laupäev, 17. november 2012

Uhke on olla sündinud Raplamaal!

17.novembril tegin esimest korda elus asja Rapla Sadolini Spordihoone suurde saali. Kangesti tähtis tunne oli, sest näpus olid VIP laua piletid! Minu kohalolemise põhjuseks oli JCI Rapla korraldatud heategev kontsert-etendus „Sündinud Raplamaal“. Kontserdi pealkiri kõnetas mind väga isiklikult, patt oli minemata jätta :)



Kontserdi esimene lugu – saksofonisoolos ette kantud Siiri Sisaski „Mis maa see on“ – oli juba nii ilus ja võimas, et võttis härdaks. Võimsale algusele järgnes kolm tundi tähtede paraadi: Siiri Sisask, Riho Sibul, Vaiko Eplik, Katrin Karisma, Birgit Õigemeel ja hulk tuntud, vähemtuntud, noori ja nooremaid tegijaid. Kontserdi lõpetas 80-pealine projektikoor, kuhu olid koondunud Thea Paluoja juhendatavad lauljad. Laulude vahele ütlesid sõna sekka Raplamaalt pärit näitlejad (Priit Võigemast, Märt Avandi, Mikk Jürjens), kelle leivatöö ei luba laupäeva õhtul mujal olla kui teatrilaval. Kokku sai sellest üks uhke ja ilus kultuurielamus, mis pani rõõmu tundma, et väikestes kohtades tehakse suuri asju!

Kontsert üksi oma ideega oleks olnud piisav, et korraldusvaev ette võtta, aga Raplamaa juurtega muusikute kokku toomine ei olnud asja ainus mõte. JCI Rapla kogus selle kontserdiga raha Rapla kultuurikeskusesse muusika- ja helisalvestusstuudio rajamiseks. Loodav stuudio on kummarduseks eelmisel aastal lahkunud Rapla jaoks olulise tähtsusega suurele mehele Tõnu Susile, kelle auks saab stuudio ka oma nime. 

Kontserdi ajal läks mõte vahepeal uitama sellele rajale, et kui vähe me ikkagi tunneme oma naabreid! Mina olen oma elu sättinud tagasi juurte juurde Märjamaale ja minu igapäevane trajektoor liigub siit Pärnu maanteed mööda Tallinna ja tagasi. Tallinn on tõmbekeskuseks ka paljudele Järvakandi, Rapla, Juuru ja Kohila inimestele, kes liiguvad sinna mööda Viljandi maanteed. Naabritega kokku saamegi Tallinnas! Pidin palju guugeldama, et saada teada, kes on need esinejad ja mis neid seob Raplamaaga, kes oli Tõnu Susi, mis seos on Valgrel Raplamaaga jne. Nagu peale kontserti selgus, ei tunne ma ka piisavalt hästi oma kodukanti, sest nagu selgus, olid ka mitmed esinejad Märjamaalt ilma, et ma seda oleks kontserdi ajal teadnud :) Seega sain ma kontserdilt lisaks võimsale kultuurielamusele ja uhkusele olla sündinud Raplamaal ka väikse õppetunni :)

Jutu lõpetuseks üks tükk kontserdist teilegi: 



Fotomeenutused Facebook'is: https://www.facebook.com/jcirapla/photos_stream

Hääd!
Liina, Sündinud Raplamaal :)

Kommentaare ei ole: