esmaspäev, 23. veebruar 2004

Talipäevad Taevaskojas, 21-22.02.2004

21-22 veebruar toimus Taevaskojas Toomemäe ja E-koja korraldatud Talipäevad. Talipäevade teema oli Zojus - multfilm ning tegevust jätkus ka kõige pisematele. Osavõtt oli rohke (ka meie koda oli tublisti esindatud). Kokku oli üle 100 inimese. Kohal olid enamik kodadest ning külalised olid kohal ka Lätist.
Kui Talipäevad olid õnnelikult avatuks kuulutatud, hakkas peale päeva sportlik osa. Karud, jänesed, rebased, hundid ja muud loomad jaotati võistkondadesse ning jõudu ja nutikust sai proovitud veini-orienteerumises. Metsas sumbates ja veini rüübates pidi näitama ka oma veini alaseid teadmisi. Hoolimata paksust lumest ja suurest pingutusest jõudsid kõik metsast veidi väsinud, kuid õnnelikuna tagasi.
Kuigi eriti hakkajad alustasid juba reede õhtul, hakkas mürgel peale laupäeva lõunal, kui enamik seltskonnast oli kohale saabunud.

Järgmisena võeti mõõtu teatevõistluses, kus sai demonstreerida enda kotishüppamise ja täpsuse oskust. Peale seda saime soojenduseks suppi, et veel vapramalt edasi võistelda jalgpallis. Sportlik osa lõppes lumeskulptuuride ehitamisega, mille juurde iga võistkond ka humoorika jutukese rääkis. Sellega oligi õues mürgeldamine lõppenud. Võitis muidugi sport ja kuigi põsed olid külmad oli nägu naerul ja meel hea.
Külmunud kehad said üles sulatatud saunalaval, kust juba uue enargia ja hooga suunduti õhtuseks peoks end valmis seadma.Terve päev oli muidugi eraldi programm ka lastele. Vaadati multikaid jatehti muud põnevat. Rõõmukilgetest ja hõisetest lastetoas võis järeldada, et tegemist ja nalja oli neil küllaga.

Kui kõik karvased ja sulelised olid end uuesti ülesse löönud võiski alata õhtune tants ja trall. Toimusid nii jõu kui ilu numbrid. Näidata sai ennast nii mitmestki erinevast küljest. Tantsu vihuti nagu ikka esimeste hommikutundideni.
Ühesõnaga oli üks ääretult lõbus ja tore nädalavahetus, kus sära silmist ja naeratus näolt ei kadunud hetkekski. Suured tänud Toomemäe ja E-kojale fantastilise korralduse eest.

Sirli Tamm
Toompea Noortekoja huviline

Toimetas ja täiendas Anneli, märtsis 2012

Kommentaare ei ole: