laupäev, 15. september 2018

Auhinnaalbum: JCI Estonia Parim Projekt 2018 laureaat - Peace Conference of Youth


Kategooria: A1 - JCI Estonia Parim Projekt
Peace Conference of Youth
Esitaja: JCI Toompea koostöös JCI Osakaga (Jaapan)

Peace Conference of Youth on JCI Osaka poolt läbi viidav programm, mille eesmärgiks on julgustada järgmise generatsiooni liidreid võtma vastutust. Programmi kaudu pakutakse osalejatele võimalusi õppida, arutada ja aru saada, mida kõike nad saavad ise teha, et saavutada maailma rahu. Sellel aastal oli programmi läbiv teema Säästva Arengu Eesmärk number 3 - Elukvaliteet ja tervis.

2010. aastal Jaapanist alguse saanud programmis on osalenud juba sadu noori erinevatest riikidest. 2018. aasta kevadel tegi JCI Osaka koostöö pakkumise JCI Toompeale, et kaasata sellel aastal ka Eesti tudengeid. Programmi raames luuakse osalejate vaheline ülemaailmne võrgustik oma riigi eestvedajatest, kes tahavad tulevikus laiendega globaalselt.

 Üldine planeerimine ja läbiviimine
Esialgne suhtlemine ning ülesannete jagamine toimusi online keskkonnas. Juuni lõpus toimus virtuaalkonverents, milles osalesid tudengid 5 riigist - Jaapan, Tai, Taiwan, Eesti ja LAV. Läbi Skype vahenduse tehti ettekandeid oma riigi tervishoiu süsteemi kohta. Eestist osales 5 tudengit.
31.07.-1.08. külastasid Eestit 16 üliõpilast Jaapanist ja 5 JCI Osaka liiget. Koos Eesti tudengitega külastasime e-Estonia Showroomi, SEB innovatsioonikeskust, Skype-i ja TTÜ Mektoryt. Lisaks kuulasime väga inspireerivaid esitlusi StartUp Estoniast ja Clean Up World projektist. Programmi lõpus  toimus TTÜ Mektorys kohtumine programmis osalejate vahel Eestist ja Jaapanist, kus läbi diskussiooni leiti lahendusi tervishoiu probleemidele ning koostatakse tegevusplaan, kuidas neid lahendusi ellu viia. Arutelu juhtis JCI Estonia president Henry Arnhold.
Septembris sõidavad kaks Eesti tudengit Jaapanisse, kus toimub projekti järgmine osa.
  
Projekti eesmärk, suunitlus
Projekti eesmärk on moodustada ülemaailmne võrgustik inimestest, kes on selles programmis osalenud, ja anda neile inspiratsiooni olla eestvedajateks liikumistele, mis loovad ühiskonda positiivset muutust. Kindlasti jätkub programm ka järgmised aastad ja JCI Toompea loodab edaspidigi projektis kaasa lüüa.

Koja liikmete osalemine projektis
Meeskond oli projektil väike, kuid mõju inimestele väga suur. Suure töö tegi ära JCI Toompea VP Twinning Triin Pajumaa ning talle olid abiks president Leelo Talistu. Õpilastena olid kaasatud 4 noort inimest, kellest kahte saame juba praegu nimetada JCI Toompea liikmekandidaadiks.

Projekti tulemuslikkus
Ühiskonnas on mitmeid probleeme, mis kõik on samaaegselt aktuaalsed erinevates riikides. Antud programmi üks mõte on jagada riigiti erinevaid toimivaid praktikaid ja kogemusi, et idaüks ei peaks eraldi jalgratast leiutama.
PCY programm tutvustas meie liikmetele ja tudengitele JCI rahvusvahelist poolt ja organisatsioonist suuremat pilti. Pärast projekti lõppu on JCI Toompeal üks uus liikmekandidaat, kes on rakendust leidnud ka juba Maailmakongress 2019 meeskonnas.
Samuti on meie koostöö JCI Osakaga olnud edukas ja uuest aastast loodame neid nimetada oma Twinning kojaks.
Samuti sai sellest projektist alguse JCI ja AIESECi vaheline koostöö.

Kommentaare ei ole: