reede, 12. juuli 2013

JCI TOOMPEA presidendi kuukiri nr 7 – Juuli 2013


Head kodalased!

Oleme omadega südasuves ehk juuli kuus, mis on paljude jaoks kindlasti aasta oodatuim aeg – õues on soe ja päike paitab pikalt, õhus on mõnusad looduse lõhnad, saab (kannatab) meres ujuda ja laineid püüda, pikalt on valge, saab kanda kergeid (õhukesi) rõivaid jne jne. Koos juuli tulemisega on aga märkamatult murtud aasta selgroog ehk on alanud teine poolaasta ja päevad hakkavad taas kukesammu võrra lühenema. Jaanipidustused on peetud ning traditsiooniliselt asume vaikselt vaatama jõulude ja aastavahetuse poole, mis on ju teise poolaasta kulminatsiooniks.

Juulikuu on suuresti ka puhkuste kuu ning paljud meist viibivad eemal kontoritest, arvutitest, telefonidest jne. Heade suhete jätkumiseks kolleegide ja koostööpartneritega tasub kindlasti märkida ennast erinevates infosüsteemides (nt intranet) tööjuurest eemal asuvaks. Ka sissetulevate e-kirjade jaoks tuleks aktiveerida samalaadne out-of-office abiline. Sedasi saab meiega ühendust saada sooviv osapool teada, et oleme puhkamas ning oskab vajadusel pöörduda õigete isikute poole.
Juulikuu rahvakalendris olulisi tähtpäevi ei ole. Küll aga peetakse juulis kõikvõimalike festivale. Samuti on juuli tuntud ka kui aasta kõigesoojem kuu. Festivalidest on kindlasti kuulsamaid Viljandi pärimusmuusika festival ehk Viljandi Folk  ning Tallinnas juba toimunud vaba õhu festival Õllesummer. Lätis on 19-21. juulil toimumas Positivus Festival, kus võib kohata arvukalt eestlasi.
Rohkem infot festivalidest leiab piletimüügi portaalidest Piletilevi, Piletimaailm ja TicketPro

Juuli on parimaid aegasid värskete aedviljade, marjade jms vitamiinirikka “kraami” nautimiseks, sest paljud kaua oodatud looduse annid valmivad just nüüd – maasikad, metsmaasikad, kurgid, suvikõrvitsad, herned, vaarikad, värske kartul jpt. Samuti on kohal ka muu maailma hõrgutised/hitid – arbuusid, melonid jne. Kellel oma põlde-peenraid või tuttavaid metsa alasid pole, siis abi saab mugavalt turgudelt üle linna. Juulikuised tegevused/soovitused aednikule leiab aiandus.ee  ja aednikukalendrist

Lisaks kõigele muule on juuli ka väga esinduslik spordi valdkonnas.
Kuni 21. juulini toimuvad Tallinnas noormeeste U-20 vanuseklassi meistrivõistlused korvpallis, kus tulevad platsile ka meie tulevikulootused.
27-28. juulil toimuvad Kadrioru staadionil aga Eesti meistrivõistlused kergejõustikus – ajakava on vaadeldav siin
14.-19. juulini toimub aga Hollandis Utrechtis Euroopa noorte Olümpiafestival, kus astub võistlustulle koguni 41 Eesti noort – lähem info üritusest siin.

Juulis on jätkumas rannahooaeg. Veeäärde minnes jälgigem, et svipsises olekus inimesed, olgu nad omad või võõrad, vette ei satuks. Tutvu lähemalt ka 2013. a veeohutuse kampaania ning videoklippidega siin . PS! videoklippide jagamine sõpradele veeohutuse alase informeerituse tõstmiseks on väga soovitatav). Rannailmade ülevaade, sh vee ja õhu temperatuur, on leitav veebistwww.ilm.ee/rannailm.

Juulikuu ning etteulatuvalt vaadates ka augustialgusesse saanainult tõdeda, et tulemas  on tore ja tihe JCI tegemiste suviJ

Suviselt mõnusad chill üritused saavad teoks koos Sinuga hea kodalane:
-          14.juuli kell 23:30 Katusekino ja „Pretty Woman“.  Kohtume kell 23:00 Katusekino kassas.
-          JCI AK2013 projektimeeskonna koosolekud toimuvad “Seiklusjutte maalt ja merelt“ 17.07, 25.07  ja 31.07 algusega 18:00
-          23.juuli kell 12:00 Toompea koja lõuna Butterfly lounges aadressiga Vana-Viru 13 / Aia 4 (Tallinn)
- Koos Kooli  reklaamid jooksevad telekanalistes ning annetustelefon 900 77 25 on avatud! 

-          Kuni 21.juulini saab registreeruda „Minu suhted“ suvelaagrisse! Registreerumine toimub siin
-          27.-28. juuli on JCI kohtumispaik Viljandi Folk. Info ja registreerumine siin
-          02. August tähistab JCI Haapsalu oma sünnipäeva koos Augustibluusiga. Info ja registreerumine siin
-          09.august toimub  JCI Toomemäe eestvedamisel vähipüügi põnev üritus. Info ja registreerumine siin

Lõpetuseks tsiteerigem üheskoos klassikuid: kõikjal maateede äärtes on näha arvukalt heinapalle ning sõnastades ümber Smilersi kuulsa loo saame laulda sobivasti “käime põldusid mööda, lähme kolame heinapallide peal....” (kes veel aru ei saanud, siis see oli presidendi vihje saata teid loodusesse suvist vabadust ja õhku nautima).
  
Minni Nool
Eesti Ettevõtlike Noorte Koda
JCI Toompea President 2013



Kommentaare ei ole: