esmaspäev, 12. august 2013

JCI TOOMPEA presidendi kuukiri nr 8 – August 2013



Head kodalased!

Hoo on sisse saanud aasta kaheksas kuu, augustikuu, kahjuks ka suve viimane kuu. Ilmad on veel super mönusad, seega nautigem õues igat minutit ja laadigem eelseisvateks sügiseks-talveks akud korralikult täis. 

Augustis on vahva kolada mööda metsi ja üldse loodust. Samuti valmivad kõikjal viljad ja ka õunad on juba kohe-kohe küpseks saamas. Veel lõbusam on aga teha õues sporti, sest päike enam ei kõrveta nii teravalt kui juulis. Üks vahva üritus meie linnas on 25. augustil toimuv 14km pikkune Ülemiste järvejooks, vaata rohkem www.stamina.ee (NB! iga finišeerija saab kaela medali). Usinamad aga valmistuvad kodulinna üheks aasta suurimaks spordiürituseks, 8.09 jookstavaks SEB Tallinna maratoniks. NB! Soodusregistreerumine kestab augustikuu lõpuni. Vaata lisa www.jooks.ee. Toimumas on palju muid rahvaspordiüritusi – parim ülevaade www.sportinfo.ee

Spordis tasub veel eraldi äramärkimist 14. augustil toimuv staadionilaulupidu koos Eesti-Läti sõpruskohtumisega jalgpallis A le Coq arenal. Vaata lisa siit.


Augustikuu rahvakalendris märkimisväärseid pühasid ei ole. 20. augustil on tulemas Eesti Vabariigi XXII taasiseseisvumispäev, mis on rahvusliku ühtsuse päev. Sellel päeval on kohane riietuda sinimustvalgelt, heisata lipp ning süüa pidulikult. Selle sündmusega seotud üritusi toimub kõikjal Eestis – nt 19.08 Tartu laululaval öölaulupidu “Järjepidevus”, 20.08 Viljandis Kaevumäel uuspatriotistlik laulupidu ning 20.08 Tallinna Teletornis perepäev. 31. augustil on jätkumas muinastulede öö traditsioon, kus kümned tuhanded inimesed kogunevad kõikjal Läänemere kallastele ning süütavad tuled. Rohkem teavet traditsioonist ja lõketest leiab siit.

Kultuurisõpradele on augustis samuti palju põnevat toimumas – nt Birgitta Festival, Viru Folk, Robbie Williamsi kontsert jpt. Info ja piletid leiate siit: www.piletilevi.ee, www.piletimaailm.com ja www.ticketpro.ee. Kindlasti tasub juba mõelda ka teatri külastamisele, piiludes mängukavasid ja pileteid, sest juba septembri alguses alustavad kõik teatrid uut hooaega.

Teada on, et septembris algab kooliaeg ning tuhanded erivanuses inimesed alustavad igapäevast liiklemist kodu ja õppeasutuse (ülikooli, keskkooli, lasteaia jne) vahel. Mõnedes õppeasutustes algab õppetöö juba ka augustis. Seega on just käesolev aeg parim asjakohaste ettevalmistuste tegemiseks – koolitarvete ja –riiete ülevaatamiseks ning vajadusel täiendamiseks. Mitmel pool on toimumas ka nende toimingute jaoks spetsiaalselt loodud üritused – koolilaadad!

Kooliaeg toob liiklusesse ka neid liiklejaid, kes ei ole veel reeglite ja liiklusoludega kõige paremini kursis. Nii autojuhtidel kui jalakäijatel on võimalus liituda liiklusrahu leppega, mille kohaselt ühed lubavad mitte ületada kiirust ning teised mitte ületada vales kohas teed. Lisalugemist lastele leiab siit.  

Meie kodumaine lennukompanii Estonian Air on aga alates käesolevast kuust teinud oma protseduurides olulise muudatuse - 1. augustist muutus Eco (turistiklassi) piletiga reisijatele lennujaama check-in lauas lennule registreerimine tasuliseks, hinnaga 10 eurot. Tasuta saab lennule registreeruda internetis Estonian Airi kodulehel, mobiiltelefonis SMS-i teel ning jätkuvalt ka lennujaamas, check-in automaadis.

August ja september on väga põnevad ning suurte sünduste rohked  jci tegemiste kuud!
-         - JCI AK 2013 projektimeeskonna koosolekud toimuvad  kell 18:00 Seiklusjutte maalt ja merelt igal nädalal.
Tule sina ka ja anna Kristale teada oma tulekust siinhttp://doodle.com/icqry9zbg6c8sw5m#table
Oleme nüüd vaprad ja kuu aega ennem JCI Aastakonverentsi võtame Toompea kodalasena endale sisemise tahte-soovi ning panustame igaüks JCI AK2013 õnnestumisse. 

-          - 18.08 annab Koos Kooli meeskond üle Paljulasteliste Perede Liidule 1sse klassi minevatele lastele koolikotid! Oma soovist kotte üle anda, informeeri palun Piia Porr (kooskooli@jci.ee, 56 56 89 50). Rohkem infot leiab siit
-        -   18.08 toimub JCI võrkpalliturniir Tartus! Anna oma spordisoovist teada Raido Raid (raigo@autokeemia.ee, 51 13 533)!  Registreerumine avatud siin
-       -    23.08 algab JCI Estonia Akadeemia Ranna Rantšos! Nädalavahetus on mõeldud selleks, et 2014 aasta kohalike kodade juhatuste liikmed saaksid omavahel juba tuttavaks ning moodulite raames jagatakse uutesse juhatustesse kandideerivatele kodalastele järgmiseks aastaks vajalikku infopagasit. Kõik see on oluline selleks, et uue aasta juhatusse liikmed oleksid vapralt valmis alustama 01.01.2014 ning edukalt kohaliku koja-aastat lõpetama 31.12.2014! Registreerumine on avatud siin
-          - Vaadates vaikselt ka septembrisse juba, siis palun kontrolli oma kalendrit, kas 11.september on Sul kalendris kirjas JCI Toompea Üldkogu.  Aeg, koht ning teemad täpsustuvad ikka 10 päeva ennem üldkogu. 

-          - 13.-15.september saab teoks JCI Aastakonverents 2013 Haapsalus! Kutsu enda sõber-kolleeg konverentsile! Teema on tervisejuhtimine ja kodulehel hea programm koos soodsa registreerumisega olemas: www.jci.ee/ak2013!

Augustikuu mõnusas suverütmis ning sügise aktiivse jci aastaaja foonil, veedame  mõnusalt  kvaliteetaega oma lähedaste-koduste-sõprade ja kolleegidega väljaspool jci organisatsiooni ning peame alati meeles, et meie sõbrad-lähedased-kodused-kolleegid  on alati  oodatud jci tegemistest – sotsialiseerumisest osas saama!


Minni Nool
Toompea Ettevõtlike Noorte Koda 
JCI Toompea President 2013
telefon: +372  50 74 296
kodulehekülg: http://www.jci.ee/toompea

Kommentaare ei ole: