teisipäev, 14. august 2012

Koos Kooli lõputseremoonia Nukuteatris, 14.august

13.august alates kella 15:00st oli Nukuteatri Suur saal täis siginat - saginat.
JCI Toompea kodalased eesotsas Koos Kooli projektijuht Piia Porriga ning Tuuliga Nukuteatrist askeldasid Koos Kooli kottidega, selleks et kõikidesse kottidesse jõuaks koolikotisisu (pliiatsid, vihikud, pinalid jne jne)  ning sussikotid oleksid täidetud hea ja paremaga (hambapasta jne).



Suure saali keskpõrandale oli kokku kuhjatud kastide viisi erinevaid koolikotti minevaid asju. Kõikidesse kottidesse tuli õige kogus (nt 2 vesivärvi ja 1 guashi pintsel) asju komplekteerida, selleks et kõik lapsed saaksid kooliminnes kotist vajalikud asjad kätte:)
Tänu kogutud annetustele sai kokku pakitud 329 ergonoomilist koolikoti koos koolitarvetega, mille hulka kuuluvad vihikud, pinal, kirjutusvahendid ja kunstitarbed. Muuhulgas on sponsorite poolt kotti lisatud veel suuhügieenitarbed ja maiustused.

Toetajate, annetajate ja sõprade toel sai mitmesaja lapse kooliminemise muuta rõõmsamaks ja vanematele kergemaks, kuna minimaalne kulu koolitarvetele on keskmiselt 120 eurot lapse kohta. Toetuse jagamine paljulapselistele peredele, on veel tänuväärsem, kuna nende kulud laste koolisaatmisel on oluliselt suuremad võrreldes väiksemate peredega.

Suurepärased abilised oli Nukuteatri noormehed, kes aitasid bännerite ja lippudega hakkama saada ning Tuuli Nukutearist pakkis muhedalt Farmi sussikotte.
Kodalased olid kaasa võtnud oma lapsed ning õpiti üheskoos kottide komplekteerimist:)

Esmaspäeva õhtul jäi lavale ilus "kotimeri" ootama 14.augusti hommikut!

14. augustil toimus Nukuteatris Koos Kooli lõputseremoonia, kus üle kolmesaja õnnelikku esimesse klassi astuvat lapse said kingituseks tasuta koolikoti koos vajaminevate koolitarvetega.

Üritusega pandi pidulik punkt 2012. aasta kevadel Eesti Ettevõtlike Noorte Koja (EENK) poolt ellukutsutud heategevuskampaaniale Koos Kooli.

Märtsi kuus alustas EENK liige MTÜ JCI Toompea projekti Koos Kooli, mille eesmärgiks on toetada lasterikaste perede sel sügisel kooliminevaid esimese klassi lapsi.
Koostöös Eesti Lasterikaste Perede Liiduga selgitati välja, et tänavu on projektiga võimalik abistada üle kolmesaja kooliteed alustavat laspse. JCI Toompea loodab, et heategevuskampaania on jätkusuutlik, millest võiks järgmistel aastatel traditsioon kujuneda.

Lõputseremoonia toimus Nukuteatris 14. augustil algusega kell 11:00.
Kohaletulnud lapsed - lapsevanemad sai külastada Nukumuuseumit ning nautida head paremat erinevatelt kondiitritelt nii ponshikute-pirukate-kookide-kohukeste kujul.

Kell 12:00 algas Koos Kooli lõputseremoonia Nukuteatri etendusega ning seejärel algas pidulik koolikottide  üleandmine Carmen Pritson-Tamme ja Piia Porri eestvedamisel.

Raha kogumine ranitsate soetamiseks kestis märtsi kuust juuli lõpuni. Selleks korraldati erinevatel suurüritustel heategevusloteriisid ning avati annetusnumber Elioni, EMT, Tele2 ja Elisa võrgus.

Suurepärane tort Tordimeistritelt!
Kõik mida näete on söödav:)

Knopka ja Sportlandi kauplustesse üle Eesti oli üles pandud annetuskastid ja raha sai annetada ka Tallinnas Juustukuningate kaupluses ning Võru Magaziini poodides.
Lisaks korraldati projekti Facebooki lehel toetuste kogumiseks iganädalaseid oksjoneid. Kõik annetused koguti JCI Estonia Heategevusfondi.


Aitäh kõigile, kes andsid oma panuse otseselt-kaudselt Koos Kooli projekti teokssaamisel!

Rohkem fotosid leiab Toompea pildigaleriist!

Muljetas Minni
Teie EVP2012

Kommentaare ei ole: