Anneli kommentaare (keskel) kuulamas.

Kotka 6 kilomeetri pikkune matkarada lõppes Iisaku külje all. Pärast korralikku kehakinnitust ning -soojendust kohalikus pubis asusime hilisõhtul Tallinna poole tagasiteele.

Osalejate muljeid matkast...
Liina: "Mõte talgud ja matk ühendada kandideerigu aasta parima idee aunimele! Matk teisel päeval oli vaevaline ja väsitav, aga ilma selleta oleks ilmselt nädal aega kontoriinimesed töö tegemisest valutavat selga, käsi ja jalgu kaevanud. Matk oli märkamatu lõdvestus."
Evelin: "Mulle meeldis Selisoo matk- ilus raba ning väga hea matkajuht, 10 punkti talle!!! Kotka matkarada oli seevastu sündmustevaene ja pikk. Ilm oli külm ning tülpimus tuli peale."

 



Kommentaare ei ole: