neljapäev, 1. november 2012

"Värvilised sammud teel iseendani" töötoad täiskasvanutele


Meie kallis Toompeakoja auliige Inga Sule on endale uue suuna võtnud- maalimine ning ta tahab oma kogemusi ja teadmisi ka teistele edasi anda. Seega mõtles ta välja töötoad täiskasvanutele, kes tahavad enese kohta midagi uut teada saada. 

Merily õlimaal
Kõik me oleme koolis rohkem või vähem joonistamisega kokku puutunud ja erinevaid kogemusi saanud.Paljudele on kogu eluks jäänud mulje, et see ei ole tema jaoks. Täiskasvanutena veeretame me ise oma teele kõikvõimalikke takistusi, miks me ei saa üht või teist asja teha või proovida. Küll oleme juba liiga vanad või ei ole meil enda või, mis veel hullem, teiste arvates piisavalt annet või ei ole aega. Põhjuseid leidub.Oma kätega millegi tegemine on samas nii tore tegevus ja annab nii palju jõudu edaspidiseks, et seda võiks kindlasti proovida. Miks mitte alustada maalimisest ja avastada eneselegi üllatuseks,millised aarded meis peidus on. Nii teeme taas ühe sammu enese leidmise teel.

Inga ise ütleb koolituse kohta, et igal osavõtjal on võimalus maalida täiesti oma pilt, täpselt selline, nagu talle meeldib. Mitte mingeid piiranguid ja reegleid ei ole, oluline on, et inimene tunneks ennast hästi ja vabalt ja laseks oma fantaasial lennata. Loomulikult räägin värvidest, nende ajaloost ja omadustest ja näitan mõningaid töövõtteid ja seejärel on juba kõigil vabad käed tegutseda.   
Akrüül
Akrüül
Merily akrüül
Selline kiri jõudis meie postkastidesse oktoobrikuu keskel. Mina kes olin just mõelnud paar kuud tagasi, et jubedalt tahaks osata maalida. Mõtlesin, et huvitav kas on oskamatutele täiskasvanutele koolitusi ja nagu tellitud selline koolitus tuligi. Kohe registreerisin ennast 4 tunnile õlivärv, akrüül, pastell ja akvarellvärvid. 

Akrüül(kasutatud ka pitsi ja sädelevaid  pulbreid)

Kaks tundi on ära olnud õlivärv ja akrüülvärv. Minu ja veel mõned pildid on siin esindatud. Toompea kojast käis maalimas veel Ando (arvake milline pilt on tema oma:)). 

Mulle väga meeldib, tunnist ära tulles on super hea tunne. Vabadus ja kergus käsikäes. Sellise tunde saan ma veel ainult joogas. 

Kõik kes on kunagi mõelnud et tahaks kritseldada pintsliga või pastellidega, siis olete oodatud koos minuga järgmistesse tundidesse. Tunnid toimuvad teisipäeviti 18.30-21.00 Mustamäel Kaja kultuurikeskuses. Enne tulemist registreeri ennast saates Ingale maili (ingasule@hot.ee). 

Kohtumiseni järgmises maalimise tunnis:)

Merily Saar
Toompea TREAS 2012

Kommentaare ei ole: