esmaspäev, 8. märts 2021

JCI Toompea uudiskiri. Märts 2021


Uudiskiri: märts 2021

 

Kallis kodalane! 

Üha kasvavad koroonanumbrid mõjutavad meie tegemisi rohkem kui kunagi varem. Kahjuks pidime edasi lükkama õues toimuma pidanud naistepäeva ürituse. Virtuaalkeskkonda kolib JCI Estonia ettevõtluskonverents "Väärtusta tulevikku - sõit Ameerika mägedel". Rohkem infot peaks tulema lähipäevil.

Kuid nagu Stephen Hawking ütles, siis intelligentsus on võime kohaneda muutustega. Näiteks oleme uue liikme Kätlin Halopi eestvedamisel käima lükkamas uut projekti, mille eesmärk on tutvustada erinevaid ameteid ning seeläbi aidata kaasa teadlikumale erialavalikule. Tutvustavad tunnid toimuksid virtuaalselt ning on seetõttu on need võimalik viia kõigi Eesti noorteni. Hiljuti lõppes Dagny Aalde juhitud kevadsemestri ettevõtluskursus Tallinna Inglise Kolledžis, kus osad loengud toimusid virtuaalselt, teised füüsiliselt ning osad ka selliselt, kus lapsed olid klassis ning esineja osales virtuaalselt. 

Suve poole vaadates loodame siiralt, et saame meie juubelit tähistada päriselt klaase kokku lüües ning toimuma saab ka 27.-29.08 planeeritav Battle of the Baltic Ahvenamaal. Tegemist on sõpruskohtumisega twinning-kodade vahel, kus toimuvad mõned võistlusmängud, tants ja trall. On, mida oodata! 
 
Tervitustega
Maarja 
President@jcitoompea.ee

58053765

 

Koja uudised

 

16.03 Liidrikool: Emotsionaalne intelligentsus ja mindfulness juhtimises


Märtsis arutleme Liidrikoolis emotsionaalse intelligentsuse ja mindfulnessi üle. 2 tunnise interaktiivse seminari jooksul saame sissejuhatuse arvukates organisatsioonides rakendatud mindfulness'il põhinevasse emotsionaalse intelligentsuse (EI/EQ) treeningprogrammi, mis loodi Google'is tänapäevasest neuroteadusest lähtudes. Muuhulgas arutleme milline on tähelepanu treenimise roll keskendumise parandamises ja empaatia arendamises, õpime mõned baasharjutused tähelepanu koondamiseks, meele rahustamiseks ning inimestevahelise ühendatuse, osavõtlikkuse ja kaastunde tugevdamiseks.
Seminar aitab parandada keskendumist ja empaatiat, et saaksime rakendada oma tiimide täispotentsiaali.
Seminari viib läbi Marko Lepik. Marko (MSc LSE/London, MA Tartu) on organisatsioonidele keskendunud emotsionaalse intelligentsuse ja eneseteadlikkuse juhendaja. 
Rohkem infot Facebookist. Registreerimine toimub Fientas
 

  

JCI Estonia ülesed uudised

 

09.03 JCI Estonia vestlusaken: Kuidas kaasata kogukonda?


Kogukonna kaasamisest vestleb Viljandi jalgpalliklubi Tulevik arendus- ja turundusjuhi Marek Tiitsiga JCI Viljandimaa president ja kogukonnaaktivist Jaana Hinno. Rohkem infot Facebookis ning registreerida saab Fientas

 



 


18.03 JCI Haapsalu inspiratsiooniõhtu: saunalavalt börsile


Nii saunasõbrad kui ka investeerimishuvilised on viimasel ajal kuulnud kindlasti Saunumist – muhedast Eesti firmast, kes toob koju kätte tänaseks UNESCO vaimse pärandi nimekirja jõudnud Eesti pehme suitsusaunaleili. Investorite radarile jõudis Saunum eelmise aasta lõpus, tehes detsembris eduka börsidebüüdi (Nasdaq Tallinn, mitmepoolne kauplemissüsteem First North), mille raames märgiti aktsiad rohkem kui kümnekordselt üle. Kuidas see kõik juhtus, räägib meile juba idee autor ja Saunumi asutaja Andrus Vare (JCI e-Koda). Vestlust modereerib Anni Oja (JCI Haapsalu). Rohekm infot Facebookis ning registreerida saab Google Formsi kaudu. 

 


 

Toimunud üritused

 

Lõppes kevadsemestri ettevõtluskursus Tallinna Inglise Kolledžis


Veebruaris jõudis lõpusirgele ka kevadsemestri kursus 10. klassi õpilastele Tallinna Inglise Kolledžis, mis õpetas noori äriplaani koostama. Käisltemist leidsid teemad nagu äriidee leidmine-sõnastamine, toote-teenuse ärimudeli valimine, mikro- ja makrokeskkond, teenuse - ja toote disain, müük ja konkurents, turundus, personal, riskianalüüs, finantsid (rahastamine ja prognoosid) jpt. 
Lektoritena osalesid lõppenud kursusel kojaliikmed Kairi Niinepuu-Mark, Kuno Peek, Mart Repnau, Elmo Puidet, Helene Heidemann, Kati Pino, Tarvo Nurmeots, Meelis Lang, Paavo Siimann, Minni Nool, Henry Arnhold. Praktilisi ettevõtluskogemusi jagasid järgmised ettevõtjad: Triin Kask, Martin Henk, Timo Porval, Jaanika Jelistratov, Erkki Kubber.
Oleme väga tänulikud projektijuht Dagny Aaldele ning teda toetanud Risto Vällingule! 

 



Liidrikooli loeng juhtimisest ja neuroteadusest


9. veebruaril toimus järjekordne põnev Liidrikooli loeng, kus Ruti Einpalu rääkis, kuidas aju meid tegelikult juhib ja kuidas seda juhtimise juures arvesse võtta.

 


Virtuaalne üldkogu Baltic Horizon Fund'iga


10. veebruaril toimus JCI Toompea ajaloo esimene virtuaalne üldkogu koos virtuaalse Baltic Horizon Fund'i külastusega. Fondijuht Tarmo Karotam rääkis meile, mis toimub ärikinnisvara maastikul ning millega nende fond tegeleb. Võtsime Kätlin Halopi liikmeks, kinnitasime investeerimisportfelli suuruse ja jaotuse ning koja eelarve ja tegevuskava 2021. aastaks.  

 



Online multi-twinning lõuna


16. veebruaril jutustasime oma sõpradega JCI Kotka, JCI Mariehamni ja JCI Hamina kojast. Rääkisime lastetoetussüsteemidest Eestis ja Soomes ning pidasime plaani Battle of the Baltic osas, mida JCI Mariehamn 27.-29. augustil korraldada soovib, kui olud vähegi lubavad. Seega pane juba kuupäevad kalendrisse kirja!

 



Vastlapäev


17. veebruaril tegime pikad ja mõnusad vastlaliud!

 



 

Järgmised üritused

 

09.03 JCI Estonia vestlusaken: Kuidas kaasata kogukonda?
16.03 Liidrikool: Emotsionaalne intelligentsus ja mindfulness juhtimises
18.03 JCI Discover koolitus (välja müüdud)
18.03 JCI Haapsalu inspiratsiooniõhtu "Saunalavalt börsile" 
24.03 "Häki iseennast" vol 7 - Tõnis Erissaare eluhäkid
30.03 JCI Toompea kojalõuna
07.04 JCI Haapsalu inspiratsiooniõhtu "Idufirmadest puust ja punaselt"
10.04 JCI Estonia Kevadkonverents 2021: Väärtusta tulevikku - Sõit Ameerika mägedel

Oleme välja toonud valiku huvitavamad üritusi. Täpsemalt vaata JCI kodulehelt
Hoia kindlasti silm peal meie tegevusel Facebookis ja JCI kodulehel!


Kommentaare ei ole: